«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Σάββατο, Απριλίου 23

Σήκω να χορέψεις ένα ζεϊμπέκικο σαν αετός , κάψε τη Μνήμη σου στη ρωγμή του χρόνου ..

p-e-t-ap-s-i-l-a ξημερώνει…

καλή Ανάσταση

«Σήκω να χορέψεις ένα ζεϊμπέκικο σαν εκείνα τα παλιά που χόρευαν κάποτε οι άντρες πάνω σε λεκιασμένα μωσαϊκά.

Βρες πάλι αφορμή να υψώσεις τα χέρια σου ψηλά και να μιλήσεις κρυφά με τους θεούς που κρύφτηκαν σαν ξωτικά πίσω από τις κορφές του Ολύμπου γιατί δεν ανέχονται πια τα λόγια των θνητών κινουμένων πεθαμένων.

Κι επάνω στην πρώτη στροφή άνοιξε πάλι τα χέρια σου σαν φτερά, έτσι για να θυμηθείς ότι κάποτε μπορούσες να πετάξεις σαν αετός.

Στο μαγαζί αυτό που στριμωχτήκαμε όλοι, ο ένας δίπλα στον άλλο με τα φθαρμένα μας ρούχα και την αξιοπρέπεια διπλωμένο χαρτάκι στην τσέπη του πουκάμισου, ας το γλεντήσουμε πριν το ξημέρωμα έρθει.

Πριν αρχίσουν οι τοκογλύφοι να μπαίνουν στο χωριό ρίχνοντας μπετόν στα χωράφια μας, εκεί που πριν από χρόνια κάναμε κόντρες καβάλα σε ξεσέλωτα άλογα.

Πριν αρχίσουν να κόβουν τα δέντρα μας που σαν παιδιά χαράζαμε τον έρωτά μας στον κορμό τους.

Στην παρέα που βρέθηκες απόψε κάψε τη Μνήμη σου στη ρωγμή του χρόνου πριν την ποδοπατήσουν στο όνομα της αξιοποίησής σου τα ατσαλάκωτα ανδρείκελα.

Πάρε τη στροφή αργά σε αυτό το ζεϊμπέκικο όπως εσύ ξέρεις γιατί μέσα σου είναι όλα εύθραυστα, μην σπάσει η καρδιά σου.

Οι στροφές που έκανες για να μείνεις άνθρωπος την έχουν ήδη ραγίσει.

Κράτα τα πόδια κολλημένα στο πάτωμα γιατί τώρα αρχίζει το ταξίμι να ξύνει πληγές σαν λάμα ακονισμένη με το δικό σου χέρι.

Ήταν να φύγεις μια στιγμή να μην κυλιστείς σε αυτό που έβλεπες πως έρχεται, αν αυτό τον τόπο δεν τον λάτρευες.

Γιατί πατρίδα σαν αυτή δεν έχει, έλεγες.

Και δεν εννοούσες τον ήλιο, τις λέξεις, την ιστορία.

Η Μνήμη ήταν.

Τα εκατομμύρια σταγόνες Μνήμης που κυλάνε στα χιλιόμετρα των φλεβών σου.

Που σου δόθηκαν με τη σύλληψη μέσα στο κορμί μιας μάνας, που σε κράτησαν όρθιο όταν έπρεπε να θάψεις κομμάτια της ψυχής ολόκληρα για να συνεχίσεις αυτόν τον αέναο κύκλο που σου χαρίστηκε απλόχερα χωρίς να το ζητήσεις.

Κλείσε τα μάτια σου τώρα που το ζεϊμπέκικο τελειώνει.

Άσε να αστράψει το μαχαίρι που χρόνια έχεις κρυφά διπλωμένο στο πανί της γυναίκας που σε βύζαξε και με αυτό τύλιγε το ψωμί για να μην πεινάσεις.

Σε λίγο θα μπουν στο χωριό.

Σε λίγο θα αρχίσουν να ξηλώνουν τις φλέβες σου.

Θυμήσου από πού έρχεσαι.

Θυμήσου τι είσαι.

Ξημερώνει.»

ΘυΜός

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

2 σχόλια:

  1. Να τραγουδάς του πόνου σου, να του χορεύεις
    ένα χορό ζεϊμπέκικο αργό, μα όχι του Θανάτου,
    ένα ζεϊμπέκικο λεβέντικο κείνο που δεν σκύβουν
    το κεφάλι, μα κοιτά ψηλά και τα βουνά κατάματα!

    Καλή Ανάσταση μ' Ανάταση ψυχής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αστραπη :
    Στου νου το καραβάκι με της μνήμης μου τα πανιά
    ‘κει που τα βάθη φτάνουν ότι βάζει ο θεός ψηλά
    μπαίνω μια νύχτα
    να βρω αλήθεια που κρύβει η καρδιά

    Στου νου το ταξιδάκι με της μνήμης μου τα κουπιά
    φέρνω κοντά μου πάλι ότι πήρε ο καιρός μακριά
    Βρίσκω σημάδια
    γεμίζω τα άδεια κι ανάβω την φωτιά.
    Στίχοι: Σμαρώ Παπαδοπούλου απ το Αλμπουμ της Χαρουλας Αλεξιου "Βισσυνο και Νεραντζι".
    ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΠΕΤΑΝΙΕ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr