«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Κυριακή, Μαρτίου 20

Στρατονίκη Χαλκιδικής , ο βιασμός ενός τόπου !!

stratoniki Μεγαλειώδες και πρωτοφανές σε μαζικότητα συλλαλητήριο, την Κυριακή 13 Μαρτίου στην Ιερισσό Χαλκιδικής. Σε 5.000 περίπου άτομα, υπολογίζεται τελικώς ο κόσμος που παρευρέθηκε σύμφωνα με αξιόπιστες επιστημονικές μετρήσεις. Η μεγαλύτερη διαδήλωση που έγινε ποτέ στη Χαλκιδική με το λαό να βροντοφωνάζει ΟΧΙ σε κάθε νέα μεταλλευτική δραστηριότητα, ΟΧΙ σε μεταλλουργίες χρυσού και χημικά εργοστάσιο, αποχαρακτηρισμό της περιοχής -από μεταλλευτική- ΤΩΡΑ!

Επειδή η εικόνα είναι αδιάψευστος μάρτυρας -πόσο μάλλον η κινηματογραφική- ένα video:

α. Για όσους υποστηρίζουν με απαξίωση ότι «πρόκειται για μια χούφτα ψευτο-οικολόγων», όσοι αντιτίθενται στην εξάπλωση της μεταλλευτικής δραστηριότητας και στη δημιουργία μεταλλουργίας χρυσού και χημικών βιομηχανιών στη Χαλκιδική.

β. Για όσους αμφιβάλλουν στο πλήθος των ατόμων που συγκρότησαν τη διαδήλωση και πορεία το πρωί της Κυριακής 13 Μαρτίου 2011 στην Ιερισσό!

Μεγαλειώδες και πρωτοφανές σε μαζικότητα συλλαλητήριο, την Κυριακή 13 Μαρτίου στην Ιερισσό Χαλκιδικής. Σε 5.000 περίπου άτομα, υπολογίζεται τελικώς ο κόσμος που παρευρέθηκε σύμφωνα με αξιόπιστες επιστημονικές μετρήσεις. Η μεγαλύτερη διαδήλωση που έγινε ποτέ στη Χαλκιδική με το λαό να βροντοφωνάζει ΟΧΙ σε κάθε νέα μεταλλευτική δραστηριότητα, ΟΧΙ σε μεταλλουργίες χρυσού και χημικά εργοστάσιο, αποχαρακτηρισμό της περιοχής -από μεταλλευτική- ΤΩΡΑ!

Απών ο δήμαρχος του Δήμου Αριστοτέλη κ. Πάχτας ο οποίος είχε προσκληθεί επισήμως απ’ τους διοργανωτές και ενώ δηλώνει δήμαρχος όλων των δημοτών, αρνείται να δει την πραγματικότητα και λειτουργεί ως δήμαρχος μιας μικρής μειοψηφίας που υποστηρίζει τη μεταλλευτική δραστηριότητα!

Παρών ο κυβερνητικός βουλευτής κ. Δριβελέγκας που κατά την ομιλία του δήλωσε κατά της λεγόμενης «επένδυσης». «Το ίδιο έπραξα και προ ημερών στο Κοινοβούλιο» δήλωσε και επικαλέστηκε τη μαρτυρία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τάσου Κουράκη – ο οποίος ήταν παρών- και το επιβεβαίωσε από μικροφώνου μόλις βρέθηκε στο βήμα, για να χαιρετίσει την εκδήλωση!

Παρόντες ακόμα και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Λίτσα Αμμανατίδου, ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ κ. Ζαχαριάδης, η εκπρόσωπος των Οικολόγων-Πράσινων κ. Ελεάννα Ιωαννίδου, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Μανόλης Λαμτζίδης, ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Μακεδονίας  κ. Λάζαρος Βασιλειάδης οι οποίοι χαιρέτισαν την εκδήλωση και υποστήριξαν τις προσπάθειες των κατοίκων.

Τη θέληση των κατοίκων εξέφρασε το μέλος της επιτροπής αγώνα Μεγάλης Παναγίας κ. Λάζαρος Τόσκας. Το ψήφισμα της εκδήλωσης διάβασε το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Σταγείρων-Ακάνθου κ. Κατερίνα Ιγγλέζη που εγκρίθηκε από τους παρευρισκομένους και έχει ως εξής:

ΨΗΦΙΣΜΑ

Εμείς οι πολίτες της Χαλκιδικής που συγκεντρωθήκαμε σήμερα 13-3-2011 στην Ιερισσό για να διαδηλώσουμε την αντίθεσή μας σε οποιαδήποτε νέα μεταλλευτική δραστηριότητα στην περιοχή μας δηλώνουμε ότι θα παλέψουμε με κάθε τρόπο και κάθε μέσο ώστε να διαφυλάξουμε τον πραγματικό πλούτο του τόπου μας που είναι τα νερά τα δάση και οι θάλασσές μας. Για να διαφυλάξουμε την περιουσία μας, τις επαγγελματικές μας δραστηριότητες και πάνω απ’ όλα την υγεία μας και το μέλλον των παιδιών μας. Η φύση η ιστορία και ο πολιτισμός της Χαλκιδικής δεν μπορούν με κανένα τρόπο να συνυπάρξουν με τις τριτοκοσμικού τύπου “επενδύσεις” που σχεδιάζουν οι εταιρείες με την κυβέρνηση και τους ντόπιους παρατρεχάμενους πολιτικούς παράγοντες. Καταγγέλλουμε το ΥΠΕΚΑ, το οποίο αφού για μήνες μας κορόιδεψε, στο τέλος το ίδιο με τρόπο προκλητικό ματαίωσε οριστικά την προσχηματική διαβούλευση που με τόσο πάθος υποστήριζε. Καταγγέλλουμε την εταιρεία που με συμμάχους τους τοπικούς παράγοντες τρομοκρατούν τους πολίτες με ξυλοδαρμούς και αγωγές. Καταγγέλλουμε τα ΜΜΕ, που προκλητικά, προβάλλουν την μια μόνο πλευρά και προσπαθούν να φιμώσουν την δικιά μας φωνή. Με συμμάχους μας τους έγκριτους καθηγητές του Συμβουλίου Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ., ζητάμε να μην γίνει αποδεκτή η ΜΠΕ και να μην προχωρήσει η αδειοδότηση του έργου του έργου των νέων μεταλλευτικών δραστηριοτήτων της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός.

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ.

ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΝΕΑ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ !

ΟΧΙ ΣΕ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΕΣ ΧΡΥΣΟΥ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ !

ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ, ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΣΤΗΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ !

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: ΑΡΝΑΙΑΣ, ΣΤΑΓΕΙΡΩΝ-ΑΚΑΝΘΟΥ, ΠΑΝΑΓΙΑΣ, ΟΡΜΥΛΙΑΣ, ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ, ΝΕΩΝ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ

Αισχρή συμπαιγνία των Μέσων Ενημέρωσης σχετικά με την εκδήλωση του φρονήματος των κατοίκων. Το ένα κανάλι της Χαλκιδικής «δεν είδε και δεν άκουσε τίποτα» το άλλο συνέπλευσε με την κρατική ΕΤ3 δείχνοντας παραπλανητικό ρεπορτάζ συγκρίνοντας την μεγαλειώδη διαδήλωση της Ιερισσού με την μικρή συγκέντρωση  των εργαζομένων, την Παρασκευή στο Παλαιοχώρι. Σε αντίθεση, ακόμα και το TELETEXT του MEGA (και αντιλαμβάνονται όλοι τι σημαίνει MEGA)ανέφερε από χτες το μεσημέρι για «μεγάλη κινητοποίηση των κατοίκων της Χαλκιδικής εναντίον των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων». Το συλλαλητήριο τελείωσε με πορεία στο λιμάνι της πόλης όπου στήθηκε περίπτερο πληροφόρησης.

IERSS-DSC_1745
IERSS-DSC_1750 IERSS-DSC_1769IERSS-DSC_1773IERSS-DSC_1760
 IERSS-DSC_1797IERSS-DSC_1811IERSS-DSC_1850IERSS-DSC_1854IERSS-DSC_1890
 IERSS-DSC_1844IERSS-DSC_1847IERSS-DSC_1852IERSS-DSC_1891IERSS-DSC_1869
 IERSS-DSC_1856IERSS-DSC_1860IERSS-DSC_1777IERSS-DSC_1787IERSS-DSC_1829
 IERSS-DSC_1840IERSS-DSC_1793IERSS-DSC_1753
Οι φωτογραφίες είναι ευγενική παραχώρηση του συνεργάτη μας κ. Δημήτρη Γ. Λουζικιώτη © www.louzikiotis.gr (Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στον ίδιο)

Πηγη

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr