«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 16

Μια πρωτοσέλιδη έρευνα στους New York Times έχει κάνει το γύρο του κόσμου αλλά στην Ελλάδα θαύτηκε!

GREEK-articleLarge-v2_1 Η είδηση που πρώτο το GreekAmericanNewsAgency ανέδειξε από της 28 Ιανουαρίου 2011,  την προηγούμενη της δημοσίευσης  του στους  New York Times ενώ έχει κάνει το γύρω του παγκόσμιου διαδικτύου -και παρακάτω σας δίνουμε μια μικρή ένδειξη από τις περισσότερες από 247.000 αναδημοσιεύσεις του άρθρου των New York Times- σε όλο τον κόσμο. Και αν ρωτάτε τι απήχηση είχε μια τέτοια είδηση  στην Ελλάδα; Απάντηση: σιγή ιχθύος…

Το  μεγάλο ερώτημα που τίθεται είναι ένα βασικό!  Και εύλογο!

Πως είναι δυνατόν να έχει ένα τέτοιο θέμα στην ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ Η NEW YORK TIMES η μεγαλύτερη εφημερίδα του κόσμου –και μάλιστα εν μέσω μιας τέτοιας περιόδου με μέτωπα σε όλο τον κόσμο 100αδες-  ΚΑΙ στην μικρή  Ελλάδα των 11.000.000 και των 100 και πλέον εφημερίδων και των 10αδων τοπικών και εθνικών  τηλεοπτικών σταθμών – το θέμα αυτό να μην έχει περάσει σε κανένα ελληνικό δελτίο ειδήσεων; Να έχει ταφεί κυριολεκτικά σε κάποιες (πίσω) σελίδες οικονομικών εφημερίδων ή στα ψηλά κάποιων «γνωστών» πανελλαδικής κυκλοφορίας εφημερίδων;   Πως είναι δυνατόν να μη το έχει αναφέρει καμία –μα καμία εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων που πέρασε στα ψηλά μόνον- μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα; Πως; Πως  είναι δυνατόν κανένα ελληνικό ραδιόφωνο να μην έχει κάνει ούτε μια μικρή έστω ενός λεπτού νύξη για το ζήτημα; Αναρωτηθείτε απλά. Κάντε τους δικούς σας συνειρμούς και βγάλετε τα συμπεράσματα σας…

Η όλη υπόθεση, όπως γλαφυρά παρουσιάζεται από την παγκόσμιου κύρους εφημερίδα, χωρίς να το λέει καθαρά-αλλά μοιάζει σα το ρητορικό ερώτημα τι κάνει νιάου στα κεραμίδια- ο συνάδελφος αμερικανός δημοσιογράφος που πήγε και έκανε επιτόπια έρευνα, μοιάζει να μυρίζει οικονομικό πολιτικό σκάνδαλο! Σκάνδαλο  με απρόβλεπτες πολιτικές διαστάσεις αν αποκαλυφθεί σε όλες του τις διαστάσεις! Σκάνδαλο  με  πολιτικούς  όλων των κυβερνήσεων τις τελευταίας 10ετιας που  φαίνεται να έχουν βάλει το δάκτυλο στο μέλι… πάντα  με την μορφή χορηγίας… Το όλο κλίμα και η παριραίουσα ατμόσφαιρα δείχνουν  ΧΟΝΔΡΕΣ ΜΙΖΕΣ!! ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΟΣΩΝΟΥΠΩ τι θα βγάλει η δημοσιογραφική  έρευνα. Και ύστερα λένε γιατί δεν έρχονται επενδύσεις στην Ελλάδα!

Ήρθαν, οι άνθρωποι  και έφτιαξαν στην Ελλάδα με αμερικανικά κεφάλαια στην πλέον ευαίσθητη περιοχή της Ελλάδας μια εταιρία που δίνει (ακόμα) δουλειά σε περισσότερους των 100 ανθρώπων δουλειά εν μέσω τέτοιας κρίσης! Και θα μπορούσαν αν την είχαν αφήσει να δώσει δουλειά και σε περισσότερους ανθρώπους.  Και ποιο το αποτέλεσμα; Προβλήματα. Δικαστήρια. Προσφυγές στην Ευρωπαϊκή Ένωση! Για το αυτονόητο! Την ελεύθερη και χωρίς προσχώματα επιχειρηματική δραστηριότητα της μοναδικής ελληνικής εταιρίας παραγωγής και διακίνησης Μπύρας;  Και πίσω από όλα όπως  θα δείξει η δημοσιογραφική έρευνα   τα γνωστά πολιτικά και οικονομικά παιχνίδια! Παιχνίδια  συμφερόντων…   Το πρόβλημα είναι βαθύτερο. Δεν υπάρχει φιλικό περιβάλλον στην Ελλάδα για επενδύσεις. Δεν υπάρχει όμως και θεσμικό ασφαλές πλαίσιο.  Δεν τα λέμε εμείς μόνο-σημειωτέον το θέμα το ψάχνουμε από το 2005 και όταν θα βγει θα γελάσει πικρά δυστυχώς πολύς κόσμος- τα λέει και μάλιστα στην πρώτη σελίδα η μεγαλύτερη εφημερίδα του κόσμου! Η New York Times!

Το θέμα το βγάλαμε ήδη πριν το δημοσιεύσει η μεγάλη εφημερίδα –μια ημέρα πριν – όταν προδημοσίευση είχε κάνει η άλλη επίσης μεγάλη εφημερίδα Herald Tribune! Παρακάτω παραθέτουμε τα σχετικά Links για του λόγου το αληθές και την επιβεβαίωση όσων αναφέρουμε.

Εν τω μεταξύ –και ενώ ήδη έχει δημοσιευθεί το άρθρο στους New York Times-  το γύρο του διεθνούς,  και όχι μόνο διαδικτύου έχει κάνει η απάντηση του EλληνοΑμερικανού επιχειρηματία Μιχάλη και αδελφού του Δημήτρη Πολιτόπουλου, προέδρου  της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης που παράγει την πρώτη ελληνική μπύρα με το συμβολικό  όνομα «Βεργίνα», στα όσα καταγράφονται στα σχόλια του άρθρου του περιοδικού Economist στην ηλεκτρονική του έκδοση υπό τον τίτλο «What’s wrong with Greece»

Σύμφωνα με τον συντάκτη του περιοδικού, το περιβάλλον της ελληνικής επιχειρηματικότητας αποτελεί ένα από τα πιο εχθρικά στο κόσμο, εκτιμώντας ότι η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει την προσέγγισή της στο ζήτημα, (σ.σ. να διορθώσει τις παθογένειες του συστήματος με έμφαση στην γραφειοκρατία) αν θέλει να υπάρξει μακροπρόθεσμα ανάκαμψη. Προς επίρρωση της άποψή του, ο συντάκτης του σχολίου επικαλείται τo εκτενές και αποκαλυπτικό άρθρο-ρεπορτάζ  την προηγούμενη εβδομάδα στους New York Times, όπου και περιγράφει μέσα από την δεκαετή περιπέτεια της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας με τις υπάρχουσες παθογένειες του συστήματος, για να καταλήξει ότι το εν λόγω άρθρο αξίζει ανάγνωσης για να καταλάβουμε όχι μόνο το χάλι της Ελλάδας, αλλά και το πόσα λίγα έχουν γίνει εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να προωθήσει δομικές αλλαγές στα κράτη μέλη της.

Παραθέτουμε μερικές μόνο αναδημοσιεύσεις με τα ανάλογα  σχόλια στα μεγαλύτερα  έντυπα και ηλεκτρονικά δίκτυα ενημέρωσης. Δείτε τα εδώ.

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr