«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Κυριακή, Ιανουαρίου 16

Λίγη ντροπή –εντός και εκτός συνόρων– δεν βλάπτει…

Γερμανικές αποζημιώσεις: Παλιά και νέα «λάθη»   2  Ιαν  2010

Της Σοφίας Βούλτεψη               Σ.Π. :  Αυτό γράφτηκε πέρυσι,κι όμως μοιάζει τόσο “φρέσκο” ! Προφανώς αυτή είναι η “ταχύτητα” της κυβέρνησης του ΓΑΠ. 

Η καινούρια χρονιά δεν μπήκε με τους καλύτερους των οιωνών. Με την ψυχή στο στόμα μας βρήκε. Αλλους να ξεροσταλιάζουν στις ουρές για να πληρώσουν φόρους από το υστέρημά τους και άλλους να σχηματίζουν άλλες ουρές για να εισπράξουν το επίδομα αλληλεγγύης. Και με το φόβο –μάλλον για βεβαιότητα πρόκειται– ότι το 2010 θα χρειαστεί να σφίξουμε κι άλλο το ζωνάρι.

Η δραματική οικονομική κατάσταση, στην οποία μας οδήγησαν άφρονες πολιτικές δεκαετιών, έχει ταπεινώσει τη χώρα. Οι ξένοι μας χλευάζουν και μας επιτιμούν. Είναι, όμως, απορίας άξιον πώς οι πολιτικοί ταγοί μας δέχονται με σκυμμένο το κεφάλι ορισμένα υποτιμητικά σχόλια. Ειδικά τα προερχόμενα από τη Γερμανία. «Εμείς οι Γερμανοί δεν μπορούμε να πληρώσουμε τα λάθη των Ελλήνων», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Σόιμπλε. Και κανένας από τους πολιτικούς μας δεν του υπενθύμισε πως ειδικά οι Γερμανοί πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί όταν απευθύνονται στην Ελλάδα. Κανείς τους δεν του έστειλε το μήνυμα πως ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά τις θηριωδίες τους, για τις οποίες αρνούνται να πληρώσουν αποζημιώσεις. Ούτε του είπε κανείς πως ακόμη και σήμερα η Γερμανία κάνει «λάθη», πουλώντας μας υποβρύχια που γέρνουν και τανκς με ρωγμές στην οροφή, εκβιάζοντας παράλληλα με τον Σκαραμαγκά, όπου 161 εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και οκτώ μήνες με τους υπόλοιπους γενναιόδωρα να τους παραχωρούν μέρος του δώρου των Χριστουγέννων.

Την τιμή της Ελλάδας έσωσαν οι βετεράνοι της Εθνικής Αντίστασης. Οσοι έχουν απομείνει –66 τον αριθμό, πάντα με επικεφαλής τον Μανώλη Γλέζο. Εβαλαν την υπογραφή τους κάτω από ένα απλό και ξεκάθαρο κείμενο. Με αυτό θυμίζουν στον κ. Σόιμπλε ότι οι Ελληνες επί εξήντα χρόνια πληρώνουν τα καταστροφικά λάθη των τότε Γερμανών. Τον καλούν επίσης, αφού η Γερμανία δεν εννοεί να πληρώσει τις επανορθώσεις (7 δισ. 100 εκατ. δολάρια και το αναγκαστικό δάνειο 3 δισ. 300 εκατ. δολαρίων, αγοραστικής αξίας 1938) να τις αφαιρέσει από τα δάνεια που χρωστούν οι σημερινοί Ελληνες στη Γερμανία.

Λίγη ντροπή –εντός και εκτός συνόρων– δεν βλάπτει…

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr