«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Κυριακή, Ιανουαρίου 2

Η χρονιά του Ελληνικού Αρμαγεδώνα...



Η προφητεία των Μάγια ότι το τέλος του κόσμου θα έλθει το 2012, δεν ισχύει για την περίπτωση της Ελλάδας. Η χώρα μας, ως γνωστόν, πάντοτε προηγείται και δείχνει το δρόμο στους υπολοίπους...
Έτσι και σε αυτήν την περίπτωση, το τέλος του κόσμου θα έλθει σε εμάς ήδη από το 2011. Για του λόγου το αληθές, δεν έχει κανείς παρά να κοιτάξει τις προβλέψεις του Μνημονίου ανά μήνα, ώστε να καταλάβει τι μας περιμένει... Το 2011 ξεκινά υπέροχα με ανατιμήσεις σε όλα τα βασικά είδη, εξαιτίας της αναπροσαρμογής του μεσαίου συντελεστή ΦΠΑ, στο 13%. Εξαίρεση αποτελούν τα φάρμακα και οι τουριστικές υπηρεσίες, όπου οι τιμές (υποτίθεται) θα μειωθούν, με την υπαγωγή τους στο χαμηλό συντελεστή. Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται και η ανακοίνωση της κατακόρυφης αύξησης των εισιτηρίων των αστικών συγκοινωνιών, ενώ και ο επόμενος λογαριασμός της ΔΕΗ που θα λάβουμε θα μας “αλλάξει” κυριολεκτικά τα φώτα.
Πάντως, όποια τιμή και να έχουν τα εισιτήρια, λίγη διαφορά θα μας κάνει, αφού είτε δεν θα βρίσκουμε λεωφορείο, είτε και να βρίσκουμε, δεν θα μπορούμε να πάμε πουθενά, διότι το κέντρο της πρωτεύουσας θα είναι αποκλεισμένο από τις πορείες. Και αυτό γιατί είναι βέβαιο ότι οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ και στις αστικές συγκοινωνίες θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους λόγω της επιβολής πλαφόν στο μισθό τους (στα 4.000 ευρώ μηνιαίως) και στα επιδόματά τους (στο 10% του μισθού). Στο κέντρο της Αθήνας αναμένεται να κατασκηνώσουν όλοι οι θιγόμενοι από το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων (συμπεριλαμβανομένων αυτών του συμβολαιογράφου, του φαρμακοποιού, του δικηγόρου, του αρχιτέκτονα/μηχανικού και του ορκωτού λογιστή ), το οποίο έχει προγραμματιστεί για τον Ιανουάριο. Κι αν οι νέες τιμές του ρεύματος είναι τσουχτερές, οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ θα μας βοηθήσουν να κάνουμε οικονομία, αφού δεν αποκλείονται τα μπλακ άουτ, σε περίπτωση που προχωρήσει η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, όπως απαιτείται από το Μνημόνιο να γίνει μέσα στους πρώτους μήνες του 2011.
Εξίσου “καλά” είναι τα νέα και για τους συνταξιούχους, αφού μέσα στο Α' τρίμηνο του έτους αναμένεται και η ολοκλήρωση της αναλογιστικής μελέτης για το ασφαλιστικό, τα αποτελέσματα της οποίας λογικά θα οδηγήσουν στην επιβολή μείωσης των επικουρικών συντάξεων.
Αν όλα αυτά μας στείλουν στο νοσοκομείο, τουλάχιστον θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε το νέο μηχανογραφικό σύστημα, το οποίο υποτίθεται θα πρέπει να μπει σε πλήρη λειτουργία από το 2011. Παράλληλα, το Μνημόνιο ζητάει “Καλλικράτη” και στην Υγεία, με συγχώνευση νοσοκομείων και κατάργηση μερικών εξ αυτών. “Καλλικράτης” προβλέπεται και στην παιδεία, με το κλείσιμο σχολικών μονάδων και πανεπιστημιακών σχολών. Όπως γίνεται αντιληπτό, χάρη στην Τρόικα, ο Αθηναίος αρχιτέκτονας του χρυσού αιώνα έχει γίνει το πιο “χοτ” όνομα της ελληνικής αρχαιότητας. Ήδη πληροφορίες από τα ληξιαρχεία κάνουν λόγο για σημαντική αύξηση των γονιών που βαπτίζουν τα παιδιά τους “Καλλικράτη”.
Για να επιστρέψουμε στο 2011 όμως, αξίζει να... σημειωθεί ότι έχουν προϋπολογιστεί έσοδα 750 εκατομμυρίων από αναπροσαρμογές συντελεστών ΦΠΑ, 400 εκατομμύρια επιπλέον από την εξίσωση της φορολογίας πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, τουλάχιστον 250 εκατομμύρια επιπλέον από τις αυξήσεις στα τσιγάρα (άντε να το κόψουμε το ρημάδι), από τη φορολογία ποτών, τουλάχιστον 50 εκατομμύρια επιπλέον (και το οινόπνευμα κακό κάνει), από τη φορολογία των ημι-υπαίθριων, 150 εκατομμύρια επιπλέον, άλλα 50 εκατομμύρια από το φόρο πολυτελείας, μείωση του (ανύπαρκτου) προγράμματος δημοσίων επενδύσεων κατά 500 εκατομμύρια σε σχέση με το 2010, μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης κατά 500 εκατομμύρια και των δαπανών των νοσοκομείων κατά 350 εκατομμύρια, 700 εκατομμύρια από από την εισαγωγή τεκμηρίων για τους ελεύθερους επαγγελματίες, 150 εκατομμύρια από τον “πράσινο” φόρο, 500 εκατομμύρια από τα τυχερά παιχνίδια, 300 εκατομμύρια από τη “διευθέτηση” αυθαιρέτων, εξοικονόμηση 800 εκατομμυρίων από τις ΔΕΚΟ και 350 εκατομμύρια από την ανανέωση αδειών παρόχων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών. Αν τα μέτρα αυτά δεν επαρκέσουν για να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι, το Μνημόνιο υπαγορεύει ξεκάθαρα τη λήψη νέων μέτρων τον Ιούνιο, ανεξάρτητα από το τι λέει ο κ. Παπακωνσταντίνου.
Αν πάντως μετά από όλα αυτά θέλετε να μηνύσετε τον Υπουργό Οικονομικών, ξανασκεφτείτε το, αφού το Μνημόνιο προβλέπει αύξηση των γραμματίων για την εκδίκαση υποθέσεων, από την οποία προσδοκώνται έσοδα 100 εκατομμυρίων. Και αφού, κατόπιν τούτων, η αγορά ανθεί και οι επιχειρήσεις ευημερούν, καλούνται να καταβάλλουν ένα δισεκατομμύριο ευρώ σε έκτακτη φορολόγηση «κρίσης».
Καλή χρονιά σε όλους!

Ο Κωνσταντίνος το έγραψε. Ο Περίοπας  το αλίευσε !   

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr