«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Κυριακή, Ιανουαρίου 16

Ο λαός της Τυνησίας πέτυχε τελικά την ανατροπή του διεφθαρμένου προέδρου

Μπεν Άλι τέλος στην Τυνησία

Μετά από 23 χρόνια απολυταρχικής και διεφθαρμένης διακυβέρνησης, η τυραννική κυριαρχία του προέδρου Ζίνε αλ Αμπιντίνε Μπεν Άλι επί του λαού της Τυνησίας έλαβε χθες τέλος.
Είχε προηγηθεί ένα τηλεοπτικό διάγγελμα αργά το βράδυ της Πέμπτης στο οποίο υποσχέθηκε μετά από ένα μήνα ταραχών, ότι θα παραιτηθεί το 2014, θα προκηρύξει βουλευτικές εκλογές και μέχρι τότε θα δημιουργήσει 300.000 θέσεις εργασίας και θα καταπολεμήσει τη φτώχεια και την ακρίβεια.
Ωστόσο, ο λαός του απάντησε χθες με διαδηλώσεις οι οποίες σύμφωνα με τον ανταποκριτή του BBC, είναι οι πιο ογκώδεις & οργισμένες που έχουν σημειωθεί από τότε που ο Μπεν Άλι έγινε πρόεδρος πριν από 23 χρόνια.
Αυτή τη φορά οι δυνάμεις ασφαλείας παρακολουθούσαν διακριτικά τις συγκεντρώσεις ενώ τις προηγούμενες ημέρες η άγρια καταστολή που εφάρμοσαν είχε ως αποτέλεσμα 80 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.
Στις χθεσινές διαδηλώσεις το κύριο αίτημα ήταν πλέον η άμεση παραίτηση του Μπεν Άλι, τον οποίο κατηγορούν μεταξύ άλλων για νεποτισμό και διαφθορά και πως οι υποσχέσεις του είναι παραπλανητικές.
Βλέποντας την αποτυχία του να καθησυχάσει τις εξεγερμένες λαϊκές μάζες, ο Ζίνε αλ Αμπιντίνε Μπεν Άλι έπραξε ό,τι έχουν κάνει μύριοι όσοι τύραννοι στην ιστορία: έφυγε και έκτοτε αγνοούνται τα ίχνη του αν και φημολογείται πως με ιδιωτικό αεροπλάνο πέταξε προς τη Μάλτα. σ.Π. : Νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν σαν τελικό προορισμό του την Σαουδική Αραβία.
Με νέο διάγγελμά του, ο πρωθυπουργός Μωχάμεντ Γκανούτσι είπε ότι αναλαμβάνει προσωρινά καθήκοντα προέδρου και ότι η κατάσταση εκτάκτου ανάγκη που είχε κηρυχθεί από τον προκάτοχό του.
Η κατάσταση στη χώρα παραμένει όμως έκρυθμη και έχουν κλείσει τα αεροδρόμια, τα λιμάνια της καθώς και ο εναέριος χώρος της.
Ήδη η Βρετανία και οι ΗΠΑ έχουν εκδώσει ταξιδιωτική οδηγία για τους υπηκόους τους να αποφεύγουν τα ταξίδια προς την Τυνησία ενώ χθες η αμερικανή υπουργός Εξωτερικών Χίλαρυ Κλίντον δήλωσε πως το παράδειγμα της Τυνησίας δείχνει ότι ολόκληρος ο αραβικός κόσμος θα γνωρίσει ταραχές αν τα αυταρχικά καθεστώτα του δεν ξεκινήσουν πολιτικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

Γιάννης Νάκος

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr