«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Κυριακή, Ιανουαρίου 9

Τέλος στις συνωμοσίες λέει ο Δ. Παύλου Μελά ;

Οι κυβερνώντες δεν θα αφήσουν τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες να σηκώσουν κεφάλι, με όσους νόμους κι αν ψηφιστούν...


«Η Κεντρική εξουσία συνωμοτεί σε βάρος της αυτοδιοίκησης χρόνια τώρα» μου έλεγε προχθές ο Διαμαντής Παπαδόπουλος,  παλιό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και νυν δήμαρχος του Καλλικρατικού δήμου Παύλου Μελά (Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία). Αυτή η πεποίθηση δεν είναι μόνο του συγκεκριμένου αιρετού, αλλά και πολλών άλλων, ασχέτως που δημοσίως δεν την ομολογούν για δικούς τους και διαφορετικούς λόγους.
Όμως πώς να το κάνουμε; Παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης ότι με το νέο νόμο του Καλλικράτη, η τοπική αυτοδιοίκηση, θα γίνει πλέον  ανεξάρτητη και αυτόνομη και κυρίως με δικό της προϋπολογισμό για να μην… επαιτεί όπως στο παρελθόν, (κοινώς για να μην πέφτει στην ανάγκη του εκάστου υπουργού εσωτερικών και… αποκέντρωσης ή στην εκάστοτε κυβέρνηση)  η νέα εποχή έχει αρχίσει με τους χειρότερους οιωνούς. Με άδεια ταμεία, με αλληλοεπικαλύψεις αρμοδιοτήτων και αρμοδίων και φυσικά με εκατοντάδες διευκρινιστικές εγκυκλίους που ακόμη τις διαβάζουν για να τις καταλάβουν και κάποια στιγμή - πρώτα ο θεός και μετά ο Ραγκούσης - να τις εφαρμόσουν!
Ίσως μόνο ένας πρώην βουλευτής και νυν δήμαρχος θα μπορούσε... να καταλάβει επαρκώς τα προβλήματα του Καλλικράτη με το καλημέρα ή καλύτερα πως και γιατί η Βουλή βιάστηκε να θεσμοθετήσει τους νέους δήμους και περιφέρειες. Μιλώντας με τον Δημήτρη Γαλαμάτη, πρώην βουλευτή της Β Θεσσαλονίκης και νυν δήμαρχο Βόλβης (Άγιος Γεώργιος, Απολλωνία, Αρέθουσα, Εγνατία, Μάδυτος και Ρεντίνα) κατάλαβα σαφώς ότι έτσι είναι. Αυτός δεν θα δυσκολευτεί το ίδιο με τους υπόλοιπους συναδέλφους του, διότι  ξέρει από νόμους και εγκυκλίους του… ποδαριού!
Οι πολίτες όμως ή έστω αυτοί που ακόμη ψηφίζουν, δεν έχουν ούτε τις υπομονές ούτε την εμπειρία του. Απλώς θέλουν να πάνε στις υπηρεσίες να τους χτυπήσουν τις νέες σφραγίδες (που ακόμη οι περισσότεροι δεν τις έβγαλαν) και να τους δώσουν αριθμό πρωτοκόλλου για να μπαίνουν σε σειρά οι δουλειές τους. Αυτό γινόταν πριν τον Καλλικράτη, αυτό το… ελάχιστο περίμεναν με την υλοποίηση του. 
Έτσι όταν ακούν να μαλώνουν δυο αυτοδιοικητικοί, ένας νυν και ένας πρώην δήμαρχος, όπως στην περίπτωση των δυο… γαλάζιων Λαφαζανίδη-Χατζηβρέττα, στον Εύοσμο για  χρέη και οφειλές εκατομμυρίων, τα ακούνε βερεσέ και δεν έχουν ούτε τον χρόνο ούτε τη διάθεση να ψάξουν να βρουν ποιανού η αλήθεια είναι ολόκληρη. Άλλωστε δεν έχει και τόση σημασία, αφού κι έτσι κι αλλιώς, αυτοί θα την πληρώσουν! 
Οι αιρετοί οφείλουν σήμερα, χωρίς άλλα άλλοθι και καθυστερήσεις, να εξυπηρετούν τους δημότες και τις τοπικές κοινωνίες. Ούτε να «φανούν» οι εντιμότεροι και οι ικανότεροι,  ούτε  να εξασφαλιστούν  στα μάτια της δικαιοσύνης για τα όσα... περίεργα θα αποκαλύπτονται μέρα με τη μέρα. Το… δίκαιο είναι η Ελλάδα εκτός Αττικής, όση απέμεινε από τα λάθη των κυβερνώντων, να λειτουργήσει τουλάχιστον σε απλές υπηρεσίες όπως μεταβιβάσεις αυτοκινήτων και σπιτιών, άδειες καταστημάτων και πολεοδομίες. Ας κάνουν αυτά και μετά συζητάμε για δρόμους, γεφύρια, πλατείες  και νοσοκομεία..
της Μελίνας Καραπαναγιωτιδου στο voria.gr
melkar4@yahoo.gr

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr