«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Σάββατο, Ιανουαρίου 29

Τα καρντάσια μας δείχνουν το δρόμο. Αλλαγή και όχι αναθεώρηση στο Σύνταγμα

Από την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ πληροφορούμαστε ότι, κατά τη διάρκεια πτήσης του προς το Στρασβούργο, ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιουλ, είπε στους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν, ότι επιβάλλεται η εκπόνηση νέου Συντάγματος και όχι η αναθεώρηση του υπάρχοντος Συντάγματος. Υπογράμμισε πως το νέο Σύνταγμα, θα πρέπει να είναι το Σύνταγμα των  επόμενων 100 χρόνων. «Η Τουρκία χρειάζεται ένα νέο Σύνταγμα για να διασφαλίσει την ίδια της την ύπαρξη στο μέλλον», είπε ο κ. Γκιουλ, χωρίς να ξεκαθαρίσει το ζήτημα, εάν θα προκηρυχθεί νέο δημοψήφισμα για την αποδοχή του νέου Συντάγματος ή αυτό θα εγκριθεί από την τουρκική Εθνοσυνέλευση. Ομως, τόνισε ότι χρειαζόμαστε μεγαλύτερη και ενεργότερη συμμετοχή του λαού στη διαμόρφωση του νέου Συντάγματος.

Ας σημειωθεί, για όσους δεν το γνωρίζουν ότι ο πρωθυπουργός και ισχυρός άνδρας της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, έχει ταχθεί με θέρμη υπέρ της Προεδρικής Δημοκρατίας, έναντι της Προεδρευόμενης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας (σαν το δικό μας σύστημα) που ισχύει στην Τουρκία σήμερα, προκειμένου να εκδημοκρατιστεί και να ισχυροποιηθεί πιο πολύ η Τουρκία, εξαλείφοντας την εσωστρέφεια. Αν καταφέρει τελικά να επιβληθεί στους στρατηγούς και να περάσει τις καινοτόμες απόψεις του.

Είδες η Τουρκία; Έτη μπροστά από το δικό μας πολιτικό κατεστημένο των τριών οικογενειών.

Το δικό μας πολιτικό σύστημα «κλώθει» μια δήθεν αναθεώρηση που αφενός ποτέ δεν….. θα γίνει και συζητείται  απλά για να μας ρίξει «στάχτη στα μάτια» και για να κατασιγάσει τις δημοκρατικές μας απαιτήσεις, αλλά και αν γίνει, έπειτα από πολλά χρόνια, θα είναι ένα αποτέλεσμα εξαντλητικών συμβιβασμών μεταξύ των διαπλεοκομένων συμφερόντων, χωρίς καμία απολύτως συμμετοχή του λαού. Έτσι εξάλλου προβλέπει το ίδιο το Σύνταγμα.

Κατά τ’ άλλα, περνιόμαστε και για έξυπνος και δημοκρατικός λαός.

Στη φαντασία μας βέβαια. Γιατί στην πραγματικότητα, γινόμαστε αντικείμενο εκμετάλλευσης του κάθε τυχάρπαστου, του κάθε ανίκανου και του κάθε λαμόγιου.

Πηγή

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr