«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Πέμπτη, Ιανουαρίου 20

«Κλεφτοπόλεμος» με στριφτά και τασάκια …

 σ.Ι. : Λόγω οικονομικής ένδειας τα στριφτά απ τους Αρματολούς* !Οι Κλέφτες* είναι πιο τυχεροί ,μπορούν ακόμη να αγοράζουν.Μένει να δούμε πότε θα “ενωθούν” ! για το νέο  21 ! * το ΡΕΠΟΡΤΑΖ του ΒΑΣΙΛΗ ΠΕΚΛΑΡΗ :

Οι πελάτες επιλέγουν εάν θα καπνίσουν ή όχι, λένε οι ιδιοκτήτες καφέ και εστιατορίων. Πάντως, στα περισσότερα καφέ και μπαρ τα σταχτοδοχεία έχουν επιστρέψει τους τελευταίους μήνες . Λουκέτο σε 20.000 εστιατόρια, καφέ και μπαρ, που θα οδηγήσουν στην ανεργία τουλάχιστον 80.000 εργαζομένους, εκτιμούν οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων ότι θα φέρει στους κλάδους εστίασης και διασκέδασης η εφαρμογή της καθολικής απαγόρευσης του καπνίσματος σε όλους τους δημόσιους χώρους, σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση.

Παράλληλα, προβλέπουν ότι θα αρχίσει και πάλι ο «κλεφτοπόλεμος», με τα σταχτοδοχεία να εξαφανίζονται όταν μπαίνουν στις επιχειρήσεις τους οι ελεγκτές και να εμφανίζονται ξανά όταν εκείνοι φεύγουν.

«Εχουμε πτώση του τζίρου μας, λόγω της οικονομικής κρίσης, κατά 50%. Αν έχουμε ακόμη 10% - 20% μείωση, που θεωρείται δεδομένη με την απαγόρευση του καπνίσματος, θα κλείσουμε. Εχουμε 121.000 επιχειρήσεις με 400.000 εργαζομένους και 300.000 συμβοηθούντα μέλη των οικογενειών μας, καθώς και περίπου 100 επαγγέλματα που συνεργαζόμαστε», τόνισε ο Ιωάννης Τσάκος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ).

Τι ζητούν

Κατά τη χτεσινή, έκτακτη συνεδρίαση της διοικητικής επιτροπής της ΠΟΕΣΕ, αποφασίστηκε να ζητήσουν από την κυβέρνηση:

* ΑΝΑΣΤΟΛΗ για ένα χρόνο, τουλάχιστον, της εφαρμογής του Ν. 3668 για την απαγόρευση του καπνίσματος.

* ΑΜΕΣΗ έναρξη διαλόγου με το υπουργείο Υγείας σε μια ρεαλιστική βάση, που θα λαμβάνει υπόψη την πραγματική κατάσταση.

* ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ της βιωσιμότητας του κλάδου και της ελεύθερης επιλογής των πελατών.

* ΣΥΝΕΧΙΣΗ των κινητοποιήσεων.

«Σε άλλες χώρες που εφαρμόστηκε η καθολική απαγόρευση του καπνίσματος, οι επιπτώσεις ήταν τεράστιες. Στη Γαλλία έκλεισαν 2.000 εστιατόρια και στη Μ. Βρετανία 4.000 παμπ. Επιπλέον, στην Ιρλανδία παρά την απαγόρευση αυξήθηκε ο αριθμός των καπνιστών», τόνισε ο Γιώργος Καββαθάς, γενικός γραμματέας της ΠΟΕΣΕ.

Εντείνονται οι έλεγχοι

Μιλώντας στον «Α», η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη, Καλυψώ Γούλα, προανήγγειλε εντατικοποίηση των ελέγχων, παρόλο που η δύναμη της Δημοτικής Αστυνομίας δεν επαρκεί για να καλύψει τις αυξημένες αρμοδιότητες.

«Από την έναρξη εφαρμογής του νόμου έχουν διαπιστωθεί 77 παραβάσεις από τη Δημοτική Αστυνομία. Θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι την ευθύνη των ελέγχων δεν την έχει μόνον η Δημοτική Αστυνομία, αλλά και άλλοι φορείς, όπως επιθεωρητές Δημόσιας Υγείας, Λιμενικό κ.ά.», σημείωσε η ίδια.

Σε εστιατόρια, καφετερίες και μπαρ της Θεσσαλονίκης, οι «χαλαροί» έλεγχοι τους τελευταίους μήνες ευθύνονται για την... επιστροφή των σταχτοδοχείων σε όλα σχεδόν τα καταστήματα. Οπως τονίζουν ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, «όλοι οι πελάτες, όταν έρχονται, ρωτούν αν επιτρέπεται το κάπνισμα και, αν τους πούμε ότι απαγορεύεται, φεύγουν για το επόμενο».

«Μας δημιουργεί πολλά προβλήματα, σε μια συγκυρία ιδιαίτερα αρνητική», σημείωσε ο Παναγιώτης Γκόφας, πρόεδρος της Ενωσης Εστιατόρων Θεσσαλονίκης. Ολοι τονίζουν ότι σε μία πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία, με την πλειοψηφία των επιχειρήσεων να δίνουν αγώνα για την επιβίωση, πιθανά πρόστιμα για κάπνισμα θα τους οδηγήσουν στην καταστροφή. Οπως αναφέρουν, περίπου το 70% - 80% των πελατών τους είναι καπνιστές και εφόσον δεν επιτρέπεται το κάπνισμα οι περισσότεροι αποχωρούν. Ζητούν να δοθεί η δυνατότητα στους ιδιοκτήτες να επιλέγουν αν το κατάστημα θα είναι καπνιζόντων ή μη.

Αντίθετος ο Π. Ψωμιάδης

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις που έκανε χτες ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος τόνισε ότι για ολόκληρο το νομό Θεσσαλονίκης υπάρχουν μόλις 10 επόπτες - ελεγκτές δημόσιας υγείας. «Τα μικρά καταστήματα θα βάλουν λουκέτο, ενώ τα μεγαλύτερα θα υποστούν σοβαρή μείωση του ήδη χαμηλού τζίρου τους. Η πλέον δημοκρατική λύση είναι να διαχωριστούν τα καταστήματα σε καπνιστών και μη καπνιστών, κατ' επιλογή του εκάστοτε επιχειρηματία», επισήμανε.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΕΚΛΑΡΗΣ

* αρματολοί =  Πολίτες & μπλογκερς  του σήμερα κάτω απ το λάβαρο της αντίστασης στην κατοχή του ΔΝΤ.

* κλέφτες = τα όργανα του σημερινού κατοχικού καθεστώτος δλδ :  Αστυνομικοί/εφοριακοί  Σ.Ασφ. Δημ.Υπηρεσίες κλπ.

* Οταν εμφανιστούν τα πρώτα σημάδια ένωσης στη πράξη , τότε ίσως αρχίσει η πραγματική αντίσταση στο  GAP.

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr