«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 15

…πριν την γονιμότητα της απόγνωσης

http://olympiada.files.wordpress.com/2010/12/k122bdionysos.jpg?w=405&h=299Γράφει ο ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ  ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ*

Όταν η απόγνωση συναντηθεί με το ένστικτο της αυτοσυντήρησης πολύ σπάνια το γέννημα θα μοιάζει με  υγιές φυσιολογικό παιδί.

Περισσότερο σε τερατογένεση  θα ταιριάζει με  σκληρά και αρχέγονα  χαρακτηριστικά που θα  προσδιορίζουν την μορφή, τους κώδικες και την συμπεριφορά του.

Και τότε φυσικά οι συνέπειες θα είναι δραματικές.

Για την σημερινή  δύσκολη και ακόμα δυσκολότερη  αυριανή κοινωνική μας πραγματικότητα  είναι ο… μαιευτικός πρόλογος.

Για την σημερινή Ελληνική κοινωνία οι σκέψεις και οι ανησυχίες, που ακόμα καθεύδει και τιτιβίζει, παρά τους πολλούς μικρούς θανάτους αναγκών και  αξιοπρέπειας που υφίσταται, μέχρι φυσικά να σπάσουν κάποια στιγμή τα όρια της αντοχής της.

Πριν λοιπόν σπάσουν αυτά τα όρια ας βιαστούν οι πολιτικές ηγεσίες να διορθώσουν και όσο γίνεται να προλάβουν.

Να προλάβουν τα χειρότερα, πριν το δίκιο αυτού του λαού φτάσει από την απελπισία στην έκρηξη και από την έκρηξη στην καταστροφή.

Το πως όμως θα προλάβουμε είναι  μια δύσκολη υπόθεση, με τι εργαλεία και με ποιους μαστόρους θα το καταφέρουμε, είναι το ερώτημα.

Με εργαλεία λοιπόν την δημοκρατική αλήθεια που πάντα σώζει, την κοινωνική δικαιοσύνη και ευθύνη που πρέπει να ξαναγράψουμε, τον δεδομένο πατριωτισμό όλων μας  και με νέους μαστόρους και ηγέτες μπορούμε να  σταματήσουμε τον κατήφορο.

Και μαζί με όλα αυτά και με των  σπουδαίων τις μορφωμένες σκέψεις ας αφουγκραστούν οι κρατούντες  και κάποιες  σκόρπιες απλοϊκές κουβέντες που  μπορεί να ακούσει  κανείς ακόμα και στα παγκάκια των ξωμάχων συνταξιούχων, που δεν έχουν τις Πανεπιστημιακές  γνώσεις των αποτυχημένων ταγών μας, αλλά την σοφία της ζωής που προτείνει και απαιτεί,

1. Να ειπωθεί στο λαό  ολόκληρη και ...πατήστε   εδώ  για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο !

Επίλογος :

Σίγουρα και πάρα πολλά χρειάζονται ακόμα με  πρώτιστο και κορυφαίο  όμως πως πρέπει ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να την προλάβουμε αυτή την απειλητική και επαπειλούμενη γονιμότητα της απόγνωσης.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ λοιπόν, αφού ξαναγίνουν τα ελάχιστα–τεράστια ΕΓΩ του καθενός μας ένα καινούργιο, όμορφο και ανοιξιάτικο ΕΜΕΙΣ.

Εμείς στη γειτονιά μας, εμείς στους συγγενείς μας, εμείς στη δουλειά μας, εμείς στους φίλους μας, εμείς στις ιδέες μας, εμείς για την πατρίδα μας,  ΕΜΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ, γιατί τότε τα δύσκολα θα μαλακώσουν λίγο και το σκοτάδι θα φύγει πιο νωρίς.

ΕΜΕΙΣ λοιπόν και μακάρι να μην χρειαστεί να συναντηθούμε πέρα από ιδεολογίες, παρατάξεις και τάξεις όλοι εμείς στους δρόμους της Ιστορίας.

*Λέκτορας Ιατρικής Παν/μίου Πατρών

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr