«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 16

Έχω μερικά δάνεια...

SEISAX8EIA Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι όλοι μας οφείλουμε αρκετά χρήματα στις τράπεζες. Αν επιστρέψουμε στη δραχμή ή αν υιοθετήσουμε ένα άλλο νόμισμα μαζί με τους υπόλοιπους εξοστρακισμένους από την Ε.Ε. των πλουσίων, τότε το μέλλον του καθενός μας θα καθοριστεί από το πώς θα ρυθμιστούν τα χρέη του. Θα οφείλουμε σε ευρώ ή στο νέο νόμισμα; Το ερώτημα αποκτά ιδιαίτερη σημασία από τη στιγμή που το νέο νόμισμα, όποιο κι αν είναι αυτό, θα υποτιμηθεί αυτόματα έναντι του ισχυρού ευρώ...

Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο φαίνονται. Για παράδειγμα, οι οφειλές μας είναι προς τις τράπεζες. Οι τράπεζες οφείλουν σε ευρώ. Αν οι τράπεζες εξακολουθήσουν να οφείλουν σε ευρώ και οι πελάτες τους να τους οφείλουν δραχμές (ας πούμε) και με μία σχέση μετατροπής προ της... υποτίμησης, τότε το κόστος το αναλαμβάνει το ήδη τραυματισμένο τραπεζικό σύστημα. Σε διαφορετική περίπτωση, αν οι πελάτες των τραπεζών εξακολουθούν κι αυτοί να οφείλουν σε ευρώ, όταν το νόμισμα της χώρας θα είναι άλλο, τότε δεκάδες χιλιάδες πολίτες, αν όχι εκατοντάδες χιλιάδες, θα χάσουν τα σπίτια τους.
Υπάρχουν και πιο επαναστατικές λύσεις! Ας διαβάσουμε από την Βικιπαίδεια τι ακριβώς έκανε ο Σόλων ο Αθηναίος: «Η σεισάχθεια εντασσόταν στα μέτρα επανόρθωσης που έλαβε ο Σόλων. Πιο συγκεκριμένα, καταργούνταν τα υφιστάμενα χρέη ιδιωτών προς ιδιώτες και προς το δημόσιο, καταργήθηκε ο δανεισμός με εγγύηση το "σώμα" (προσωπική ελευθερία) του δανειολήπτη και των μελών της οικογένειάς του, ενώ απελευθερώθηκαν και όσοι Αθηναίοι είχαν γίνει δούλοι λόγω χρεών στην ίδια την Αθήνα και επαναφέρθηκαν στην πόλη όσοι εν τω μεταξύ είχαν μεταπωληθεί στο εξωτερικό.
Είναι γνωστό ότι με τη "σεισάχθεια" ο Σόλων έδωσε τέλος στην εξάρτηση των φτωχών αγροτών στην Αττική. Εκείνο που δεν είναι γνωστό και παραμένει θέμα διαμάχης ανάμεσα στους ερευνητές είναι η διαδικασία που ακολούθησε προκειμένου να αποκαταστήσει όσους είχαν πέσει θύματα της αυθαιρεσίας των πλουσίων».
Λέτε αυτή να είναι η λύση; Ίσως, αν στο μεταξύ έχουν διαλυθεί τα πάντα και η χώρα κινδυνεύει να βυθιστεί στο χάος της αναρχίας. Να ευχόμαστε να μην φτάσουμε εκεί. Και στο σημείο μηδέν μπορούμε να βρεθούμε με δύο τρόπους: Είτε αν δεν δοθεί η παραμικρή λύση, είτε αν η όποια λύση είναι δυσβάστακτη για τους πολίτες. Ποιος θα βρει τον μέσο δρόμο;
Θανάσης Μαυρίδης
thanasis.mavridis@capital.gr
Πηγή:www.capital.gr

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr