«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 29

Αναθεώρηση του Συντάγματος ή νέο Σύνταγμα;;;

Δείτε λοιπόν τι σημαίνει αναθεώρηση και που στοχεύει και θα αντιληφθείτε τι πολιτικά παιχνίδια παίζονται, γύρω από το πυροτέχνημα της αναθεώρησης. Χωρίς να διεκδικούμε να εκφράσουμε το λαϊκό αίσθημα, πιστεύουμε πως αν μπορούσε να εκφραστεί ο λαός με κάποιον τρόπο, π.χ. με ένα δημοψήφισμα, η λαϊκή βούληση θα ήταν να υπάρξει Συντακτική Βουλή για να συντάξει ένα εξ υπ’ αρχής καινούργιο Σύνταγμα, χωρίς αγκυλώσεις, δυσκολίες και κομματικούς συμβιβασμούς γύρω από μια χρονοβόρα και άνευρη αναθεώρηση.

Επειδή, πολύς λόγος γίνεται τώρα τελευταία για αναθεώρηση του Συντάγματος, κυρίως από τα δύο κόμματα εξουσίας, ως μια δήθεν προσπάθεια του ίδιου του πολιτικού συστήματος, για εκσυγχρονισμό του, έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:

Το άρθρο 110 του ισχύοντος Συντάγματος, εκτός του ότι απαγορεύει σημαντικές αλλαγές, όπως αλλαγή της φοβικής, αδύναμης και αποτυχημένης Προεδρευόμενης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, βάζει τέτοιους φραγμούς…. σε ότι αφορά τις πλειοψηφίες που απαιτούνται και τέτοια χρονικά περιθώρια, που στην ουσία καθιστά την δυνατότητα συνταγματικών αλλαγών, απίθανη, ακόμα και για δευτερεύοντα ζητήματα.


Συγκεκριμένα θα πρέπει μετά τον Ιούνιο του 2013 (πέντε χρόνια μετά την προηγούμενη), να ...συμφωνήσουν 180 βουλευτές για το ποιες συγκεκριμένες διατάξεις θα αλλάξουν και αυτές θα αλλάξουν μετά τις επόμενες από τότε εκλογές και εφόσον η κυβέρνηση που θα εκλεγεί και θα έχει την πλειοψηφία θα θέλει να κάνει αυτή την αναθεώρηση. Μια διαδικασία που μπορεί να πάει και μέχρι το 2017, χωρίς μάλιστα κανένα εχέγγυο ότι θα πραγματοποιηθεί. Αν τώρα δεν συμφωνήσουν 180 βουλευτές, πάνω σε συγκεκριμένες διατάξεις, απαιτείται να συμφωνήσουν τουλάχιστον 151, ώστε η επόμενη, μετά τις εκλογές και μετά τον Ιούνιο του 2013 Βουλή, να αποφασίσει με πλειοψηφία των 180 βουλευτών, που σημαίνει ποτέ. Και αυτό μάλιστα για πολύ συγκεκριμένες, όπως είπαμε,  αλλαγές στο Σύνταγμα που θα είναι αποτέλεσμα συμβιβασμών μεταξύ κυρίως ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας.

Βλέπουμε λοιπόν ότι, η ανακίνηση του θέματος της αναθεώρησης του Συντάγματος, μάλλον σε άμεση λαϊκή εκτόνωση στοχεύει, παρά σε πραγματική βούληση για θεσμικές αλλαγές. Περισσότερο προσπάθεια στήριξης του σάπιου και διεφθαρμένου καθεστώτος μυρίζει, παρά προσπάθεια για αλλαγή του. Αν δείτε εσείς ποτέ με αυτόν τον τρόπο κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας ή κατάργηση των διατάξεων περί ευθύνης των υπουργών ή συνταγματική πρόβλεψη για συγκεκριμένη δημοκρατική οργάνωση, δημοκρατική λειτουργία και οικονομική διαφάνεια των κομμάτων ή απλή αναλογική ή πλήρη διάκριση των εξουσιών ή απαλλαγή των βουλευτών από τον αρχηγικό βραχνά και μετατροπή τους σε γνήσιους λαϊκούς αντιπροσώπους κ.λ.π. να μας γράψετε.

Η Ελλάδα όμως απαιτεί τώρα τις αναγκαίες θεσμικές αλλαγές. Απαιτεί τώρα νέο Σύνταγμα και όχι διάσωση του σάπιου και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος, που την έφτασε στο σημερινό χάλι,  μέχρι το 2017 και βλέπουμε.

Εμείς πιστεύουμε πως άμεσα τώρα θα πρέπει να γίνει δημοψήφισμα ώστε να απαντήσει το ανώτατο κρατικό όργανο, δηλαδή η Κυρίαρχη Λαϊκή Συνέλευση, αν επιθυμεί αναθεώρηση του ισχύοντος Συντάγματος ή νέο Σύνταγμα και αυτό πρέπει να γίνει τώρα, πριν ξεσπάσει η λαϊκή οργή.

Να γίνει δηλαδή συντεταγμένα και ομαλά, γιατί σε περίπτωση κοινωνικής έκρηξης είναι άγνωστο ποιες δυνάμεις θα επικρατήσουν και σε τι θα στοχεύουν.

Αλιεύθηκε  από :   olympia.gr      Πηγη : http://hassapis-peter.blogspot.com/2010/12/blog-post_5329.html

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr