«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Πέμπτη, Ιουνίου 10

Τι γίνεται στη Θράκη; Πού την οδηγούν;

  • Οι «τουρκοτσολιάδες» αυτοδιοικητικοί πρέπει να τεθούν στο περιθώριο. Αλλά αυτή την απόφαση και την εκτέλεσή της θα πρέπει να την αναλάβουν τα κόμματα και οι ηγεσίες τους.

Επιτέλους, κάποιοι στο κράτος των Αθηνών κατάλαβαν πως κάτι συμβαίνει και άρχισαν να γίνονται συζητήσεις για την Θράκη. Σε αυτές τις συζητήσεις, όμως, αρκετές φορές (αν όχι τις περισσότερες) εκείνοι που εκφέρουν άποψη(!) έχουν μηδενική γνώση για τα τεκταινόμενα στην Θράκη και με ιδιαίτερη ευκολία τοποθετούνται, με θέσεις που σχεδόν πάντα δεν υπερασπίζονται την ελληνικότητα της Θράκης, αλλά αντίθετα, λειτουργούν ως ερείσματα σε όσους υποσκάπτουν την ελληνική κυριαρχία σε αυτό το κομμάτι ελληνικής γης.
Διάφοροι αδαείς, αλλά περισπούδαστοι νέο-πατριώτες, φωνασκούν πως «έχουνε γίνει λάθη στο παρελθόν και σήμερα πρέπει με πολύ προσοχή να προσεγγίζουμε το όλο θέμα», φοβούμενοι μην ενοχλήσουν τους αγάδες της Άγκυρας ή μήπως δημιουργήσουν εντάσεις σε μία ελληνική περιοχή!!! Είναι δε, τόσο μεγάλος ο ενδοτισμός τους, αυτών των «πρόθυμων» Θρακολόγων, που αντιμετωπίζουν μειδιάζοντας την περίπτωση δημιουργίας ενός ιδιότυπου κρατιδίου, που θα αποσπάσει την Ελληνική και την Τουρκική Θράκη, αλλά και μεγάλο τμήμα της νότιας Βουλγαρίας… Ναι, ενώ η Θράκη βαδίζει σε μία συγκυριαρχία Ελλάδας – Τουρκίας – Βουλγαρίας, κάποιοι στην Αθήνα, συνεχίζουν να επιμένουν στις ιδεοληπτικές τους εμμονές, αδυνατώντας να δούνε, να κατανοήσουν και να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα που -με γοργά βήματα- διαμορφώνεται.
Η Θράκη προχωράει προς την Κοσοβοποίησή της και όσοι τολμούν σήμερα να μιλούν για τον ρόλο της Άγκυρας, του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής και τον καλπάζοντα νέο-οθωμανισμό του Νταβούτογλου στα Βαλκάνια, δεν έχουν διαβάσει καν .........

για το τι συνέβη στο Κόσοβο και δημιουργήθηκε αυτό το κρατίδιο – μόρφωμα!!! Μόνο εάν κάποιοι (πρωθυπουργοί, υπουργοί, γενικοί γραμματείς, δημοσιογράφοι, λόγιοι και λοιποί των δημοσιογραφικών παραθύρων και διαδρόμων) γεμίσουν τις δεξαμενές γνώσης τους με τα πραγματικά γεγονότα που σχεδόν σε καθημερινή βάση συμβαίνουν στη Θράκη, θα μπορέσουν να δούνε ένα μέρος του «Θρακικού προβλήματος». Φυσικά, οι «παντογνώστες» αυτοί οι περί πάντων ομιλούντες, ίσως και να μην έχουν επισκεφθεί ποτέ την Θράκη… αλλά αυτό αποτελεί ασήμαντη λεπτομέρεια για τους ίδιους, αφού σχεδόν ποτέ δεν γνωρίζουν για τα αντικείμενα των λογιδρίων τους. Το δυστύχημα για τη Θράκη είναι πως σχεδόν πάντα ασχολούνταν μαζί της τουρκοτσολιάδες ή «καμένα μυαλά» (και οι δύο εκφράσεις είναι λίαν επιεικείς και χρησιμοποιούνται προκειμένου να μην γίνουν χαρακτηρισμοί που δεν συνάδουν με την αισθητική του χώρου φιλοξενίας), που συμβάλουν στην δημιουργία νέων προβλημάτων ή αποπροσανατολίζουν όσους ευαισθητοποιούνται για το παρόν και το μέλλον της ευρύτερης ακριτικής και ευαίσθητης εθνικά περιοχής.
Και φυσικά, οι «παντογνώστες» αμπελο-φιλοσοφούντες και οι λοιποί όψιμοι «εθνοσωτήρες», έχουνε βρει το πρόβλημα!!! Ναι, είναι οι πολιτικοί της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι οποίοι «ξεπουλάνε» τη Θράκη προκειμένου να εισπράξουν ψήφους!!! Όμως, οι «πανέξυπνοι» αυτοί έχουν δίκιο μόνο εν μέρει… Η αλήθεια είναι διαφορετική και δυστυχώς δεν εστιάζεται στην τοπική αυτοδιοίκηση της Θράκης, η οποία σφάλλει μόνο στο ότι ακολουθεί τις «κομματικές γραμμές» που δίνονται από το κέντρο, από την Αθήνα. Επιλογή της Αθήνας (και σε επίπεδο όλων των κομμάτων) είναι να συλλέξει το δυνατόν περισσότερες μουσουλμανικούς ψήφους, προχωρώντας σε σειρά αναίτιων υποχωρήσεων στην Θράκη, για να προσελκυσθούν οι έλληνες μουσουλμάνοι κάτοικοί της. Είτε σε μικρά και ασήμαντα είτε σε σημαντικά και εθνικού ενδιαφέροντος ζητήματα, η Αθήνα δρα καταλυτικά στις αρνητικές εξελίξεις, εξυπηρετώντας και προωθώντας στην Θράκη συμφέροντα που προωθεί η Άγκυρα και τα εντεταλμένα όργανά της.
Επί σειρά δεκαετιών, υπήρξε εσφαλμένη πολιτική αντιμετώπιση απέναντι στους Πομάκους της Θράκης, με αποτέλεσμα να δοθούν τα ερείσματα στην Άγκυρα ώστε να πλησιάσει έναν πληθυσμό που τον θεωρεί κατώτερο από την ανώτερη φυλή των τούρκων (δηλώσεις Ταγίπ Ερντογάν 6.10.2009 σε τουρκική εφημερίδα)!!! Η πλήρης απουσία των τοπικών αρχόντων (τοπική αυτοδιοίκηση), αλλά και η «απάθεια» της Αθήνας, σήμερα αποκαθίσταται σταδιακά, χωρίς όμως να υπάρχει ένα κεντρικό σχέδιο, με αποτέλεσμα η καλώς γενόμενη προσέγγιση να γίνεται εσφαλμένα ή να στοχοποιείται εκατέρωθεν (κομματικά αλλά και προξενικά φερέφωνα).
Τα κόμματα αδιαφορούν για το εθνικό διακύβευμα της Θράκης και υποσκάπτουν κάθε σοβαρή ατομική, συλλογική ή αυτοδιοικητική προσπάθεια εναγκαλισμού των μουσουλμάνων της Θράκης. Έτσι, προκειμένου να ικανοποιήσουν τους εκλογικούς τους στόχους, οι καρεκλοκένταυροι των Αθηνών δεν διστάζουν να στοχοποιούν και να αναθεματίζουν (μέσω του δημοσιογραφικού χώρου) οποιαδήποτε προσπάθεια προσέγγισης των (ούτως ή άλλως αδικημένων και παραγκωνισμένων) μουσουλμάνων αλλά και των χριστιανών της Θράκης, ρίχνοντας έτσι νερό στον μύλο της Άγκυρας και στα σχέδια δημιουργίας «καθαρών» μουσουλμανικών περιοχών εντός της Ελληνικής επικράτειας. Η δημιουργία αμιγώς μουσουλμανικών θυλάκων, αποσκοπεί στο να τεθεί ζήτημα δημιουργίας αυτοδιοικητικών (πολιτικά και οικονομικά) περιοχών, που με τη μορφή ιδιαίτερου αυτοδιοικητικού μορφώματος θα αιτηθούν μεταξύ τους σύνδεση… Έτσι, η Ανατολική Τουρκική Θράκη, η νότια Βουλγαρία και η Δυτική Ελληνική Θράκη, ενδέχεται να δημιουργήσουν στο μέλλον μία γεωγραφική περιοχή όπως σήμερα συμβαίνει με το Κόσοβο. Η απαξίωση (οικονομική κυρίως) και η μη στήριξη (σε κάθε επίπεδο) της Θράκης, οδηγεί επί δεκαετίας στην εγκατάλειψή της από τον χριστιανικό πληθυσμό, προσφέροντας έτσι «αμαχητί» ένα σημαντικό κομμάτι της Ελληνικής Επικράτειας στον τουρκικό επεκτατισμό. Η εγκατάλειψη της Θράκης πριμοδοτείται από τις ελληνικές κυβερνήσεις, οι οποίες προσφέρουν χρήματα στους βιοτέχνες και βιομηχάνους να επενδύσουν αλλού (π.χ. στη Βουλγαρία ή στα Σκόπια) και να εγκαταλείψουν την Θράκη!!! Γιατί συμβαίνει αυτό; Ίσως κάποτε κάποιος υπεύθυνος (αν υπάρχει τέτοιος) να απαντήσει στο ερώτημα αυτό. Σημ. Περίοπα Και ούτε διαφαίνεται οτι θα υπάρξει.....
Οι ανάλαφρες προσεγγίσεις, των «τηλεπαραθυράτων» και των «οπαδών» τους, προδίδουν αφέλεια ή σκοπιμότητα άραγε; Γεγονός είναι πως η τοπική αυτοδιοίκηση της Θράκης θα πρέπει να συμμετέχει σε κάθε εκδήλωση των ελλήνων μουσουλμάνων και να μπορεί να σταθεί στην ευθύνη κάλυψης του κενού, το οποίο άψογα η Άγκυρα εκμεταλλεύεται σήμερα. Οι παράλογοι αναθεματισμοί και ο υποβιβασμός των πραγματικών χρόνιων ευθυνών, εγείρουν σοβαρά ερωτηματικά για την αθωότητα της προσέγγισης.
Σαφέστατα και οι «τουρκοτσολιάδες» αυτοδιοικητικοί πρέπει να τεθούν στο περιθώριο. Αλλά αυτή την απόφαση και την εκτέλεσή της θα πρέπει να την αναλάβουν τα κόμματα και οι ηγεσίες τους. Ας αρχίσουν κάποτε, κάποιοι, να σκέφτονται προς ποια κατεύθυνση μπορούν να κινηθούν ώστε να συνεισφέρουν θετικά στους κατοίκους της Θράκης. Αρκετά αρνητικά έχουν κάνει γι αυτόν τον τόπο. Ας προχωρήσουν, επιτέλους, αποφασιστικά με την εφαρμογή των νόμων και του Συντάγματος της Ελλάδας και ας σταματήσουν να αφήνουν μετέωρη τη Θράκη στις διαθέσεις και στα Συντάγματα άλλων κρατών…
Κύριοι, των Αθηνών, η Θράκη αιμμοραγεί από την δική σας ανευθυνότητα και πρέπει να βιαστείτε για να προλάβετε να την "επαναφέρετε στη ζωή". Λίγη αυτοκριτική, σοβαρότητα και υπευθυνότητα ποτέ δεν έβλαψαν. Δεν συμφωνείτε;

Κωνσταντίνος   Απο το :   greekmacedonians.blogspot.com

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr