«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Πέμπτη, Ιουνίου 17

Τελευταία θέση για την βιωσιμότητα της ελληνικής οικονομίας

Η γνωστή δεξαμενή σκέψης των Βρυξελλών European Policy Center δίνει στην Ελλάδα την τελευταία θέση στον πίνακα με την βιωσιμότητα των οικονομιών της Ε.Ε.  και αναφέρει ότι είναι η χώρα με τις  χειρότερες επιδόσεις.

   Σε μια προσπάθεια να εκτιμηθεί η «οικονομική βιωσιμότητα» (economic sustainability) των ευρωπαϊκών οικονομιών, η γνωστή δεξαμενή σκέψης των Βρυξελλών European Policy Center έδωσε στη δημοσιότητα πίνακα κατάταξης των μελών της ΕΕ με βάση δείκτη στον οποίο συνυπολογίζονται έξι βασικές παράμετροι: το δημοσιονομικό έλλειμμα και χρέος, ο ρυθμός ανάπτυξης, η ανταγωνιστικότητα, ο τρόπος διακυβέρνησης, η διαφθορά και το κόστος λόγω της γήρανσης του πληθυσμού. 

Από τα αποτελέσματα αυτής της κατάταξης, για το 2010, προκύπτει ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση μεταξύ των οικονομιών της Ε.Ε. και η οικονομία της χαρακτηρίζεται ως «μη βιώσιμη». Όπως αναφέρεται στο σημείωμα του «EPC» «η Ελλάδα όχι μόνο βρίσκεται στην τελευταία θέση αλλά παράλληλα είναι η χώρα με τις  χειρότερες επιδόσεις σε σχεδόν όλα τα πεδία που διαμορφώνουν το δείκτη». Ειδικότερα, η βαθμολογία της Ελλάδας με βάση τον εν λόγω δείκτη βιωσιμότητας είναι -0,93 και η αμέσως επόμενη χειρότερη επίδοση (της Ιταλίας) είναι -0,38. Ακολουθούν Πορτογαλία (-0,29) και Ισπανία (-0,23). Η Σουηδία βρίσκεται στην πρώτη θέση με 0,55 και ακολουθούν Δανία και Εσθονία (0,45 και οι δύο).

Πιο αναλυτικά, με βάση τις επιδόσεις των ευρωπαϊκών χωρών στους έξι τομείς που διαμορφώνουν τον δείκτη βιωσιμότητας για την Ελλάδα ισχύουν τα εξής:

Ανάπτυξη: Η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση ως προς τους ρυθμούς ανάπτυξης την τελευταία διετία (-1,75%), ενώ κακές είναι και οι επιδόσεις της Λετονίας και της Ισπανίας. Υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης έχουν η Πολωνία και η Εσθονία.

Δημοσιονομικό έλλειμμα: Η Ιρλανδία έχει το ......

υψηλότερο έλλειμμα την τελευταία διετία (11,9%) κι ακολουθεί η Μ. Βρετανία (11) και η Ελλάδα με μέσο όρο διετίας 9,6% του ΑΕΠ.

Χρέος: Η Ελλάδα έχει το υψηλότερο χρέος (124,9% του ΑΕΠ) και ακολουθεί η Ιταλία (118,2%) και το Βέλγιο (99%).

Ανταγωνιστικότητα (με βάση τον παγκόσμιο δείκτη ανταγωνιστικότητας): Χαμηλότερη ανταγωνιστικότητα έχει η Βουλγαρία (4,02) και ακολουθούν Ελλάδα (4,04) και Λετονία (4,06).

Δείκτης διαφθοράς: Η Ελλάδα, μαζί με τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, βρίσκεται στην τελευταία θέση.

Κόστος γήρανσης του πληθυσμού: Το μεγαλύτερο πρόβλημα διαπιστώνεται στο Λουξεμβούργο και ακολουθεί με μικρή διαφορά η Ελλάδα.

Επισημαίνεται ότι στην κατηγορία των ισχυρότερων οικονομιών, με βάση πάντα την κατάταξη του «EPC», βρίσκονται η Σουηδία, η Δανία, η Εσθονία και η Φινλανδία. Ακολουθεί ομάδα χωρών με πολύ καλές επιδόσεις: Ολλανδία, Γερμανία, Λουξεμβούργο και Αυστρία, ενώ μέτρια θεωρείται η οικονομική κατάσταση χωρών όπως η Μ. Βρετανία, η Βουλγαρία, η Τσεχία, η Σλοβακία, η Πολωνία, το Βέλγιο και η Γαλλία. Σε κατάσταση που χαρακτηρίζεται ως «επικίνδυνη» βρίσκονται οι οικονομίες της Ιρλανδίας, της Σλοβενίας, της Κύπρου, της Λιθουανίας, της Μάλτας, της Ουγγαρίας, της Ρουμανίας, της Λετονίας και της Ισπανίας. Και στην κατηγορία των «μη βιώσιμων» οικονομιών, μαζί με την Ελλάδα (αλλά σε ελαφρώς καλύτερες θέσεις) βρίσκονται η Πορτογαλία και η Ισπανία.

Πηγή

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr