«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Παρασκευή, Μαΐου 28

Ανδρισμός, Κόρακες και Δημοκρατία….

pipero-2 Του καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Εάν ήταν όλοι και όλοι 5-10 οι συμπολίτες μου και μαζί οι φοιτητές και οι φοιτήτριές μου που μου έθεσαν το σχετικό ερώτημα θα τα είχα ρίξει στον νοερό «κάλαθο αχρήστων» και δεν θα τα ανέβαζα ως θέμα και blog-άποψη!...

Ήταν, όμως, πολλοί, μα πάρα-πάρα πολλοί εκείνοι και εκείνες που ως συμπολίτες όχι μόνο με σταματούν εδώ και δύο μέρες στο δρόμο, μου τηλεφωνούν και μου στέλνουν ηλεκτρονικές επιστολές αλλά μερικοί σηκώθηκαν μέσα στο πανεπιστημιακό αμφιθέατρο και, επιβεβαιώνοντας αυτήν ακριβώς την συγκεκριμένη διάσταση του «Πανεπιστημιακού Ασύλου» μου έθεσαν το απλό ερώτημα:

Σε δελτία ειδήσεων είδαμε στο παρελθόν σε άλλα Κοινοβούλια λεκτικές επιθέσεις και ξυλοδαρμούς ανάμεσα σε εκπροσώπους διαφόρων Κομμάτων! Όταν ο κ Μαντέλης, ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ ως ο ΠΡΩΤΟΣ τέως Υπουργός καταθέτοντας τόσο κυνικά στην Επιτροπή ότι δέχτηκε «χορηγίες» της τάξης ΜΟΝΟ των 200,000 μάρκων ενώ άλλοι πήραν ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ σε χορηγίες (μίζες) από την SIEMENS, γιατί ΔΕΝ σηκώθηκαν δύο-τρία αν όχι 13 μέλη της Επιτροπής και δεν του πέταξαν ένα ποτήρι νερό ή δεν του έριξαν καμιά «σφαλιάρα» για να «συνέλθει»;

Στις ανταλλαγές των απόψεών μας εγώ προσωπικά ΑΝΤΕΤΑΞΑ ότι δεν προτίθεμαι ούτε να αναβαθμίσω τέτοιου είδους «χειροδικίες» - με τη λογική του «κόρακας κορακιού μάτι δεν βγάζει» - που ΔΕΝ συνάδει με το ήθος και την ευπρέπεια του Δημοκρατικού μας πολιτεύματος ούτε και να υποβαθμίσω τον αναμενόμενο «ανδρισμό» των ανδρών και γυναικών της συγκεκριμένης Εξεταστικής Επιτροπής.

Δυστυχώς είμαι υποχρεωμένος όπως όλοι οι Έλληνες σε αυτή την απίστευτη και χωρίς προηγούμενο οικονομική καταστροφή που ζούμε να επισημάνω, και χωρίς να κάνω αποδεκτή την παρατήρηση πολλών συνομιλητών μου, να δηλώσω ότι το απεύχομαι αλλά πολύ φοβάμαι όπως πάμε ότι ο Ελληνικός λαός έχει κουραστεί, έχει πικραθεί, αισθάνεται ότι τον λήστεψαν και τον κοροϊδεύουν και κατά λογική συνέπεια, ΔΕΝ υπάρχει εκτονωτική κάθαρση μόνο στην αποπομπή επίορκων πολιτικών και στελεχών με την…ψήφο!

Εάν ΔΕΝ τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι και δεν δημευθούν τα περιουσιακά τους στοιχεία που αποκτήθηκαν από τη λεηλασία της περιουσίας του Λαού, τότε…

«Κάποια στιγμή οι Έλληνες συλλήβδην θα χειροδικήσουν!...»

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

5 σχόλια:

  1. με τις ελαχιστες ταπεινες μου γνωσεις μονο ενα πραγμα μπορω να πω.
    οτι εκτος απο τον οικονομολογο Μαρινο κανενας
    αλλος δεν ειχε επισημανει ζωηρα την επερχομενη
    καταστροφη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. βασιλης παγανης28 Μαΐου 2010 στις 7:29 μ.μ.

    απο σας κυριε καθηγητα θα ηθελα την εξης γνωμη
    εχει δικιο ο Ιαβερης οταν λεει οτι αν μειωναμε
    τα τροχαια δυστηχηματα στο ελαχιστο θα εξοικονομουσαμε 30 με 40 δις το χρονο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Ανωνυμε ,οι δικες μου ελαχιστες γνωσεις,δεν ειναι ενημερες σχετικα με τον οικονομολογο που αναφερεις.Θα το ψαξω σχετικα να ενημερωθω.
    @κ.Παγανη ,σας απαντω εγω σχετικα με το ερωτημα σας καθως εχω γνωση οχι μονο απο τον κ.Ιαβερη αλλα και απο τον Αρη Σταθακη και τον Κωστα Καβαθα.Ναι ειναι γεγονος αναμφισβητητο αν συνυπολογισουμε ολα τα σχετικα "κοστη" απο τους θανατους ,ιατροφαρμακευτικες περιθαλψεις,την οποια κρατικη ή απο ασφαλειες οικ.αρωγη στα θυματα και την τρομακτικη ζημια στο ΑΕΠ απο την απωλεια ανθρωπων σημαντικων συνηθως στην παραγωγη του ΑΕΠ με χρονια αποδοσης μπροστα τους..Τα ποσα ειναι ιλλιγγιωδη ,ισως και πολυ περισσοτερα απο αυτα που αναφερεις...
    Τα σχολια σας καθως και η απαντηση μου θα προωθηθουν στον κ.Πιπεροπουλο προς ενημερωση του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κύριε Καθηγητά για μια ακόμη φορά μιλάτε για λογαριασμό όλων μας. Οι κύριοι και οι κυρίες της Εξεταστικής Επιτροπής έχουν την ασυλία και θα μπορούσαν να τολμήσουν να του ρίξουν ένα ποτήρι νερό ή μια σφαλιάρα για να συνέλθει, αλλά μάλλον φοβήθηκαν ότι ο κ Μαντέλης - τόσα χρόνια στο κουρμπέτι - ίσως να τους έδειχνέ έναν-έναν, μία-μία με το...δάχτυλο (όπως είχε κάνει ο κ Παυλίδης στη Βουλή!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κύριε Καθηγητά για μια ακόμη φορά μιλάτε για λογαριασμό όλων μας. Οι κύριοι και οι κυρίες της Εξεταστικής Επιτροπής έχουν την ασυλία και θα μπορούσαν να τολμήσουν να του ρίξουν ένα ποτήρι νερό ή μια σφαλιάρα για να συνέλθει, αλλά μάλλον φοβήθηκαν ότι ο κ Μαντέλης - τόσα χρόνια στο κουρμπέτι - ίσως να τους έδειχνέ έναν-έναν, μία-μία με το...δάχτυλο (όπως είχε κάνει ο κ Παυλίδης στη Βουλή!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr