«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Παρασκευή, Απριλίου 9

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ…«Μη μιλάς, μη γελάς, κινδυνεύει η Ελλάς…»

pipero-2 Έλεγχος και Τιμωρία!

Του καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ο τίτλος μου έχει τη σημειολογία του καθώς αφορά δύο έννοιες ΠΑΝΤΕΛΩΣ απούσες από το καθημερινό ΠΟΛΙΤΙΚΟ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ, ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΚΟ, ΝΟΜΙΚΟ λεξιλόγιο της σύγχρονης Ελλάδας.

Δεν θα σταθώ στις πολύ σημαντικές έννοιες που είναι « το σύστημα» ή «η οργάνωση» και «η λογική» όπως και «η μέθοδος» και τελικά «η ηθική» καθώς τις είχαμε δανείσει πριν πολλούς αιώνες στους μη - Έλληνες και εκείνοι από τη στιγμή που τις έμαθαν και τις ενσωμάτωσαν στη γλώσσα τους (δηλώνοντας την ετυμολογική τους προέλευση ως ΕΛΛΗΝΙΚΗ) και φρόντισαν να τις ενσωματώσουν λειτουργικά στις δομές της ατομικής τους προσωπικότητας και των συλλογικών τους οργάνων.

Τι κρίμα που από την ώρα που πληροφορηθήκαμε ότι οι ξένοι τις «έμαθαν» εμείς ή ξεχάσαμε ή δεν φροντίσαμε να τις πάρουμε πίσω με αποτέλεσμα να αποτελούν στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα «αγαθά σε ανεπάρκεια» και έννοιες ΑΓΝΩΣΤΕΣ και μη εφαρμόσιμες στην δική μας εθνική καθημερινότητα!

ΕΣΤΕΙΛΑΝ στον Εισαγγελέα, λέει το ρεπορτάζ, 2 (τι λέτε ρε παιδιά, ΔΥΟ;;;;) στελέχη της Πολεοδομίας κάποιων «κοσμικών νησιών» που δεν μπορούν λέει να ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ τα εκατομμύρια που έχουν σε ακίνητα και τραπεζικούς λογαριασμούς με μηνιαίους μισθούς κάτω ων 3 χιλιάδων ευρώ!!!

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ και μπράβο σας που μας κάνατε να κλάψουμε από τα γέλια!!! Πιάσατε 2, ξανά και πάλι ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ…

Αυτές τις μέρες,....

εβδομάδες, μήνες με τα πρωτόγνωρα για ΟΛΟΥΣ μας «ζόρια» που τραβάμε πόσο χρήσιμο θα ήταν να είχαν δουλέψει οι Κυβερνήσεις του κ Σημίτη, του κ Καραμανλή και τώρα του κ Παπανδρέου «συστηματικά και μεθοδικά» και να είχαν «οργανώσει λογικά» τους απαιτούμενους και απόντες ΕΛΕΓΧΟΥΣ στα περιουσιακά στοιχεία όλων εκείνων που αψήφησαν τις «ηθικές» τους υποχρεώσεις και απονευρώνοντας τις ενοχές τους αδρανοποίησαν τις ερινύες καθώς η έλλειψη ΕΛΕΓΧΟΥ και η παντελής έλλειψη του φόβου της ΤΙΜΩΡΙΑΣ μας οδήγησαν σε περίοπτες παγκοσμίως θέσεις ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ, ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ και τελικά, ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ και όχι μόνο…Οικονομικής! ΔΕΝ μας εμπιστεύονται λέει οι αγορές!

ΠΩΣ ΝΑ μας εμπιστευθούν όταν ΔΕΝ έχει πάει ΕΝΑΣ κλέφτης και καταχραστής του Δημοσίου χρήματος μέχρι σήμερα στη ΦΥΛΑΚΗ;

ΠΩΣ ΝΑ μην μας λοιδορούν όταν χρόνια τώρα περιμέναμε μετά τις ανακοινώσεις «Ονομάτων και…εγκλημάτων» σε δελτία ειδήσεων και νυχτερινές εκπομπές να οδηγηθούν στους Εισαγγελείς οι «δακτυλοδεικτούμενοι» των εκπομπών πρωί-πρωί αλλά αυτό ΔΕΝ γινότανε;

ΠΩΣ ΝΑ μην απαξιωθούμε ΕΘΝΙΚΑ όταν Υπουργοί συγχέουν το «νόμιμο» με το «ηθικό» και όταν τα ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ δείχνουν πραγματικά πρόσωπα και κατηγορούν για μίζες και διασπάθιση Δημοσίου πλούτου χωρίς κανείς να ΦΟΒΑΤΑΙ τον ΕΛΕΓΧΟ και την ΤΙΜΩΡΙΑ;

«Μη μιλάς, μη γελάς, κινδυνεύει η Ελλάς…» είπε με τον γνωστό του τρόπο Πέμπτη στο Δελτίο Ειδήσεων του MEGA o κ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ…

Κύριε Βενιζέλε, Η Κυβέρνηση στην οποία συμμετέχετε ως Υπουργός πότε θα «μιλήσει» ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΣ και ΤΙΜΩΡΩΝΤΑΣ λαμόγια, κλέφτες, καταχραστές, και αχρείους;

ΔΕΝ το τόλμησε η Κυβέρνηση Καραμανλή δίνοντας έτσι το δικαίωμα σε χιλιάδες άλλους να λεηλατήσουν το Δημόσιο!

ΕΧΕΤΕ την πολυτέλεια να μην το κάνετε και εσείς ενώ κατά γενική ομολογία…βουλιάζουμε;

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr