«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Τετάρτη, Μαρτίου 24

Aς μας πει κάποιος την αλήθεια επιτέλους...

Επιστολή αναγνώστη μας ,που συνυπογράφουμε :  Aς πει καποιος την αληθεια επιτελους...
αληθειαΕπιτρέψτε μου να επιμένω σε ανόητες ερωτήσεις οπως ταριάζει στον ηλίθιο της παρέας και να κρατήσω το επίπεδο «χαμηλά». Δεν πειράζει. Εδώ ρίξαμε την Ελλάδα στον Καιάδα (ή στο «παγόβουνο» που λένε και στην τηλεόραση), το επίπεδο μας μάρανε; Ολόκληρος Μητσοτάκης απαντά πολύ ευγενικά και αθώα πως τα δισεκατομμύρια τα κλοπιμαία , "τα φάγαμε όλοι μαζί", ξοδέψαμε, λέει,  κάτι παραπάνω "όλοι μας"   και περάσαμε κάπως καλύτερα βρε αδερφέ. Περιττόν  σου λέει να το ψάξουμε. ΅Είμαστε όλοι "συνυπεύθυνοι", oi πρωθυπουργοί, οι υπουργοί, οι Τράπεζες, το κράτος -  και η κυρία που σφουγγαρίζει τίς τουαλέτες . Ξέρει τι λέει αυτός. Είναι πολύ παλιά καραβάνα.
Θα επιμείνω λοιπόν απορώντας απλοϊκά (και συγχρόνως «ρωτώντας» όποιον μπορεί να με φωτίσει γιατί κατα βάθος μια ψυχή που διψάει για μάθηση είμαι κι΄εγω, δεν είμαι κακός άνθρωπος). Που πήγαν  τα λεφτά; Δεν μιλάω για τα μαύρα, μιλάω γι’ αυτά που περάσανε απο λογαριασμούς η χρησιμοποιήθηκαν για μεγάλες αγορές και επενδύσεις, αυτά που απο κάποιο ταμείο Ευρωπαϊκό ξεκίνησαν και σε κάποιους συγκεκριμένους αποδέκτες κατέληξαν. Αυτά ήταν λεφτά για υποδομές και επενδύσεις αληθεια1τέτοιες που, αν είχαν χρησιμοποιηθεί σωστά απο τίς κυβερνήσεις Σημίτη και Καραμανλή, η Ελλάδα θα ήταν προ πολλού η Ελβετία της Μεσογείου και αυτη τη στιγμή θα μας απασχολούσαν  εντελώς άλλα πράγματα – και όχι η πτώχευση μας.
Είναι πολύ φριχτός λαϊκισμός να προτείνω να .....

δημιουργηθεί μια επιτροπή οικονομολόγων, εκτός πολιτικής, που να παρακολουθήσει «τα ίχνη του χρήματος», απο πού δηλαδή εκταμιεύτηκαν, με ποιό σκοπό, σε ποιές τσέπες κατέληξαν ; Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να μάθουμε, αν μη τι άλλο, που δόθηκαν αυτά τα λεφτά, σε ποιά πρόσωπα, σε ποιές επιχειρήσεις, σε ποιές εταιρείες, σε ποιά projects. Δεν μπορεί : όταν φέυγανε 500.000 ευρώ απο το Υπουργείο Ανάπτυξης (λέμε τώρα) για νάρθουνε στην δική μου την εταιρεία που είχε κάνει μια αναπτυξιακή πρόταση και είχε εγκριθεί, κάποια χαρτιά θα άφηναν πίσω τους, κάποιες αποδείξεις πρέπει να υπάρχουν μέσα στους σκληρούς δίσκους, κάποιοι «αριθμοί πρωτοκόλλου», κάποια «ιχνη». Πολλά μπορεί να καλύφθηκαν με χίλιους τρόπους θα μου πείτε οι πιο «μπασμένοι». Δεν πειράζει. Δεν τα θέλουμε όλα τα στοιχεία, μερικές εκατοντάδες, δεκάδες έστω,  ενδεικτικών περιπτώσεων (αλλά με όνομα και επίθετο επιτέλους) . Αυτούς που πήρανε τεράστια ποσά για να γίνουν π.χ λιμενοβραχίονες αλλά λιμενοβραχίονες δεν γίνανε, π.χ. Μερικές τέτοιες περιπτώσεις γνωστών μεγαλοαπατεώνων θα μας ήταν αρκετές για να βγούμε στους δρόμους και να πλακώσουμε στις σφαλιάρες όλα αυτά τα λαμόγια, μαζί με τους φουσκωμένους τους, που αν τούς τρυπήσεις με καρφίτσα κλάνουν μέντες.
Οι έντιμες και υπεράνω πάσης υποψίας κυβερνήσεις του κ. Σημίτη και του κ. Καραμανλή, δεν μπορεί να έχουνε δέσει με βαρίδια τους σκληρούς δίσκους 14 χρόνων και να τους έχουνε βυθίσει στο Κάβο Ντόρο. Η κοινή λογική λέει οτι ένα ποσόν που στάλθηκε απο μια Γερμανική Τράπεζα στα πλαίσια των κοινοτικών πακέτων, πήγε απο εκεί> εκεί,> και μετά εκεί>.
Bottom Line: Προσωπικό αίτημα. Ομάδα κρούσης (κάτι σχετικό άκουσα και στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ Τρίτη βράδυ, πρωτοβουλία αν δεν κάνω λάθος ψύχραιμων αλλά σοβαρά θυμωμένων πια πολιτών που με γέμισε αισιοδοξία) που θα ανιχνεύσει πως κινήθηκαν κεφάλαια δισεκατομμυρίων ευρώ τα τελευταία 14 χρόνια και θα μας αποκαλύψει τα ευρήματά της. Να κάνουμε και μια σελίδα στο Facebook να καταθέτουμε όλοι οτι ξέρουμε με αριθμούς πρωτοκόλλων, ονόματα, δευθύνσεις – οτι ξέρει ο καθένας μας. ο υπάλληλος της τράπεζας, ο υπάλληλος που απολύθηκε από τα υπουργεία τους, ο αστυνομικός, ο εφοριακός, όλος αυτός ο κόσμος που δεν πήρε αυτό που εδικαιούτο γιατί του το πήρε το κομματόσκυλο. Ρεβύθι το ρεβύθι θα τον βρούμε τον δρόμο για την επιστροφή στην υγεία και την νομιμότητα (αν εργαστούμε γι΄αυτό και το θέλουμε στ΄αλήθεια) και θα ζητήσουμε πίσω τα κλεμμένα λεφτά των δεκάδων ή εκατοντάδων χιλιάδων Πασοκτζήδων και Νεοδημοκρατών που, όλοι μαζί, δεν ξεπερνούν τούς 300.000 το πολύ, σκαναδαλωδώς, ευνοημένους..
Και εντάξει, μπορεί όλα αυτά να τα βρίσκετε πολύ απλοϊκά. Αλλά κάντε κάτι. Μην κάθεστε με σταυρωμένα τα χέρια. Μπορούμε να τούς βγάλουμε από τίς Βερσαλλίες τους, τούς εθνικούς αυτούς προδότες και, γιατί όχι, να τούς αποκεφαλίσουμε επιτέλους σε παγκόσμια ζωντανή σύνδεση στην Δήλο ή τούς Δελφούς, την Βεργίνα ή την Ακρόπολη, με μοναδικό σκηνικό ποτάμια φρέσκου αίματος που θα κυλάει γλυκά στις ασφάλτους - και γράφει καλά το κόκκινο στο "θέαμα" -και μεγαλειώδη μουσική υπόκρουση του Βαγγέλη Παπαθανασίου.Θα πάρουμε και χιλιάδες διαφημίσεις. Μόνο, please, ας κάνουμε κάτι: Ας μην καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια να βλέπουμε την Ελλάδα να σβύνει σιγά-σιγά με fade out, χάρη σε αυτά τα παράσιτα τα αρπαχτικά, τα αχόρταγα που θέλουνε σφαλιάρες, ξύλο, γιαούρτια, δημόσια διαπόμπευση και μετά, why not, ένα θεαματικότατο εκτελεστικό απόσπασμα.
Μαρτιος 24, 2010
της Ιριδας Παλαιοκαστριτη
c/o  Πηγη

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr