«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Τετάρτη, Μαρτίου 31

Στο τέλος μόνο η κακή προαίρεση θα μείνει …

“Η σιγή σε θέματα πίστεως είναι τρίτο είδος αθεΐας μετά από την άρνηση του Θεού και την απόρριψη του Ιησού Χριστού”  Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς

Τον τελευταίο καιρό όλοι μας παρατηρήσαμε μια κακοπροαίρετη και εχθρική στάση κάποιων άπιστων ανθρώπων, όσον αφορά την φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας. Δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί διαφορετικά από την στιγμή που οι εν λόγο άνθρωποι θέλουν απλά το κακό της Ελληνορθόδοξης εκκλησίας και όχι το καλό των συνανθρώπων μας και με πρόσχημα την κακή οικονομική κατάσταση του κράτους προσπαθούν να αμαυρώσουν την εικόνα της πίστης μας, του κλήρου και να στρέψουν τον λαό εναντίων του ράσου.

Βλέποντας όλη αυτή την κατάσταση πολύ συχνά αναρωτιέμαι και εγώ … γιατί κάποιοι άνθρωποι να είναι τόσο αντιδραστικοί απέναντι στην αλήθεια, γιατί να είναι τόσο κακοπροαίρετοι απέναντι στη πίστη μας, γεμάτοι οργή και αγανάκτηση, συναισθήματα τα οποία στην προκειμένη περίπτωση δεν έχουν βάση. Γιατί να μην βλέπουν ή μάλλον να μην θέλουν να δουν την πραγματικότητα και να τους αρέσει να ζουν μέσα στο παραμύθι που τους έμαθε κάποιος αμερικάνος άθεος συγγραφέας; Γιατί προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο για κάτι που οι ίδιοι δεν έχουν αποδείξεις, όπως η μη ύπαρξη Του Θεού;

Αλήθεια το σκεφτήκατε ποτέ αυτό; Όλοι αυτοί οι σπουδαίοι άνθρωποι που τους αρέσει να κοσμούν το άτομο τους με την ταμπέλα του άθεου, όλοι αυτοί που συνεχώς και ποικιλοτρόπως χλευάζουν την Ορθοδοξία και τον Θεό, όλοι αυτοί που δεν δέχονται κανένα υπερφυσικό δείγμα ύπαρξης Του και με ένα μαγικό τρόπο τα αποκλείουν όλα … τι αποδείξεις έχουν οι ίδιοι ότι ο Θεός μας δεν υπάρχει; Άραγε θα μπορέσει ποτέ να απαντήσει κάτι σε αυτό το ερώτημα ένας άπιστος;

Βέβαια το πρόβλημα τους δεν είναι η φορολόγηση της εκκλησίας. Το πρόβλημα τους είναι η ίδια η ύπαρξη της, η ύπαρξη Του ίδιου Του Θεού. Αυτό είναι που δεν αντέχουν, αυτό δεν θέλουν να βλέπουν και προσπαθούν με μια παιδική μανία να κάνουν κακό. Μα θα μου πείτε … είναι ποτέ δυνατόν ένας άνθρωπος να κάνει κακό στην εκκλησία Του Θεού; Φυσικά και όχι!!!

Που είναι όλοι αυτοί οι άνθρωποι που μέσα στους αιώνες πολέμησαν ο καθένας για το λόγο του και με την δύναμη του τον Θεό; Τι αποτέλεσμα είχαν όλες οι κακοπροαίρετες ενέργειες που σκοπό είχαν να πλήξουν την εικόνα Του, να διχάσουν τον κόσμο και να αφανίσουν την αλήθεια;

Γνωρίζουμε όλοι μας καλά την απάντηση …......

Έτσι θα γίνει και στις μέρες μας και έτσι θα γίνετε πάντα γιατί ο θεμελιωτής και ο αρχηγός την πίστης μας δεν είναι ένας κοινός άνθρωπος, είναι ο ίδιος ο Θεός μας. Μην με παρεξηγήσετε, δεν είναι εκδικητικός ο Θεός μας, ΝΑΙ είναι Θεός αγάπης και το έχει αποδείξει με τον πιο πιστικό τρόπο. Εμείς είμαστε όλοι αυτοί που αντιδρούμε και στρεφόμαστε εναντίων Του με τις συμπεριφορές μας και κατά βάθος αδικούμε τον ίδιο μας τον εαυτό.

Έτσι και τώρα μια μερίδα άπιστων ανθρώπων προσπαθεί να βλάψει την Ορθοδοξία. Προσπαθεί να πείσει τον κόσμο ότι η εκκλησία δεν προσφέρει τίποτα, ότι είναι στην κυριολεξία άχρηστη. Μα πόσο αφελής πρέπει να είσαι για να το πιστεύεις αυτό; Ο Θεός να τους φωτίσει αυτούς τους ανθρώπους να δουν την αλήθεια.

Ενώ φώναζαν ότι η εκκλησία δεν φορολογείται … τώρα που φορολογήθηκε νόμιμα από το κράτος σπεύδουν να υποστηρίξουν ότι τα μέτρα που πάρθηκαν δεν είναι αρκετά !!! Ενώ η εκκλησία ποτέ δεν αρνήθηκε την δίκαια φορολόγηση της, αυτοί φώναζαν το αντίθετο με σκοπό να πολώσουν όχι τους πιστούς, αλλά όσους δεν γνωρίζουν σωστά τις καταστάσεις. Ενώ η Ελληνορθόδοξη εκκλησία προσέφερε ότι μπορούσε σύμφωνα με τις δυνατότητες της σε όλον τον κόσμο, όχι μόνο στους πιστούς Ορθοδόξους, αυτοί υποστήριζαν πως δεν παράγει έργο. Ενώ η εκκλησία ουσιαστικά με την στάση της δίνει στον λαό και έμμεσα στο κράτος περισσότερα από τον κάθε ένα μας, αυτοί μέσα στην αμάθεια τους ήταν της άποψης ότι το φιλανθρωπικό της έργο είναι μηδαμινό.

Δυστυχώς ο κακοπροαίρετος άνθρωπος ποτέ δεν θα δει την αλήθεια. Πάντα όλα θα τα αντικρίζει μέσα από αυτή την άρρωστη ψυχική του κατάσταση και λογικό είναι να του φαίνονται έτσι όλα στραβά. Δεν παύουν να είναι αδέρφια μας, παιδιά που απομακρύνθηκαν από τον Πατέρα Θεό μας και πονάμε γι’ αυτούς. Δεν μπορούμε όμως να μην υποστηρίζουμε και την αλήθεια, την πίστη μας … την Ορθοδοξία μας, το Θεό.

Ορθόδοξος

Σ.Περίοπα : Πολλοί απο αυτους που δηλώνουν άθεοι,ειναι περισσότερο ευσεβείς απο τον καθένα μας.Απλά αρνούνται να ενταχθούν σε κάποιο δόγμα.

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο:

  1. Έτσι είναι … υπάρχουν άθεοι που είναι πολύ καλοί άνθρωποι αλλά είναι μακριά από την αλήθεια. Γνωρίζω και εγώ ορισμένους με τέτοια χαρακτηριστικά. Ο πονηρός έχει παγίδες για όλους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr