«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Τετάρτη, Μαρτίου 17

Η Λύσις οφείλει να είναι πρωτίστως Ελληνική

http://staseis.files.wordpress.com/2009/10/pasok.jpg?w=266&h=248Γράφει το Μαύρο Κουνάβι

Τριακόσιες  μονάδες βάσης και αίφνης οι κοσμοπολίτες Δραγωνόψυχοι ανακάλυψαν την Πατρίδα και το Εθνικό Καθήκον για να βάλουν στο χέρι τα χρήματα των συμπατριωτών τους. Ώρα είναι τώρα να ανακαλύψουν και τη Θρησκεία. Ας αρχίσουν δεήσεις στη Μεγαλόχαρη ούτως ώστε να κάνει το θαύμα της τη μέρα του Ευαγγελισμού και να δανειστούν από τους τοκογλύφους «εταίρους» τους με λίγο χαμηλότερο επιτόκιο. Έχει μεγάλη πλάκα η παρέα του Καρατζαφέρη.

Τελικά μήπως  ο «Θρίαμβος» των ταξιδιών Παπανδρέου σε Μέρκελ, Σαρκοζί και Ομπάμα συνιστούσε όντως ένα Θρίαμβο αντάξιο των Θριάμβων που τελούσαν οι Ρωμαίοι Αυτοκράτορες και όπου ηττημένοι και ταπεινωμένοι «Βάρβαροι» παρήλαυναν προκαλώντας είτε τη χλεύη είτε τη «συμπάθεια» του όχλου; Την κατάντια του να μην προκαλείς ούτε καν τη χλεύη του όχλου παρά μόνο τη συμπάθεια, ο Μέγας Ποδηλάτης την πέρασε για εθνική επιτυχία.

Εν ολίγοις  τι ζητάμε από τη Μέρκελ; Ένα γεμάτο πιστόλι στο τραπέζι δηλώνει ο Παπακωνσταντίνου. Να υπενθυμίσω στον καπετάνιο του Τιτανικού ότι σε όσες κινηματογραφικές ταινίες έχω δει, όταν ένας γερμανός αξιωματούχος αφήνει σε κάποιον ένα γεμάτο πιστόλι στο τραπέζι, αυτό χρησιμοποιείται πάντα και βεβαίως δεν επακολουθεί διάσωση αλλά αυτοκτονία.

«ΑΙ ΕΥΧΑΙ» του Α. Κάλβου

Της θαλάσσης  καλήτερα
φουσκωμένα τα κύματα.....


‘να πνίξουν την πατρίδα μου 
ωσάν απελπισμένην,
έρημον βάρκαν·

‘Σ την στεριάν, ‘ς τα νησία
καλήτερα μίαν φλόγα
‘να ιδώ παντού χυμένην,
τρώγουσαν πόλεις, δάση,
λαούς και ελπίδας·

Καλήτερα, καλήτερα
διασκορπισμένοι οι Έλληνες
‘να τρέχωσι τον κόσμον,
με εξαπλωμένην χείρα
ψωμοζητούντες·

Παρά προστάτας ‘νάχωμεν.
Με ποτέ δεν εθάμβωσαν
πλούτη ή μεγάλα ονόματα,
με ποτέ δεν εθάμβωσαν
σκήπτρων ακτίνες.

[ε'-ι']

Ημείς δια τον  σταυρόν
ανδρείως υπερμαχόμεθα
και σεις εβοηθήσατε
κρυφά τους πολεμούντας
σταυρόν και αλήθειαν.

Δια ’να θεμελιώσητε
την τυραννίαν, τιμάτε
τον σταυρόν εις τας πόλεις σας,
και αυτόν επολεμήσατε
εις την Ελλάδα.

Και τώρα εις  προστασίαν μας
τα χέρια σας απλώνετε!
τραβήξετέ τα οπίσω·
βλέπει ο θεός και αστράπτει
δια τους πανούργους.

Όταν το δένδρον νέον
εβασάνιζον οι άνεμοι,
τότε βοήθειαν ήθελεν·
εδυναμώθη τώρα,
φθάνει η ισχύς του.

Το ξίφος σφίγξατ’, Έλληνες -
τα ομμάτιά σας σηκώσατε -
ιδού – εις τους ουρανούς
προστάτης ο θεός
μόνος σας είναι.

Και αν ο θεός  και τ’ άρματα
μας λείψωσι, καλήτερα
πάλιν ‘ να χρεμετήσωσι
‘ς τον Κιθαιρώνα Τούρκων
άγριαι φοράδες,

παρά… Αι, όσον  είναι
τυφλή και σκληροτέρα
η τυραννίς, τοσούτον
ταχυτέρως ανοίγονται
σωτήριοι θύραι.

Δεν με θαμβώνει  πάθος
κανένα· εγώ την λύραν
κτυπάω, και ολόρθος στέκομαι
σιμά εις του μνήματός μου
τ’ ανοικτόν στόμα.

ΥΓ. ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΑΠΟΡΙΑ: Αν κατάλαβα καλά οι ταξιτζήδες θα κόβουν αποδείξεις από τον Απρίλιο. Οι αποδείξεις αυτές θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους καταναλωτές αλλά δεν θα έχουν καμία φορολογική επίπτωση στους ταξιτζήδες. Να υποθέσω ότι ο απόφοιτος του London School of Economics έχει λάβει όλα εκείνα τα μέτρα προκειμένου να μην υπάρξει κάποιου είδους παρεμπόριο για να καλύπτουν ορισμένοι το απαιτούμενο όριο αποδείξεων μέσω αποδείξεων από ταξί;

Mavro Kounavi

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr