«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Παρασκευή, Μαρτίου 5

Λαίλαπα Διαμαρτυριών , Σε στάση όλη η χώρα νεκρώνουν τα πάντα !

05 Μάρτιος 2010

Δυναμική αντίδραση επιλέγουν οι εργαζόμενοι  μέσω των συνδικαλιστικών οργανώσεων που χαρακτηρίζουν επαχθή τα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε την Τετάρτη η κυβέρνηση με την κήρυξη μπαράζ απεργιών, στάσεων εργασίας και κινητοποιήσεων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Εν μέσω των σφοδρών αυτών αντιδράσεων συζητείται και ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος το φλέγον νομοσχέδιο των εκτάκτων μέτρων.
Το μενού των κινητοποιήσεων άνοιξε με δύο συλλαλητήρια χθες το απόγευμα, εκείνο της ΑΔΕΔΥ στα Προπύλαια, με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό που διοργάνωσε την ίδια ώρα, στο Σύνταγμα το ΠΑΜΕ, στο οποίο μίλησε και  η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Μάλιστα το ΠΑΜΕ διοργάνωσε  συλλαλητήρια σε ακόμη 62 πόλεις και κάλεσε σε γενική απεργία αύριο Παρασκευή.
Επιπλέον, σήμερα Παρασκευή, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα προχωρήσουν σε πανελλαδική στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του ωραρίου, ενώ στη μία το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί και συγκέντρωση, έξω από τη Βουλή.

Μάλιστα η ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσει και συγκέντρωση-συλλαλητήριο στις 13.00, έξω από τη Βουλή στην Πλατεία Συντάγματος.
*Παράλληλα, οι δύο τριτοβάθμιες οργανώσεις εξετάζουν το ενδεχόμενο γενικής απεργίας στις 11 Μαρτίου. Η τελική απόφαση θα ληφθεί την Παρασκευή.
*Εικοτετράωρη απεργία κήρυξαν για την Παρασκευή η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) και η ΟΛΜΕ.
*Επίσης για σήμερα, μόνο τα επείγοντα περιστατικά θα εξυπηρετούνται από τις 08:00 το πρωί στα δημόσια νοσοκομεία Αθήνας και Πειραιά λόγω 24ωρης απεργίας των νοσοκομειακών γιατρών.
*Χειρόφρενο κατεβάζουν και τα μέσα μεταφοράς αφού σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση προχωρούν την Παρασκευή οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ, τον Προαστιακό, τον ΟΣΕ, το Τραμ, τα τρόλεϊ, το Μετρό και τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ.
*Στάση εργασίας και για τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας 12.00-16.00.
Όσοι έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν αεροπορικώς θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τις εταιρείες, γιατί θα επηρεαστούν οι πτήσεις πριν και μετά τη στάση εργασίας.
*Την κήρυξη 24ωρης απεργίας, αύριο, στο ΑΠΕ, στην ΕΡΤ, τη Γενική Γραμματεία Τύπου - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, το Κανάλι της Βουλής και τους Δημοτικούς Ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, «απαιτώντας τον σεβασμό στις Συλλογικές συμβάσεις εργασίας και την άμεση απόσυρση της απειλής περικοπών στους μισθούς κατά 7%» αποφάσισε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ
Αποφάσισε επίσης δίωρη στάση εργασίας, από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι σε όλα τα μέσα ενημέρωσης.
*Παράλληλα, ακυρώνονται όλες οι παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου, ενώ στην απεργία συμμετέχει το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.........

*Τετράωρες στάσεις εργασίας σε όλες τις βάρδιες αποφάσισε για την Παρασκευή η ΠΟΠ-ΟΤΑ.
*Εξάλλου, το Σαββατοκύριακο οι εργαζόμενοι στους οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ) θα τους ΧΥΤΑ όλης της χώρας, με αποτέλεσμα να μην γίνεται η αποκομιδή των απορριμμάτων.
*Επίσης η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα πραγματοποιήσει 4ωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 10 Μαρτίου από τις 11:00 έως το τέλος του ωραρίου και συμμετάσχει στο συλλαλητήριο στις 12:30 στην Πλατεία Κοτζιά με πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών.
*Απεργία έχουν εξαγγείλει οι εφοριακοί τη Δευτέρα και την Τρίτη.

Κινητοποιήσεις για την περικοπή του 13ου και 14ου μισθού και των επιδομάτων προγραμματίζουν και οι αστυνομικοί. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων αποφάσισε να πραγματοποιήση συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη ΓΑΔΑ την Πέμπτη 11 Μαρτίου και ώρα 18:00.
Παπαρήγα: "Το υψηλό χρέος οφείλεται σε συγκεκριμένες πολιτικές"
«Έχει μεγάλη σημασία να δοθεί μια άμεση και δυναμική απάντηση στα συγχαρητήρια της κ. Μέρκελ και στις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού ότι οι εργαζόμενοι στηρίζουν τα μέτρα,» δήλωσε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σε συνέντευξη Τύπου, απευθύνοντας ταυτόχρονα χαιρετισμό και την υποστήριξή της προς όλους τους εργαζόμενους που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις .
Η γραμματέας του ΚΚΕ  τόνισε ότι για να πετύχουν κάποιους από τους στόχους που θέτουν οι κινητοποιήσεις, πρέπει να έχουν συνέχεια, ενώ πρότεινε να καταργηθούν οριστικά οι βουλευτικές συντάξεις και οι βουλευτές να ασφαλίζονται και η θητεία τους να ταυτίζεται με συντάξιμα χρόνια, επιπλέον η κατάργηση να επεκταθεί στις αμοιβές των βουλευτών για τη συμμετοχή τους σε διάφορες επιτροπές, αφού γι' αυτό δεν χρειάζεται πρόσθετη αμοιβή.
Η κ. Παπαρήγα κατηγόρησε  για την κατάσταση στο συνδικαλιστικό κίνημα, οι ηγεσίες του ΣΥΡΙΖΑ και συνδικαλιστικών οργανώσεων.
Σχετικά με την έξοδο της Ελλάδας από την ΕΕ, η κ. Παπαρήγα είπε ότι η έξοδος της χώρας από την ΕΕ είναι μια λύση, αλλά σε συνδυασμό με μια διαφορετική εξουσία, όχι μόνη της η έξοδος από την ΕΕ. Τόνισε την ανάγκη να υποστεί ρήγματα το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, λέγοντας χαρακτηριστικά "ή αυτοί ή εμείς".
Η κ. Παπαρήγα κατέληξε, ότι το υψηλό χρέος της χώρας και τα ελλείμματα, είναι πολιτική με στόχο, τα επόμενα πενήντα χρόνια οι μεγάλες επιχειρήσεις και το κεφάλαιο γενικότερα να εξασφαλίσουν φθηνή εργατική δύναμη.
Τσίπρας: "Να δημιουργηθεί κοινωνικό μέτωπο για να μην περάσουν τα μέτρα"

Άδικα, βάρβαρα και εγκληματικά χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης. Κάλεσε σε κοινό αγώνα τόσο την ηγεσία του ΚΚΕ όσο και τις συνδικαλιστικές ηγεσίες και υπογράμμισε ότι «οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες για την ελληνική κοινωνία και για το μέλλον της χώρας»
.
Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για «απόπειρα ακύρωσης των κοινωνικών κατακτήσεων της μεταπολίτευσης», αλλά εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι «αυτή η πολιτική μπορεί να ανατραπεί»
Επιτέθηκε στην κυβέρνηση κατηγορώντας την ότι έχει εγκαταλείψει τις σοσιαλιστικές ιδέες και βρίσκεται σε σύμπτωση απόψεων με τον κ. Καρατζαφέρη, έχει εγκαταλείψει τη διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη, υιοθετώντας βάρβαρα μέτρα που θα οδηγήσουν την κοινωνία σε τέλμα, με την αύξηση της ανεργίας και της φτώχειας.
Εξάλλου, κατηγόρησε τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ότι έχουν μεταμορφωθεί σε «επαγγελματίες της νεοφιλελεύθερης πολιτικής», ενώ για τα ίδια τα μέτρα είπε ότι δεν έχουν κανένα ηθικό και νομικό έρεισμα.
Επισήμανε ότι σχέδιο της κυβέρνησης είναι να πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι και οι μικρές επιχειρήσεις, αλλά να μην πληρώσουν όσοι κέρδιζαν ιλιγγιώδη ποσά τα προηγούμενα χρόνια και συνεχίζουν και τώρα κάνοντας αναφορά στις τράπεζες, τις μεγάλες επιχειρήσεις και τις ανώνυμες εταιρίες, την εκκλησιαστική περιουσία, αλλά και στις αμυντικές δαπάνες.
Εξάλλου, απευθυνόμενος τόσο προς την ηγεσία του ΚΚΕ όσο και προς τη συνδικαλιστική ηγεσία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ -στις οποίες καταλόγισε ευθύνες- υπογράμμισε ότι αυτή την ώρα «πρέπει να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για ένα κοινωνικό συνασπισμό - μέτωπο που θα μπλοκάρει τα κυβερνητικά μέτρα, για ένα κοινό αγώνα που θα σώσει το λαό από την λαίλαπα που έρχεται».
Κάλεσε την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ να καταθέσει από κοινού με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή, αναφορικά με την ψήφιση των έκτακτων μέτρων, και παράλληλα κάλεσε και τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας να ακούσουν τη συνείδησή τους και «να μην ψηφίσουν μέτρα εγκληματικά για το λαό».

Πηγή  :     News24/7.gr



buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr