«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 8

Άσυλο και Συνασπισμός...ή αλλιώς, "πως οι "προοδευτικοί" έγιναν "συντηρητικοί"

Διαβάσαμε το δελτίο τύπου του τμήματος Παιδείας του Συνασπισμού στο Άλφα-Βήτα και μπορείτε να το διαβάσετε κι εσείς ολόκληρο εδώ. Αποφεύγοντας τα εισαγωγικά και περιττά σάς παραθέτουμε το "ζουμί" της ανακοίνωσης:
"...Ο ορισμός του ασύλου με τόσο αυστηρό τρόπο στους χώρους έρευνας και εκπαίδευσης, καθώς και με στενά εκπαιδευτικά κριτήρια, ουσιαστικά αλλοιώνει εντελώς το χαρακτήρα του. Δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για ένα άσυλο εθιμικού χαρακτήρα, που δεν θα επιτρέπει την ανάπτυξη συλλογικών διαδικασιών στο εσωτερικό των ΑΕΙ. Απέναντι σε αυτή την .......

 

ολοένα κλιμακούμενη αμφισβήτηση του περιεχομένου και της ύπαρξης του πανεπιστημιακού ασύλου, είναι αναγκαία η υπεράσπισή του ως συστατικού στοιχείου του Πανεπιστημίου αλλά και ως αναπόσπαστου στοιχείου της Δημοκρατίας".
Ποιες είναι οι "συλλογικές διαδικασίες" που μπορεί να απαγορευτούν μετά την κατάργηση του ασύλου; Οι καταλήψεις των Ιδρυμάτων, οι καταστροφές της περιουσίας του Ελληνικού λαού ή η πώληση ναρκωτικών ουσιών και λαθραίων CD;
Πως είναι το... άσυλο αναπόσπαστο στοιχείο της Δημοκρατίας μας; Μήπως χάσαμε τις λέξεις; Δημοκρατία είναι η αναρχία, η ασυδοσία, οι κλοπές, η τρομοκρατία και το λαθρεμπόριο;
Με πρόφαση την "ελεύθερη διακίνηση ιδεών" (λες κι αν καταργηθεί το άσυλο αυτή θα εμποδιστεί) ανεχόμαστε εκατοντάδες αξιόποινες πράξεις καθημερινά και απαξιώνεται το ίδιο το Πανεπιστήμιο. Υπάρχει σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα αυτό το θέαμα των άθλιων προαύλιων χώρων και των κατεστραμμένων σχολών; Ή μήπως εκεί δεν διακινούνται ελεύθερα οι ιδέες; Για μια φορά κύριοι/ες του Συνασπισμού γίνεται ρεαλιστές και κυρίως πείτε την αλήθεια!
Από ποιον κινδυνεύει η Δημοκρατία μας σήμερα; Μόνο από τους γνωστούς-άγνωστους κουκουλοφόρους που σπάνε, καίνε την περιουσία των απλών Ελλήνων (κι όχι του "κεφαλαίου", που θα έπρεπε να είναι ο στόχος τους) και βρίσκουν καταφύγιο στα Πανεπιστημιακά ιδρύματα. Συνεπώς, κύριοι/ες του Συνασπισμού, θα έπρεπε -αφού κόπτεστε τόσο για τη Δημοκρατία- εσείς πρώτοι να ζητάτε την κατάργηση του ασύλου.
Και επιπλέον, ο Συνασπισμός (ή Σύριζα ή συνιστώσες, δεν ξέρω αλλά ούτε κι αυτοί ξέρουν) ως "προοδευτικό" κόμμα, που απεχθάνεται οτιδήποτε παρωχημένο ή παραδοσιακό θα έπρεπε να είναι αντίθετος με το άσυλο. Γιατί το άσυλο είναι, ουσιαστικά, παραδοσιακό κατάλοιπο των εποχών της χούντας και ουδεμία σχέση έχει με τα δεδομένα της σύγχρονης εποχής και της σύγχρονης Δημοκρατίας. Μήπως κατά βάθος είναι βαθιά συντηρητικοί εκεί στο Συνασπισμό;
ΟΧΙ! Το Πανεπιστήμιο -και εσχάτως και το σχολείο- είναι οι χώροι που "στρατολογούνται" οι νέοι"προοδευτικοί", είναι οι χώροι που αναπτύσσονται και διαδίδονται οι γνωστές "αντιεξουσιαστικές" ιδεολογίες και "εκκολάπτονται" οι νέοι φορείς της Ρεπουσοδραγώνιας εθνομηδενιστικής ιδεολογίας. Αυτή είναι η "ελεύθερη διακίνηση ιδεών" που τόσο τους απασχολεί. Κι όσοι νέοι ολισθήσουν και βγουν "μυημένοι" είναι εν δυνάμει ψηφοφόροι τους.
Ιδού ο λόγος που οι "προοδευτικοί" έγιναν "συντηρητικοί"
Aπό το http://teachers-limnou.blogspot.com/2010/02/blog-post_4862.html

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr