«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Τρίτη, Φεβρουαρίου 16

ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥΘΕΝΑ ;;;

 



Αποκλειστική (;) αποκάλυψη τώρα (;) στο Ποντίκι:  σ.σ :  11,02,2010
ΚΑΙ ΟΜΩΣ, νότια του Καστελόριζου υπάρχουν κοιτάσματα πετρελαίου... Η πρώτη απλοϊκή αντίδραση είναι να φανταστούμε εαυτούς με λευκές μαντίλες και γυαλιά ρέιμπαν. Η δεύτερη αντίδραση είναι να αναφωνήσουμε «ωχ!». (Διαβάστε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ στο Ποντίκι που κυκλοφορεί σήμερα ...στις σελ. 3-5)
Στο ΚΥΣΕΑ δήθεν "ψάχνονται" μετά την "εμπιστευτική πληροφορία" που έδωσε "ξένη" δύναμη στην ελληνική κυβέρνηση περί αξιολογοτάτων κοιτασμάτων πετρελαίων στην ΖΟΕ (Ζώνη Οικονομικής Εκμετάλλευσης) του Καστελλόριζου (Μεγίστη). Η πληροφορία είναι προιόν αποτύπωσης απο δορυφόρους γήινης τηλεπισκόπησης (earth observation satellites).
Δορυφόροι λοιπόν γήινης τηλεπισκόπησης. Που έχουν σαρώσει το έδαφος, το υπέδαφος, κάθε σπιθαμή του εθνικού χώρου οπτικά, φασματογραφικά, μαγνητομετρικά και όχι μόνον. σ.σ : Βλέπε : «Για μένα το ΗΑΑRΡ είναι ένα ανοιχτό εργαστήρι της ιονόσφαιρας. Για παράδειγμα, να εντοπίζουμε μέσω αυτής κοιτάσματα υδρογονανθράκων».
- Τότε,γιατί δεν προτείνατε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις «ανιχνευτικέςικανότητες» για να βρούμε τα κοιτάσματα πετρελαίου στο Αιγαίο μας;»: http://catakravgi.blogspot.com/2009/11/haarp.html#ixzz0fhl1v54D"Φυσικά" στα χέρια "μεγάλων ξένων δυνάμεων".Και πετρέλαια. Και όσμιο και πλήθος άλλων μετάλλων, όλα τα "εθνικά ασημικά" με πλήρη λεπτομέρεια χαρτογραφημένα και καταγεγραμμένα από τις "μεγάλες ξένες δυνάμεις".
Και φυσικά και απο τους ανατολικούς μας γείτονες που δεν χρειάζονται τις μυστήριες "μεγάλες ξένες δυνάμεις" για να μετρήσουν τα ασημικά μας, μιάς και βιδώνουν εδώ και πολλά χρόνια τους δικούς τους δορυφόρους γηίνης τηλεπισκόπησης.
Η πολύπλευρη κρίση που περνάει η χώρα φέρνει στο.....

 

προσκήνιο σοβαρότατα θέματα ελλείματος εθνικού γεωστρατηγικού σχεδιασμού. Ενα τέτοιο θέμα έλλειψης αναγκαίων τεχνολογικών υποδομών γεωστρατηγικής έχουμε επανειλλημένως παρουσιάσει, χωρίς - όπως αναμέναμε- καμία αντίδραση η κάποια έστω δράση απο την πλευρά της πολιτείας, συγκεκριμένα το θέμα ανάπτυξης των σχετικών υποδομών γήινης τηλεπισκόπησης.
(Πέρα απο την δημοσιογραφική προβολή του θέματος εδω, έχουμε στην διάθεση κάθε αρμοδίου σχετικό οκταετή φάκελλο εμπλουτισμένο με πρόταση υλοποίησης, την σχετική πορεία του θέματος που συζητήθηκε στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης-ΕΥΠ, το ΥΕΘΑ, την ΓΓΕΤ, την ΕΑΒ-ΥΠΟΙΚ, το πρωθυπουργικό γραφείο Κώστα Σημίτη και Κώστα Καραμανλή, την υπηρεσία προμηθειών του κ.Βασιλάκου κ.α.)
Και ενω εμείς "το συζητάμε" και το μηρυκάζουμε σε μήτινγκς με καφέδες και τσιγάρα οκτώ χρόνια, οι γείτονες ετοιμάζουν την κατασκευή και εκτόξευση των επομένων δορυφόρων...
Ακουμπάει πλέον τα όρια εθνικού σκανδάλου και μειοδοσίας η διαχρονική άρνηση ανάπτυξης αυτών των συγκεκριμένων εθνικών υποδομών...
...αίφνης λοιπόν, εν μέσω μιας πολύπλευρης εθνικής, οικονομικής και κοινωνικής θύελλας, οι "ξένοι φίλοι" ενημέρωσαν την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για τα κοιτάσματα πετρελαίων τουλάχιστον στο Καστελλόριζο.
Το συγκεκριμένο παιχνίδι στο Καστελλόριζο, το Αιγαίο, και τις άλλες περιοχές εθνικού πλούτου ο κόσμος, εκτός απο τους κυβερνητικούς, "τόχει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι"... Σχετικές μας δημοσιεύσεις εδω κι εδω
Η μόνη ερώτηση πού τίθεται πλέον είναι με πόσα χάρτινα λογιστικά ευρω-αργύρια θα απο-αλλοτριώσουν τον ορυκτό εθνικό πλούτο της Ελλάδας, "τα ασημικά", οι διεθνείς καρχαρίες και τα ντόπια σκυλόψαρα που αριστοτεχνικά δημιούργησαν το "εθνικό ξεπούλημα του αιώνα"...
ενημέρωση άρθρου απο σχετικό δημοσίευμα εδω στις 11/02/2009
...σύμφωνα με αποκαλυπτικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Το Ποντίκι, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου και τα μέλη του ΚΥΣΕΑ, στα μέσα του περασμένου μήνα, πληροφορήθηκαν από αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες ότι στην περιοχή νότια του Καστελόριζου έχει διαπιστωθεί η ύπαρξη μεγάλων και εκμεταλλεύσιμων πετρελαϊκών κοιτασμάτων. H πληροφορία για την ύπαρξη εκμεταλλεύσιμων κοιτασμάτων έφθασε από τη Μόσχα μετά από επισταμένη μελέτη δορυφορικών λήψεων της περιοχής και ενδελεχή επιστημονική ανάλυση των δεδομένων. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η πληροφορία για την ύπαρξη πετρελαϊκών αποθεμάτων σε μια εξαιρετικά ευαίσθητη περιοχή σχετίζεται και με την απάντηση του πρωθυπουργού στον Τούρκο ομόλογό του Erdogan. Συγκεκριμένα, στην απαντητική επιστολή Παπανδρέου τονίζεται χαρακτηριστικά "ενέργειες όπως το casus belli, οι υπερπτήσεις και οι ερευνητικές δραστηριότητες στην υφαλοκρηπίδα που δεν έχει ακόμα οριοθετηθεί σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες του Δικαίου της Θάλασσας, δεν βοηθούν καθόλου τη βελτίωση των σχέσεων μας" . Δηλαδή με απλά λόγια ,πάμε για την Χάγη;
Το Καστελόριζο αποκτά ακόμα μεγαλύτερη στρατηγική σημασία καθώς αποτελεί σημείο οριοθέτησης της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Ελλάδας με την Αίγυπτο και με την Κύπρο.Σχ. : Η Τουρκία ετοιμάζει Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) στην Μεσόγειο και η Ελλάδα κοιμάται ή ο ΓΑΠ ; ( Πετρέλαια γαρ )  Γι’ αυτό το λόγο η Τουρκία είχε ζητήσει από την Αίγυπτο να μη λάβει υπόψη το Καστελόριζο, στις διαπραγματεύσεις της με την Ελλάδα, για την σχετική οριοθέτηση στη περιοχή. Η Τουρκία έχει ήδη οριοθετήσει αυθαίρετα την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη την οποία διεκδικεί μεταξύ Καστελόριζου και Κύπρου.
Αξίζει να αναφερθεί ένα δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου της 28ης Νοεμβρίου 2008, σύμφωνα με το οποίο στο ακριτικό νησί των 200 κατοίκων έχουν γίνει την τελευταία δεκαετία 1.500 αμφιλεγόμενες συμβολαιογραφικές πράξεις μετεγγραφής ακινήτων, οι περισσότερες από τις οποίες σε αλλοδαπούς και ξένες εταιρίες αμφιλεγόμενης ταυτότητας ενώ εκφράζονται φόβοι ότι στη συνέχεια μεταγράφτηκαν με ιδιωτικά συμφωνητικά σε ιδιώτες και εταιρίες της Τουρκίας.

Απο τον  Πλοηγό

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο:

  1. μαυρισε περισσότερο το φόντο ή άσπρισε ή κιτρίνισε τα γράμματα για να διαβάζονται καλύτερα
    κατά τα αλλά χώστα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr