«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 10

ΑΝΤΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΗΣ «ΠΕΤΡΑΛΙΑ», ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΜΕ ΘΥΜΑΤΑ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΥΣ 40ΑΡΗΔΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ... ΩΡΙΜΟΥΣ


Σκληρά μέτρα για τους εργαζομένους του Δημοσίου, όσους έχουν 35 και 37 έτη ασφάλισης και τους 40άρηδες σχεδιάζει η κυβέρνηση με το νέο συνταξιοδοτικό, αλλά εξαιρεί στρατιωτικούς και αστυνομικούς. Τα νέα αυξημένα όρια ηλικίας αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή από την 1η/1/2013 και θα λειτουργήσουν συμπληρωματικά με τα αντίστοιχα που θέσπισε η Φάνη Πάλλη-Πετραλιά (ν.3655/08). Για τις γυναίκες στο Δημόσιο, οι οποίες έχουν να διανύσουν μεγαλύτερη απόσταση μέχρι να φτάσουν τα αντίστοιχα των ανδρών (έως 17 έτη), το όριο ηλικίας θα αυξάνει 12 μήνες κάθε χρόνο, ενώ στον ιδιωτικό τομέα (ΙΚΑ) 6 μήνες (κάθε χρόνο). Το 2015 θα ισχύσει η κοινωνική σύνταξη (360 ευρώ σε σημερινές τιμές), ενώ τα Ταμεία θα χορηγούν την ανταποδοτική και το 2018 θα συγχωνευτούν τα Ταμεία σε τρία (μισθωτών, ελεύθερων επαγγελματιών και αγροτών).
Αναλυτικά, τα δρακόντεια μέτρα που σχεδιάζει η κυβέρνηση για τους ασφαλισμένους προκειμένου η μέση ηλικία συνταξιοδότησης να ανέλθει στο 63ο έτος (από το 61,4 το 2008) προβλέπουν:
* Η «έξοδος» χωρίς όριο ηλικίας με 35ετία (Δημόσιο, ειδικά ταμεία) καταργείται και θα ανέλθει στο 62ο.
* Θα καταργηθούν οι …….


«εθελούσιες» και η πλασματική αναγνώριση ετών υπηρεσίας.
* Για τους ασφαλισμένους στον ιδιωτικό τομέα, η συνταξιοδότηση με 35ετία θα συνδυαστεί με το 63ο έτος (είχε αυξηθεί στο 60ό από το 58ο με τον νόμο 3655/08).
* Η συνταξιοδότηση με 37 έτη θα συνδυαστεί με όριο ηλικίας (συζητείται το 61ο ή 62ο).
* Με 10.000 ένσημα στο ΙΚΑ (περίπου 33,5 έτη) το όριο θα αυξηθεί από το 60ό (άνδρες) και 58ο (γυναίκες) στο 63ο.
• Θα καταργηθεί η υποχρεωτική συνταξιοδότηση με 35 έτη στο 58ο έτος (ΔΕΚΟ και τράπεζες).
**Επανεξετάζονται βαρέα και αναπηρικές.
Πάγκαλος, Παπακωνσταντίνου και Λοβέρδος πήραν μέρος στη βραδινή σύσκεψη στη Βουλή. Η φωτογραφία από παλαιότερη συνεδρίαση της Βουλής, όπου εικονίζονται με τον Σαχινίδη Τα 360 € μετά τα 65!
* Η κοινωνική παροχή από τον προϋπολογισμό θα χορηγείται στο 65ο έτος και όχι στο συμβατικό όριο εξόδου (π.χ. το 62ο έτος). Υπό αυτά τα δεδομένα είναι άνευ αντικρίσματος τα ευνοϊκότερα όρια ηλικίας αφού η σύνταξη θα είναι αναιμική (θα δίνεται μόνο το ανταποδοτικό τμήμα αλλά όχι το κοινωνικό των 360 ευρώ).
• Η ανταποδοτική σύνταξη από το Ταμείο θα δίνεται με βάση συντελεστή, ο οποίος θα κλιμακώνεται αναλόγως των ετών ασφάλισης. Πάντως θα «δίνεται ό,τι αναλογεί ακόμη και για ένσημα ενός έτους» (σήμερα απαιτείται 15ετής ασφάλιση).
Κοντολογίς, η γενιά των 40άρηδων (εισελθόντες στην αγορά εργασίας από 1η/1/1983 και μέχρι το 1992) θα υποστούν τις μεγαλύτερες αυξήσεις στα όρια, με τον συνδυασμό της 35ετίας με το 63ο έτος, ενώ θίγονται ακόμη και ώριμα ασφαλιστικά δικαιώματα, όπως όσων εισήλθαν στην αγορά εργασίας προ του 1983.
Εξαιρούνται τελικά οι ένστολοι.
Οι 5 ημέρες που συγκλόνισαν το ΠΑΣΟΚ
Μέσα σε 5 ημέρες, από το διάγγελμα Παπανδρέου την περασμένη Τρίτη, ήρθαν τα πάνω-κάτω στο ΠΑΣΟΚ με το Ασφαλιστικό να κυριαρχεί στους προβληματισμούς και όλα πλέον συνηγορούν στην εκτίμηση ότι επωάζονται «μέρες του 2001» (Γιαννίτσης). Συγκεκριμένα:
• Το οικονομικό επιτελείο επιμένει για αύξηση του ορίου ηλικίας στο 67ο και εν πάση περιπτώσει το Μαξίμου αποφεύγει να ξεκαθαρίσει το ζήτημα προ της συνόδου κορυφής (11/2) προκειμένου ο κ. Παπανδρέου να μην έχει «κοινωνικά βαρίδια» όταν θα διαπραγματεύεται στις Βρυξέλλες την αυστηρή εφαρμογή του Προγράμματος Σταθερότητας. Με την κατάθεση του νομοσχεδίου (Μάρτιος) θα εγκαταλειφθεί η «νεοφιλελεύθερη σπέκουλα γύρω από το 67ο έτος». Το θέμα έχει προκαλέσει αναστάτωση στην κοινοβουλευτική ομάδα, με πολλούς βουλευτές της πλειοψηφίας, κυρίως νοεκλεγέντες, να διακηρύσσουν ότι «αυτό δεν περνάει». Το υπουργείο Εργασίας (Λοβέρδος και Κουτρουμάνης) διαψεύδει κατηγορηματικά ότι υπάρχει θέμα 67ου έτους και φοβάται ότι κάτω από αυτές τις συνθήκες εκτός από τη ΓΣΕΕ θα φύγει αύριο από τον διάλογο και η ΓΣΕΒΕΕ. Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο ο Γ. Παναγόπουλος (ΓΣΕΕ) όσο και ο Δ. Ασημακόπουλος (ΓΣΕΒΕΕ) υπήρξαν ένθερμοι υποστηρικτές του Γ. Παπανδέου το 2007 στην εσωκομματική διαπάλη.
**Ο υπουργός Αμυνας Ευ. Βενιζέλος πέτυχε την εξαίρεση των στρατιωτικών, τα όρια των οποίων (συνταξιοδότηση με 25ετία και αναγνώριση πλασματικών ετών) υποτίθεται ότι θα αναπροσαρμοστούν αργότερα, σε συνδυασμό με τις ρυθμίσεις για μη αποστρατεία των παλαιότερων κατά την προαγωγή των νεότερων. Από κοντά στους κερδισμένους είναι και οι αστυνομικοί, πυροσβέστες, λιμενικοί κ.ά.
* Η ΓΣΕΕ ετοιμάζει μαζικές και παρατεταμένες κινητοποιήσεις, αρχής γενομένης από τη γενική απεργία της 24ης Φεβρουαρίου. Η ΑΔΕΔΥ διοργανώνει απεργία την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου. Τα συντονισμένα πυρά των συνδικαλιστών και της ΠΑΣΚΕ συγκεντρώνουν κυρίως: η 35ετία, αφού η έξοδος συνδέεται πλέον με το 63ο έτος, του 67ου έτους ως νέου ανώτατου ορίου και της 37ετίας με την οποία ο ασφαλισμένος έβγαινε χωρίς όριο ηλικίας. Τα ζητήματα αυτά θεωρούνται ταμπού και έχουν χαρακτηριστεί «κόκκινο πανί» από τον κ. Παναγόπουλο. Η συνέχεια αναμένεται ενδιαφέρουσα έως εκρηκτική.
Νύχτα έκαναν πίσω στο 67ο
Οι αντιπαραθέσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης για το 67ο έτος αποτέλεσαν το αντικείμενο σύσκεψης χθες βράδυ στη Βουλή υπό την προεδρία του Θ. Πάγκαλου. Συμμετείχαν οι Χ. Παμπούκης, Α. Λοβέρδος, Γ. Παπακωνσταντίνου, Γ. Κουτρουμάνης κ.ά. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η αύξηση του συμβατικού ορίου στο 67ο αποκλείστηκε με πρωτοβουλία Μαξίμου και οι οριστικές ανακοινώσεις θα γίνουν έως τις 19 Φεβρουαρίου.
Μνήμες και αντανακλαστικά
Η σύγκρουση γύρω από το Ασφαλιστικό σιγοβράζει χωρίς να έχει γίνει ακόμη πλήρως κατανοητό το ποιες μνήμες συνεγείρει και ποια κοινωνικά κεκτημένα ποδοπατάει.
Το θέμα αναμένεται να επεκταθεί και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ αφού έρχεται να αθροιστεί στην αντιπαράθεση γύρω από την οικονομία (παλινωδίες, «πάγωμα» μισθών), την πολυδιάσπαση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας γύρω από το μεταναστευτικό, τις συνενώσεις του «Καλλικράτη» και τον εκλογικό νόμο (στην περίπτωση που καταλήξει να σημαίνει διορισμός από το κόμμα) και τη μουρμούρα για τη στελέχωση του κράτους όπου τα «συμφέροντα προωθούν τους δικούς τους».
Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΕΓΑ

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr