«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Παρασκευή, Ιανουαρίου 22

ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ ΡΕεεε! Πάρτε χαμπάρι ΞΥΠΝΗΣΤΕ !


Σας μεταφέρω ένα σχόλιο από άλλο μπλογκ  αυτούσιο που μου έδωσε όμως αφορμή για να αναπτύξω ένα προβληματισμό εν συνεχεία  πάνω στο θέμα που κατά την ταπεινή μου γνώμη θα μας αγγίξει όλους μας.Τα σχόλια που θα μου στείλετε θα συμπληρώσουν την ανάπτυξη του δικού μου προβληματισμού που θα ακολουθήσει αργότερα.
Θερμές ευχαριστίες στον  συγγραφέα του :   nikiplos
Σαν αίσθηση κάποιου που είναι προσωρινά στο εξωτερικό, και θα επιστρέψει σύντομα, η εικόνα που έχω για την Ελλάδα είναι η εξής:
“Όλοι έχουν πάρει από ένα μικρόφωνο-πένα και καταγγέλουν. Φωνάζουν χωρίς λόγο. Βρίσκουν λάθη στον δίπλα και αμέσων υψώνουν τη φωνή…
Ούτε ένας δεν έχει προτείνει μια τόση δα … ιδέα, για τό τι πρέπει να κάνουμε. Ούτε ένας… Δημοσιογράφοι, άνευροι πληρωμένοι κοντυλοφόροι, κάθε μέρα καταναλώνουν τόνους μελάνι και bandwidth για να ξανά-ματά-καταγγείλουν τον άλλο…
Στα κανάλια, ότι “κατεβαίνει εδώ δλδ” τίποτε άλλο παρά τσιρίδες, εκείνο το ποσοστούλι, λάθη, σπατάλες, παλινωδίες, μα κανένας, ούτε μία πρόταση… να, μια τόση δα προτασούλα… τι να κάνουμε για να βρούμε δουλειές, για να φτιάξει λίγο η κατάσταση, τι να εκμεταλλευτούμε.
Η πολυδιαφημισμένη.....

πράσινη πολιτική, δεν φθάνει στο δια ταύτα. Οι ανεμογεννήτριες, απαγορεύονται, η έρευνα για ΑΠΕ είναι στην Ελλάδα σε “μονοκατοικία” σε σχέση με τους “ουρανοξύστες” της Ισπανίας και της Ιταλίας, η έρευνα ή διαγωνισμοί για φθηνή κατασκευή κατοικιών, σκοντάφτουν στην απύθμενη γραφειοκρατία των πολεοδομιών, που προφανώς καθόλου έτοιμες δεν είναι να αντιμετωπίσουν κάτι τέτοιο (και να το διευκολύνουν), αφού το όλον έργο τους είναι η εμπορική πολυκατοικία. Όλοι μην χάσουμε τα κεκτημένα.
Οι ιδέες εκεί έξω περιμένουν να τις ανακαλύψουμε και να τις εφαρμόσουμε και εμείς εδώ αλληλο-βριζόμαστε. Στρατηγικά κομμάτια του Τουρισμού αναξιοποίητα. Άλλος ένας όρμος βορά στο τσιμέντο και στην κακογουστιά στην Κύθνο, την ώρα που οι Ιταλοί γκρεμίζουν (και με τσαμπουκά) και κτίζουν περιορισμένο αριθμό μόνο, και πλέον για άτομα με ειδικές ανάγκες (μια αγορά … άπιαστη για εμάς). Οι Ισπανοί, έχουν πάρει τμήμα της βιο-ιατρικής έρευνας και ίδρυσαν πάνω από 20 μεγάλα ινστιτούτα. Ήδη κουράρουν “Άγγλους συνταξιούχους του πιο τέλειου συστήματος υγείας” καθώς προσφέρουν φθηνότερες (αλλά όχι κατώτερες) υπηρεσίες. Η έρευνα για τη Γεωργία στα αζήτητα.
Κι εμείς εδώ με “παράδοση” με “ιεραρχία” και πολύ στόμφο αναλώνουμε τα ίδια…Ότι δλδ έκαναν και οι παππούδες μας. Χτίζουμε οικοδομές, μάντρες συνεργείων, ΚΤΕΛ, φορτηγατζήδες, αλλά ούτε ένα τραίνο, ούτε μια πειραματική μεταφορά, ούτε ένα οικολογικό πάρκο, ενώ για τα ινστιτούτα, ας τα κλείσουμε γιατί μας πιάνουν και τα φιλέτα τούτοι οι καλαμαράδες….
Ένα πλοίο μπάζει νερά, κινδυνεύει να βουλιάξει εν μέσω τρικυμίας, που σημαίνει κανείς δεν θα σπεύσει να βοηθήσει αφού οι άλλοι θα κοιτάξουν να σώσουν τα δικά τους σκαριά, και εμείς φερόμαστε σαν λαθρεπιβάτες. Άλλος σκυλεύει από τις καμπίνες, άλλοι από το μηχανοστάσιο.......

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr