«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Τρίτη, Ιανουαρίου 5

Μια ΔΙΠΛΗ επέτειος....

Τι πήραν ελάχιστοι χαμπάρι σε αυτή την χώρα; Μια ΔΙΠΛΗ επέτειο....Αντιγράφουμε από το ΤΑΧΑLIA.


Μία επίκαιρη όσο ποτέ ΔΙΠΛΗ Επέτειος!
Εξάλλου, Επέτειος 2500 ετών δεν έρχεται κάθε ημέρα!
Ξυπνήστε!! 2500 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την…… κοσμοϊστορική μάχη του Μαραθώνα!
και την θεμελίωση του Παρθενώνα (Ι)!
Και στην Ελλάδα το μόνο που μας απασχολεί είναι … η συλλογή αποδείξεων, προκειμένου να αποδείξουμε ότι αξίζουμε το «αφορολόγητο»! Αυτό είναι ξεπεσμός!
Να θυμίσουμε στους αναγνώστες μας ότι… αμέσως μετά τη μάχη του Μαραθώνα αρχίζει να χτίζεται ο Παρθενώνας (Προπαρθενών Ι) η οποία διεκόπη λόγο εισβολής των Περσών.
(Η κατασκευή του Παρθενώνα όπως τον ξέρουμε σήμερα, ξεκίνησε το 448/7 π.Χ. και τα εγκαίνια έγιναν το 438 π.Χ. στα Μεγάλα Παναθήναια, ενώ ο γλυπτός διάκοσμος περατώθηκε το 433/2 π.Χ., μάλιστα, κατά τους Μακεδονικούς χρόνους, μετά τον Γρανικό, στον Παρθενώνα αναρτήθηκαν ως τρόπαια χρυσές ασπίδες, λάφυρα της νίκης του Αλέξανδρου).
Οπότε γενέθλια 2500 ετών έχει φέτος και ο Παρθενώνας!
Το Ta xalia στηρίζει έμπραχτα το Parthenon-Sculptures, το μοναδικό εξειδικευμένο blog που παλεύει, για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, από την Βρετανία!

Το έχει καταλάβει το Υπουργείο Πολιτισμού - Τουρισμού; Ή τα ισοπέδωσε όλα το εξωτερικό χρέος και η ζητιανιά για δάνεια από την διεθνή αγορά!
Μήπως αυτό το γεγονός θα έπρεπε να ήταν το σύνθημα της κεντρικής καμπάνιας για τον Ελληνικό Τουρισμό φέτος;


2500 χρόνια από την… κοσμοϊστορική μάχη του Μαραθώνα!
και
2500 χρόνια από την… κοσμοϊστορική θεμελίωση του Παρθενώνα!

Αλλά… που να τα μάθεις αυτά… στα κολέγια και στα MBA?
Άντε καλή χρονιά που λένε και αρκετοί αναγνώστες τελευταία και κοντεύει να γίνει σλόγκαν!

Μήπως επίσης θα έπρεπε να το θυμίσουμε και στους Ευρωπαίους εταίρους μας, ότι η μάχη του Μαραθώνα είναι πιο επίκαιρη από ποτέ;
Ότι χάριν σε αυτή την μάχη… υφίσταται η Ευρώπη (Ελληνικό όνομα) και ότι εάν δεν είχε αντισταθεί τότε η Ελλάδα, σήμερα η ιστορία της Ευρώπης θα ήταν διαφορετική;
Να τους λέγαμε δηλαδή… για παράδειγμα ... (Με την τέλεια προφορά του George)
…According to tradition, this year marks the 2,500th anniversary of Pheidippidis’ 40 run to Athens with news of the Greek army’s historic triumph at the Battle of Marathonin 490BC. His remarkable long-distance achievement inspired us even today to improve our economy!

Αντί αυτού… Στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου των 2.500 χρόνων από τη Μάχη του Μαραθώνα, ο ΣΕΓΑΣ προγραμματίζει μια μεγάλη εκδήλωση, ανοικτή στο κοινό, δύο μέρες πριν τον Αγώνα του 2010, η οποία θα είναι ένα πραγματικό ταξίδι 2.500 χρόνων μέσα στο χρόνο και στην ιστορία, ένας φόρος τιμής στο παρελθόν με το βλέμμα στραμμένο στο σήμερα αλλά και το μέλλον του Μαραθώνιου Κινήματος.
Ανατριχιάσαμε…. Πολύ σοβαρή αξιοποίηση της επετείου ΜΠΡΑΒΟ!

Ο Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων κάνει εκδηλώσεις μία εβδομάδα...!!
Πάντως ακόμη υπάρχει καιρός για αντίδραση… για να δούμε!

Αναρτήθηκε από TaxaliaDZ

Διαβάστε περισσότερα: http://taxalia.blogspot.com/2010/01/blog-post_9136.html#ixzz0bgtS7ylf

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο:

 1.  

  Για να φροντίζουμε τις επετείους μας λοιπόν:
  ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ στο Μεταναστευτικό - Όλα τα Γραφικά, Εικόνες, Avatars, Icons
  Στείλτε και τις δικές σας εμπνεύσεις με θέμα: "Δημοψήφισμα" (βλ. στο τέλος της σελίδας).
   

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr