«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 14

Μας ΛΕΕΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ η Γ.Γ του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ παιδείας-Αντιδράσεις & πορείες Έρχονται!!

Μας ΛΕΕΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ η Γ.Γ του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ παιδείας-Αντιδράσεις & πορεία για την επιλογή Δραγώνα ως Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας

Τομές 17.11.09 6/6 - Η πρόκριση-πρόκληση της κα Δραγώνα

Νεοκλής Σαρρής - Το θέμα έλλειψης τυπικών προσόντων της κα. Θάλειας Δραγώνα και ο διορισμός της ως γ.γ του Υπουργείου Παιδείας, πέραν του θέματος της ανατριχιαστικής ιδεολογικής προσέγγισής της, συνιστά κοροϊδία του ελληνικού λαού και μελανό σημείο στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, η οποία (κυβέρνηση) πλέον ιδεολογικά διώκει τον πατριωτισμό σ αυτή τη χώρα επίσημα.
Δείτε το στο  You Tube  εδώ:
Σχετική αρθρογραφία:Δραγώνα Θάλεια - Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας.
http://infognomonpolitics.blogspot.com/2009/11/blog-post_4253.html
http://youtube.com/user/LoMak62


ΜΑΖΕΨΤΕ την!!! Λέει Ρατσιστή όποιον ισχυρίζεται ότι ο τουρκικός πολιτισμός έχει επιδράσει αρνητικά στους Έλληνες!
Πορεία διαμαρτυρίας έξω από το γραφείο της κυρίας Υπουργού, Άννας Διαμαντοπούλου, ύστερα από την επιλογή της κυρίας Δραγώνα ως Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου.
Ιδού μερικές από τις ανιστόρητες απόψεις της...
Μερικά απ΄ όσα γράφει στο βιβλίο της «Τι είν΄ η Πατρίδα μας;»
1) Η Ελληνική Εθνική Ταυτότητα δεν υπήρχε πριν από τον 19ο αιώνα. Δημιουργήθηκε έξωθεν σε μια εποχή έντονου εθνικισμού, αποικιοκρατίας και επεκτατικού ιμπεριαλισμού (σελ. 16)
2) Εξίσου ρατσιστής είναι και όποιος αποσιωπά την σημασία, την τεράστια δύναμη, την έκταση και το κύρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας! Επίσης, όποιος αρνείται τις τουρκικές επιρροές στον Νεοελληνικό μας Πολιτισμό (σελ. 81), κι όποιος ισχυρίζεται ότι ο τουρκικός πολιτισμός έχει επιδράσει αρνητικά στους Έλληνες!… (σελ. 82).
3) Ένδειξη ρατσισμού και στείρου εθνοκεντρισμού είναι και ο ισχυρισμός ότι οι Έλληνες ήσαν πάντα οι αδικημένοι της Ιστορίας (σελ. 84) κι ότι για τις ήττες και τις καταστροφές που υποστήκαμε, φταίνε πάντα οι Μεγάλες Δυνάμεις.
4) Κλασική ένδειξη ρατσισμού είναι και η γνωστή ρήση «Όταν εμείς φτιάχναμε Παρθενώνες, αυτοί τρώγανε βελανίδια!» (σελ. 85). Ψιλο-ρατσισμός είναι επίσης το να ισχυρίζεσαι πως είμαστε οι συνεχιστές του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού.

Comment update on 15/12/2009 total 48 new 26Αξιζει να τα διαβασετε,για να δείτε τον τρόπο σκέψης των υποστηρικτών της!!!Ναι εχει και απο αυτους!!!


5) Εθνικιστικές τάσεις κρύβει και η επιθυμία να διδάσκεται στην μέση εκπαίδευση η αρχαία Ελληνική Γλώσσα (σελ. 86), ενώ το να μιλάμε για απόλυτη ομοιογένεια του πληθυσμού της Ελλάδος και να αποσιωπούμε την ύπαρξη χιλιάδων Εβραίων στην Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις επί 450 χρόνια είναι καθαρός ρατσισμός! (σελ. 95).
6) Ρατσιστικό είναι και το να ανησυχούμε για την ύπαρξη πολλών ξένων μεταναστών στην χώρα μας, ή το να λέμε ότι «σε λίγο θα ψάχνουμε να βρούμε Έλληνα στην Ελλάδα», ή ότι «πρέπει να κρατήσουμε την εθνική μας ομοιογένεια και να μην διαβρωθούμε εθνολογικά»! (σελ. 96).Εξ ίσου ρατσιστικό είναι το να λέμε ότι το κέντρο της Αθήνας αλβανοκρατείται ή ότι «οι Έλληνες δεν είναι ρατσιστές»! (σελ. 9).
Το ίδιο συμβαίνει κατά την κ. Δραγώνα, αν τολμήσουμε να πούμε πως με την είσοδο των Ξένων Μεταναστών στην Ελλάδα αυξάνεται η εγκληματικότητα και η ανεργία των Ελλήνων! (σελ. 100).
Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2009
Ώρα: 7:00 μ.μ. - 10:00 μ.μ.
Τοποθεσία: ΜΕΤΡΟ ΣΥΓΓΡΟΥ ΦΙΞ
ΣΧΕΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ
ΕΔΩ
http://news24gr.blogspot.com/2009/12/blog-post_2087.html
06/12/2009
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΤΟ ΥΠOΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΛΕΝΕ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΙ
Στην Ακαδημία η πρόκληση της Δραγώνα ότι «Δεν είμαστε Έλληνες»!
Παρεμβαίνει η Ακαδημία Αθηνών για την προκλητική, ανιστόρητη, ύποπτη και εθνικά μειοδοτική στάση της ειδικής γραμματέως του Τομέα Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού και Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας Θάλειας Δραγώνα, μπροστά στις απόψεις και τις δοξασίες της οποίας ωχριά και η αλήστου μνήμης κ. Ρεπούση, που είχε αναστατώσει τη χώρα με το σχολικό βιβλίο της Ιστορίας το οποίο είχε επιμεληθεί και ανέφερε ότι οι Έλληνες κατά την Καταστροφή της Σμύρνης δεν σφαγιάστηκαν από τους Τούρκους αλλά πέθαναν από τον... συνωστισμό στην παραλία!
Η κ. Δραγώνα προχωράει ακόμα πιο πέρα! Στο απαράδεκτο βιβλίο της «Τι είναι η πατρίδα μας» αναφέρει, μεταξύ άλλων, τρομακτικά ανθελληνικές απόψεις, με αποκορύφωμα ότι «δεν είμαστε Έλληνες αλλά μας... έκαναν» και ότι είναι... ρατσιστικό να δηλώνουμε την ελληνική μας ταυτότητα! Στο βιβλίο αυτό που είναι ένα... κήρυγμα μίσους ενάντια σε καθετί ελληνοπρεπές και ελληνικό, αναφέρεται ακόμα ότι η Επανάσταση του 1821 αποτελούσε «επεκτατική εθνική πολιτική» των Ελλήνων, των οποίων η εθνική ταυτότητα «ενισχύεται αποφασιστικά από την αποσιώπηση σημαντικών ιστορικών πληροφοριών σχετικά με το μεγαλείο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας»!
Δεν γνωρίζουμε τι περισσότερο θα έγραφε ένας τούρκος ιστορικός ή κάποιος ανθέλληνας προπαγανδιστής, εκείνο που γνωρίζουμε όμως είναι ότι η κ. Θάλεια Δραγώνα, με προσωπική εντολή του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, ορίσθηκε ειδική γραμματέας Ενιαίου Διοικητικού Τομέα Θεμάτων Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού και Εκπαίδευσης των Ελληνοπαίδων του υπουργείου Παιδείας! Δηλαδή μια κυρία που δεν θεωρεί ότι είναι Ελληνίδα, θεωρεί ρατσιστές τους Έλληνες και πιστεύει ότι ο νεοελληνικός πολιτισμός βασίσθηκε στον... τουρκικό πολιτισμό, διορίσθηκε σε μια νευραλγική θέση, η οποία έχει άμεση σχέση με την πορεία του Ελληνισμού, αφού θα έχει την ευθύνη για τον σχεδιασμό της εκπαιδευτικής πολιτικής που θα εφαρμοσθεί στα παιδιά μας! Δηλαδή αν η κ. Ρεπούση ήταν μια φορά επικίνδυνη, η κ. Δραγώνα είναι... δέκα φορές πιο επικίνδυνη, γιατί καθορίζει συνολικά τις δομές και τις αρχές της εκπαίδευσης που θα παρέχεται σε όλα τα ελληνικά σχολεία!
Αντί λοιπόν στη θέση αυτή να τοποθετηθεί ένας επιστήμονας με ξεκάθαρες απόψεις και θέσεις υπέρ της Ελλάδας, της ελληνικής φυλής και του ελληνικού πολιτισμού, γιατί είχε το βαρύ έργο να διαμορφώσει εν πολλοίς την εθνική συνείδηση των Ελληνοπαίδων της επόμενης γενιάς, τοποθετήθηκε μια κυρία που δηλώνει ότι δεν είναι Ελληνίδα, θεωρεί ρατσισμό του χειρίστου είδους το να λέμε ότι είμαστε Έλληνες και θαυμάζει την οθωμανική αυτοκρατορία και τον... τουρκικό πολιτισμό!
Κάποιες μικροαντιδράσεις για την κυρία αυτή είχαν σημειωθεί όταν ο Γ. Παπανδρέου την έβαλε σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και βρέθηκε στη Βουλή το διάστημα 2007-2009. Τώρα, μετά την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, τοποθετήθηκε σε ακόμα καλύτερη θέση: Έχει την ευθύνη του σχεδιασμού της εκπαίδευσης των παιδιών μας! Ένα άτομο, που υποστηρίζει ότι τα σχολικά βιβλία διδάσκουν τον... εθνικισμό!
Στην Ακαδημία Αθηνών τέθηκε το θέμα από γνωστό ακαδημαϊκό στην ολομέλειά της, στις 19 του μήνα, και ορισμένα μέλη της αγανάκτησαν με τα... ανδραγαθήματα της κ. Δραγώνα και ζητούν από την ηγεσία του ανώτατου πνευματικού ιδρύματος της χώρας να παρέμβει στην κυβέρνηση, ότι δεν μπορεί η κυρία Δραγώνα να παραμείνει στο υπουργείο Παιδείας που έχει την ευθύνη της διαπαιδαγώγησης των νέων μας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση που έγινε στην Ολομέλεια της Ακαδημίας ήταν έντονη, πρόκειται δε να υπάρξει συνέχεια σε επόμενη συνεδρίαση.
«Δεν είμαστε Έλληνες»
Η... δραστηριότητα της κ. Δραγώνα και τα ανθελληνικά «πιστεύω» της δεν είναι τωρινά. Εδώ και δέκα χρόνια πρωτοστατεί στον ονομαζόμενο «διεπιστημονικό διάλογο Ελλήνων και Τούρκων κοινωνικών επιστημόνων».Καρπός της συνεργασίας αυτής είναι το βιβλίο «Ελλάδα και Τουρκία - Πολίτης και Έθνος - Κράτος» που εκδόθηκε υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Μπογάτζιτσι της Κωνσταντινούπολης.
Ύστερα από αυτό όμως η κ. Δραγώνα συνέγραψε και το δικό της... αριστούργημα «Τι είναι η πατρίδα μας», μπροστά στο οποίο ωχριούν και συκοφαντικά κατά της χώρας μας βιβλία κορυφαίων συγγραφέων που διακρίνονται για τα ανθελληνικά τους αισθήματα!
Μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα από το βιβλίο, σας αναφέρουμε παρακάτω:
= «Είναι ρατσιστικό να δηλώνουμε ότι είμαστε Έλληνες», «Μας έκαναν Έλληνες, ενώ δεν ήμασταν».
=Η ελληνική εθνική ταυτότητα δεν υπήρχε πριν από τον 19ο αιώνα. Δημιουργήθηκε έξωθεν σε μια εποχή έντονου εθνικισμού, αποικιοκρατίας και επεκτατικού ιμπεριαλισμού.
=Όποιος αξιολογεί τους πολιτισμούς σε κατώτερους και ανώτερους είναι ρατσιστής και δεν το ξέρει!
=Εξίσου ρατσιστής είναι και όποιος αποσιωπά τη σημασία, την τεράστια δύναμη, την έκταση και το κύρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας! Επίσης, όποιος αρνείται τις τουρκικές επιρροές στον νεοελληνικό μας πολιτισμό και όποιος ισχυρίζεται ότι ο τουρκικός πολιτισμός έχει επιδράσει αρνητικά στους Έλληνες!
Βασικός άξονας της επιχειρηματολογίας της κ. Δραγώνα για την εκ βάθρων αλλαγή των σχολικών συγγραμμάτων είναι ότι διαμορφώνουν στους έλληνες μαθητές μια «ψευδαισθητική και απατηλή ταυτότητα», προβάλλοντας το μεγαλείο του αρχαιοελληνικού πολιτισμού και τα ανδραγαθήματα των προγονών μας, ενώ αυτή η «στρατηγική παρέκκλισης» στηρίζεται στην «αποσιώπηση της σημασίας της τεράστιας δύναμης, της έκτασης και του κύρους της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας»!
Επιστολή στον Πρόεδρο
Χαρακτηριστική είναι και η διαμαρτυρία του δρα Nicolas Kaloy, ο οποίος απέστειλε από τη Γενεύη της Ελβετίας, όπου διαμένει, προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια την εξής επιστολή:
«Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας,
Από τη Γενεύη Ελβετίας απευθύνουμε το εξής ερώτημα προς εσάς, τον Πρώτον Έλληνα: Είναι δυνατόν η γυναίκα αυτή η οποία ομολογεί ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΑ, να είναι γενική γραμματέας της ΕΘΝΙΚΗΣ παιδείας και να παρέχει γνώσεις στα παιδιά μας; Είστε υπεύθυνος να μας απαντήσετε: Εάν δεν είμαστε Έλληνες, τι είμαστε; Εσείς και ο κ. πρωθυπουργός οφείλετε μίαν απάντηση εις την οποίαν θα δώσωμεν ευρείαν δημοσιότητα σε όλη την ομογένεια των «ΜΗ ΕΛΛΗΝΩΝ». Και κυρίως εις ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία, Ευρώπη».
http://paron.gr/v3/new.php?id=48187


Νεώτερα σχολια στις  15/12/2009  Αξιζει να τα διαβασετε,για να δείτε τον τρόπο σκέψης των υποστηρικτών της!!!Ναι εχει και απο αυτους!!!

Περίοπας είπε

Δεκεμβρίου 14, 2009 στο 10:45 μμ

κ.Καννελοπουλε ,ειναι προφανες οτι πολεμουμε απο το ιδιο μετεριζι.Με μια μικρη και ειδοποιο διαφορα ομως:Εγω δεν ειμαι ουτε απολυτος ουτε πορωμενος και φυσικα ουτε οπαδος με παροπιδες κανενος κομματος ,ομαδας ή παρεουλας.Ειριστω εν παροδω παρακαλω δεχτητε τη συγνωμη μου για οποιους χαρακτηρισμους μου “ξεφυγαν”πριν .Και εγω θα δωσω και τη ζωη μου για να λες και να γραφεις την αποψή σου,και εγω θα ανοιξω τις αγκαλιες μου να δεχτω τον οποιοδηποτε εχει αναγκη και να τον στηριξω στο μετρο των δυνατοτητων μου,χωρις να κοιταξω τι ή ποιος και απο που ειναι ή σε ποιον θεο πιστευει.Αλλα η “αγνοια” και η εσκεμμενη παραποιηση της “Ιστοριας” μας που γινεται απο αλλους θα πολεμηθει με οποιο πολιτισμενο τροπο διαθετω.Μεσα απο αντιπαραθεσεις γνησιων γεγονοτων και διαλογο παντα.Δεν ειναι δυνατον ,εχοντας παρωπιδες λογω της οποιας σημερινης καταστασης του καθενος μας,να διαβλεπουμε και να ανεχομαστε την οποια διεστρεβλωση της Ιστοριας μας ,μονο και μονο για να υποστηριξουμε τα πιστευω μας.Ναι ειναι γεγονος οτι ο Ελληνικος στρατος και κατα τους Βαλκανικους πολεμους και μετα στην Μικρασιατικη Εκστρατεια εκανε καποια αισχη.Θα πρεπει να τα τονιζουμε και να τα διδασκουμε στα παιδια μας;Δε νομιζω.

Θα επιτρεψουμε ομως οποιαδηποτε κ.Δραγωνα και κ.Ρεπουση να γραψουν αποψεις και να εκδοσουν βιβλια.Δε θα τα καψουμε βεβαια,αλλα δεν θα αφησουμε και τα παιδια μας να διαβασουν και να μαθουν πραγματα επικινδυνα στη τρυφερη τους ηλικια.Ετσι νομιζω οτι πρεπει να ειναι η διαπαιδαγωγηση της νεολαιας.Θεματα που απαιτουν σωστη κριση εχουν δυνατοτητα να “μαθουν” μετα την ενηλικιωση τους και την αποκτηση επαρκους κριτηριου.Ουτως ωστε οπως εμεις καλη ωρα να μπορουν να κρινουν να συγκρινουν και να αναλυουν τις διαφορες θεωρησης της ζωης τους και διαφορα αλλα υπαρξιακα προβληματα.Καποτε ειμασταν ολοι νεοι κ.Καννελοπουλε,στην ηλικια των 18 ετων πιστευαμε οτι τα ξεραμε και τα ειχαμε καταλαβει ολα.Για βγαλτε απ τη μνημη σας εκεινη τη περιοδο και πειτε μας : Ηταν ετσι? Θα μου πειτε εσεις προσωπικα μεγαλωσατε στη Γαλλια,ασχετο νομιζω γιατι παρολα αυτα παλι τα βλεπατε λαθος επηρεασμενος απο το Μαη του 68(παρολου το οτι εισασταν 13 χρονω.).

Εν τελει εξηγηστε μας ,τι πρεσβευετε ,να αυγατισουν οι νεολαιοι οι οποιοι κατω απο τη σημαια του Αντεξουσιαστη καινε την Ελληνικη σημαια? Για τη πλευρα μου κ.Καννελλοπουλε σε κεινη τη τρυφερη ηλικια ελεγα οτι ειμουν Εθνικοφρων(ειμουν 11 χρονω).Δεν ηξερα ο κακομοιρος τη σημαινε αυτη η λεξη στα αυτια των εχοντων κριτηριο και γνωση ενηλικων του περιγυρού μου.Στα 17 μου εγινα Υποστηρικτης του κομμουνισμου,στα 18 συνειδοποιησα οτι και αυτο ειναι λαθος.Απο τοτε γυρναω γυρω απο το κεντρο και δεν καθομαι πουθενα.Κατεληξα σε ενα απλο πραγμα: ΧΡΗΜΑ=ΕΞΟΥΣΙΑ και αρα ΕΞΟΥΣΙΑ=ΔΥΝΑΜΗ επιβολης των οποιων αποψεων.Και μια που μιλαμε για Ιστορια και Παιδεια αντιστοιχα,μην ξεχναμε οτι παντα η Ιστορια γραφεται απο τους νικητες.Οι οποιοι βεβαια χωρις να ειναι απαραιτητα και νικητες μπορει να συνευρισκονται στην ιδια πολη με μας.Και τι λετε εσεις δηλαδη;Θ ΠΡΕΠΕΙ ΑΓΓΟΓΥΣΤΑ ΝΑ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΙς ΟΠΟΙΕς ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΜΑς ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΣΕ ΚΑΙΡΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ,ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΕΥΚΟΛΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥς;ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΟΜΩΣ ΔΕ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥς ΕΝΗΛΙΚΕΣ,ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΑΝ ΔΕ ΣΚΥΨΟΥΜΕ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥς ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ “ΜΑΘΟΥΝ”ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΑΥΤΟΥΣ…ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΕΠΙΖΗΤΑΤΕ ΕΣΕΙΣ Κ.ΚΑΝΝΕΛΟΠΟΥΛΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑς ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ κ.ΔΡΑΓΩΝΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗς;ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΟΠΟΩΣ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΤΥΧΙΟ ΤΗς ΕΙΝΑΙ FACE ΚΑΙ ΠΡΟΙΟΝ ΠΕΛΑΤΕΕΙΑΚΗΣ ΣΥΓΓΕΝΙΚΗΣ ΣΧΕΣΗΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟΣΤΕΛΕΧΗ.Η ΝΟΜΙΖΕΤΑι οτι ειστε περισσοτερο Πασοκος απο μενα;


παναγιωτης κανελλοπουλος είπε

Δεκεμβρίου 15, 2009 στο 2:35 μμ

ΚΥΡΙΕ ΠΕΡΙΟΠΕ , στο μακροσκελεστατο ,θυμικης υφης , λογιδιο σας , κανατε καποια σημαντικα σφαλματα που επιτρεψτε μου μου να τα επισημανω για να συγκλινουν οι αποψεις μας επι τους οφελιμου για την νεολαια μας

Πρωτο βασικο λαθος ειναι οτι ενω γενηθηκα Ελληνας και Γαλλος , πατησα για πρωτη φορα στην Γαλλια το ποδι μου ,

σαν δωρο απολυτηριου απο την Γαλλικης καταγωγης μητερα μου το 1973 τα Χριστουγεννα του 1973 και εχα την τυχη να εχω μαζι μας στο αεροπλανο την συζηγο του πρωην βουλευτη της Ε.Κ και αργοτερα της ΝΔ κυρια Παπαπολιτη , η οποια οδευει εις Παρισιους με συνοδια 3 αστυνομικων της ασφαλειας με πολιτικα , για να φερει την προσκληση της Χουντας στον Καραμανλη να αναλαβει την διακυβερνηση της Ελλαδας μετα τα γεγονοτα του πολυτεχνειου !

Το οτι λετε οτι ειστε πασοκ αλλα ταυτοχρονα θεωρειται οτι τα παιδια μετα τα 18 τους χρονια θα πρεπει να μαθουν την αληθεια για τα ελληνοτουρκικα και τα ζητηματα εθνικης ταυτοτητας των Ελληνων , επιτρεψετε μου να σας πω γιατι δεν τιμα ουτε τον Ανδρεα , ουτε τον Σιμητη , ουτε την κυρια Διαμαντοπουλου που σημερα , ενω απελυσε τον καθηγητη που βρεθηκαν πανω του ναρκωτικα , θεωροντας οτι ο δασκαλος ειναι υποδειγμα στην κοινωνια και δεν ει δικαιωμα να εχει προσωπικη ζωη ,ακομα δεν εχει βγει δημοσια να υπερασπιστει την ΓΓ και γιαυτο υα προτεινα στον ΓΑΠ αντι να περιμενει τον Απριλη να στειλει απο τωρα την Αννουλα στο σπιτι της μαζι με το πατριωτικο πασοκ γιατι θα τον ριξουν σιγουρα μεσα στον χειμωνα με αυτες τις αντιληψεις στο μυαλο τους και να κανει σημερα αν ειναι δυνατον υπουργο παιδειας την κυρια δραγωνα που ειχε το θαρρος και την τολμη να πει την αληθεια για την εθνικη μας ταυτοτητα , ρολο απαραιτητο για να γινει καποτε αυτη η Χωρα μελος της Ε.Ε ισοτιμη δημοκρατικα με τις αλλες !

Θα σας εξηγησω μαλιστα γιατι αυτο που προτεινετε ειναι ανηθικο , αντιπαιδαγωγικο , αντιδεοντολογικο επιστημονικα και μπορει αν ειναι η αιτια πισω απο την οποια μπορει να εξηγηθει η προσφατη συλληψη των παιδων του αντιπροεδρου της Βουλης σε γιαφκα αναρχικων στα Εξαρχεια !

Γιατι κυριε Περιοπε , η συγχρονη παιδιαγωγικη επιστημη διδασκει οτι οι συγκρουσεις στην εφηβικη ηλικια που οδηγουν συχνα τους νεους στην πληρη αρνηση της συστρατευσης τους με την Πολιτεια και στην αντικοινωνικη συμεπριφορα που εχεισπειερει πολλες φορες τελευαταια τον ολεθρο στο κεντρο της Αθηνας και στα πανεπιστημια , οφειλεται στην αντιληψη των νεων οτι οι γονεις οι δασκαλοι και η Πολιτεια τους εμπαιζει και τους χρησιμοποιει σαν εξιλαστηρια θυματα στην κρατομηχανη παραγωγης πλουτου για την εξουσια στην οποια οι ιδιοι πρεπει να συψουν το κεφαλι για να βρουν μια θεση κατω απο τον ηλιο …

Αν αυτη η συμπεριφορα βασισμενη στην εθνικιστικη προπαγανδα και το ψεμα θεωρειται απο εσας παιδαγωγικη , αρκει να δειτε οτι ζητωντας τον αποκεφαλισμου μιας γυναικας που ειχε το αναστημα να πει την γνωμη της βασισμενη στην απολυτη αληθεια , επιβεβαιωνεται πως το πασοκ ειναι σημερα πιο δεξιο απο την ΝΔ η οποια τολμησε να φερει το νεο βιβλιο ιστοριας και να ζητησει την αναθεωρησει του αρθρου 16 για την ελευθρη και αυτονομη λειτουργια των πανεπιστημιων στην Χωρα μας οπως επιτασει το ευρωπαικο δικαιο …

Εισθε δυστυχως τοσο συντηρητικος και ανασταλτικος στην δυναμη της αληθειας να διαμορφωσει μια Ελληνικη ταυτοτητα βασισμενη στην εμπειραι χιλαιδων χρονων παροσυαις Πολιτισμου σε αυτη την γωνια της γης που γραφει οτι η χωρα μας καθιερωσε την ειρηνη και την αμυνα σαν συμβολα Πολιτισμου και επιβιωσης , μαχομενοι για την υπερασπιση της ελευθεριας τους αλλα ποτε επιτιθεμενοι η φοβουμενοι την αληθεια …

Ακομα και ο Μεγας Αλεξανδρος με την μακεδονικη εκστρατεια του , που ειχε σκοπο να αντρεψει οριστικη την τυρρανια του Δαρρειου τιμωντας τον Περσικο λαο , τον εχθρο , με τον δεσμο του ερωτα και της γονιμοτητας με την κορη του Ρωξανη , εφερε στο προσκηνιο τις αξιες που αργοτερα ο Εβριοχριστιανικος πολιτισμος γονος ιδεολογικα του οποιου φερεσθε να ειστε , ηθελε να αποκρυψει και να τις αφησει να κυλησουν στην ληθη …

Η σωστη διαπαιδαγωγηση των παιδιων ηταν ορος ανυπερβλητος για την Πολιτεια των αρχαιων Ελληνικων πολεων και δειγμα πολιτισμου που μεχρι σημερα χαρακτηριζει καθε εξελιξη, η παλινδρομηση σε αυταρχικα καθεστωτα ….

Αυτο που ζητατε αλλα δεν το λετε καθαρα ειναι να παρασκευαζουμε συναισθηματικα κατεστραμενες ψυχες με το μισος να ελοχευει στην καρδια τους , ενα αθλιο σιωνιστικο σχεδιο που ειχε στοχο να ανοιξει διοδο μες την Μεσογειο και το Αιγαιο για να μην ισλαμοποιηθει , σπερνωνατς το μισος για τον γειτονα στις ψυχες των παιδιων με αθλιοτητες και ψεματα αντι για την αντικειμενικη αληθεια η οποια μαλσιτα συνοδευτηκε με την μονη μαζικη εκτελεση αξιωματικων του στρατου μας μετα τα γεγονοτα της Μ Ασιας ….

Οχι κυριε Περιοπα …

Εσεις και οι ομοιοι σας , οσο εχετε ακομα εξουσια πανω στα δικα σας παιδια , πειτε τους ψεματα για την Τουρκια και την οθωμανικη Αυτοκρατορια , το βυζαντιο και την Ρωμαικη Αυτοκρατορια που απλα αλλαξε πρωτευουσα χαριν του αιμοσταγους δολοφονου που εγεται Κωνσταντινος και της συζηγοκτονου μητερας του Ελενης …

τα παιδια χωρας μελους της Ε.Ε δεν μπορει ομως να συνεχισουν ακομα να μαθαινουν αθλιοτητες και ψεματα …

Περίοπας είπε

Δεκεμβρίου 15, 2009 στο 4:59 μμ

Κύριε Κανελλοπουλε,

Αντιπαρερχομαι τους οποιους χαρακτηρισμους χρησιμοποιησατε για ευνοητους λογους.



Κύριε Κανελλοπουλε ειναι ηλιου φαεινοτερο οτι με εχετε παρερμηνευσει.Δεν ζητω κανενος αποκεφαλισμο.Τονιζω ομως την μονομερη παρουσιαση της Ιστοριας μας και δη,σε νεους πριν τα χρονια φοιτησης στην Ανωτερη εκπαιδευση,που ειναι σε διαρκη εξελιξη απο τα προαναφερθεντα ονοματα που κατεχουν καποιο θωκο.Αντιθετως,αν τα περιωνυμα “πονηματα” ηταν πληρως διαφωτιστικα προς ολες τις πλευρες και με επειθαν οτι ειναι,θα γινομουν και γω αρωγος αυτης της προσπαθειας.Τι περιεχουν ομως αυτα;

Καλλωπισμο της Ιστοριας σε σχεση με τη γειτονια μας μεσα απο τα ματια των συγγραφεων τους.Ας γραφαν ΤΑ ΠΑΝΤΑ,τοτε θα εσκυβα εβλαβικα το κεφαλι μου μπροστα τους.Τα ΠΑΝΤΑ ομως,για τους Αρχαιους μας,για το Μ.Αλεξανδρο,για τη Ρωμη και τους Ενετους,Φραγκους,Παπισμο,Μεσαιωνα,Ιωαννιτες,Βυζαντιο,Οθωμανους,Μεταμεσαιωνικη Ευρωπαικη Ιστορια,Ανακαλυψη της Αμερικης-Ιστορια της,Νεωτερη Ελληνικη μεχρι και χθες.ΜΠΟΡΟΥΝ;

Αυτοι ομως τα συμπυκνωσαν ολα κατω απο “Σκοπο τους” σε καποιο περιορισμενο αριθμο σελιδων.Δεν λεω για το βιβλιο της κ.Δραγωνα,την αποψη της λεει και δικαιωμά της!Δεν ειναι σωστο να της επιτρεπουμε να κατεχει καποιο θωκο ομως,ενω εχει ειδη δωσει δειγματα των πιστευω της.Για την προσπαθεια εν εξελιξει μιλαω,να αλωθει ακομη περισσοτερο το ηδη μπαχαλο-ΠΑΙΔΕΙΑ του σήμερα.

Η ΠΑΙΔΕΙΑ ,και πιστευω θα συμφωνησεται μαζι μου ειναι αντιστοιχα ΥΨΙΣΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ για τους Πολιτες μιας χωρας και ΥΨΙΣΤΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ αυτης απεναντι τους.

Δεν νομιζω οτι η σημερινη εικονα της μπορει να καλυτερεψη με ημιμετρα.

Θελει ΑΡΕΤΗ & ΤΟΛΜΗ απο τους παροχους/δασκαλους να αποδεχθουν και την κριτικη στο εργο τους για να ενταχθουν στο υποσυνειδειτό μας στους ΑΡΙΣΤΟΥΣ.Μην ξεχναμε οτι αυτοι κατευθυνουν την οποια Πολιτεια στο τι επιπεδο θα ειναι η εκαστοτε προσφερομενη υπο αυτης Παιδεια και λογω “συντεχνιων” ειναι χειριστου επιπεδου.

παναγιωτης κανελλοπουλος είπε

Δεκεμβρίου 15, 2009 στο 6:15 μμ

κυριε περιοπε

δεν θα συμφωνησουμε προφανως ουτε στην εννοια παιδεια !

Για σας η Παιδεια ειναι η

“θεια διαφωτιση ” του γραφοντος !



Για μενα παιδεια ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΕΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΩ ειναι μονο ενα πραγμα …



ΤΟ ΕΡΕΘΙΣΜΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΡΕΥΝΑ , ΑΝΑΛΥΣΗ , ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ , ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΠΗΓΩΝ , ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΨΗ ΠΟΥ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΚΑΙ ΔΕΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ , ΑΠΟΦΟΡΤΙΣΗ ΣΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΒΑΘΜΟ ΑΠΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΥΣΗΣ ΕΠΙΡΡΟΕΣ ΚΑΙ ΑΠΡΟΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟΨΗ Η ΟΠΟΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ , ΑΝΑΜΕΝΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Η δικη σας θεωρηση ειναι προιον της αυταρχικης παιδειας , ενος αυταρχικου κρατους με αυταρχικη εθνικιστικης υφης παιδεια

Η αποψη της κυριας Δραγωνα , λογο για τον οποιο επιμενω οτι πρεπει να αναβαθμιστει αμεσα σε ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΡΡΙΣΤΙΚΗ ΟΣΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕΙ , ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΣΕΙ , ΝΑ ΔΙΑΤΑΡΑΞΕΙ ΚΑΙ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ ΝΕΑ ΠΝΟΗ ΣΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΛΚΕΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ

Περίοπας είπε

Δεκεμβρίου 15, 2009 στο 7:06 μμ

κ.Κανελλοπουλε αυτο ειναι προδηλο απο το ξεκινημα της κουβεντας μας ακομη’και ειναι πασιφανες απο το απλουστερο πραγμα που συνηθως συμβαινει σε καθε αναπτυσσομενο διαλογο.Εγω δεν προσπαθω να σας πεισω να αλλαξεται αποψη,παρουσιαζω την δικη μου θεωρηση πανω στο συγκεκριμενο θεμα.Αν δεν το προσεξατε,εχω ηδη “δανειστει” κουβεντες δικες σας σε αλλη αναρτηση που ταιριαζουν στην παρουσα.Εσεις ομως και αυτο ειναι πασιδηλο απο τον τροπο που “απαντατε” στα επιχειρείματά μου και μη “προσεχοντας” οτι καποια ειναι δικα σας απο αλλου.Προσπαθωντας εναγωνιως να με πεισεται οτι σωνει και καλα,οχι μονο να μην αποκαθηλωθει η κ.Δραγωνα απο την τωρινη της θεση ,αλλα να την αναβαθμισουμε.

Σταματω και γω εδω πλεον κ.Κανελλοπουλε,δεν προσφερει τιποτε και σε κανεναν πλεον η συνεχιση αυτης της αντιπαραθεσης,παρα μονον σε σας και τον σκοπο σας που παρ’ολες τις προσπαθειες συγκαλυψής του απο σας με προκαλεσαν χωρις αποτελεσμα βέβαια,αλλιως θα σας εφερνα εδω,να κανω ενα μικρο ψαξιμο στο νετ,μπας και δω το ονομα το δικο σας ειτε του κ.Μητσιου να φιγουραρουν σε κανενα σαιτ οπως Winpeach,

132sxoleio.gravas,ή στην περιβοητη Οργανωση προωθησης της Ελληνοτουρκικης φιλιας.Δεν μπορεσα να βρω τη σελιδα του Πανεπιστημιου Κωνσταντινουπολης αλλα τα παρατησα.Ειναι τοσο φανερο αλλωστε.



Το παρασυνθημα το λεω εγω κ.Μητσιου : Αι Αι Αι γιαβρουμ!!

Συγνωμη που το γραφω Ελληνικα αλλα δεν εχω μαθει Τουρκικα οπως εσεις.


παναγιωτης κανελλοπουλος είπε

Δεκεμβρίου 15, 2009 στο 7:23 μμ

δεν θα με βρειτε σε κανενα πανεπιστημια της Πολης κυριε Περιοπε !

ψαξτε ομως για τον Νεολκ Σαρρη που σημερα σαν καθηγητης της παντειου και πρωην συμμαθητης του Ετζεβιτ

με μυησε στην διαλεκτικη σκεψη της κοινωνιολογικης επιστημης , για να δωσει εμφαση σε ενα γεγονος που αγνοειτε προφανως …

Αντιγραφοντας κειμενα καποιου , δεν μπορειτε να τους κλεψετε την ψυχη που ελευθερη εχει ηδη πεταξει σε αλλα πεδια σκεψης εξελισοντας τον λογο για να προκυπτουν νεα στοιχεια και η γνωση να εμπλουτιζεται και να μην σαπιζει βουτηγμενη στο ωεμα και την εθνικιστικη υστερια , οπως η δικη σας

Περίοπας είπε

Δεκεμβρίου 15, 2009 στο 7:38 μμ

εξελισοντας τον λογο…σε λασπολογια καλυμενη με τη δηθεν διαλεκτικη σκεψη της κοινωνιολογικης Επιστημης,για να καλυψη τους απωτερους σκοπους του , την αδυναμια του να ενταχθει στον περιγυρο του και παραλληλα εξαφανιζοντας τις οποιες Ερυνιες ενδεχεται να προκυψουν,που δεν προκυπτουν συνηθως.


Περίοπας είπε

Δεκεμβρίου 14, 2009 στο 11:10 μμ

Και κατι ακομα,Ο Κολοκοτρωνης ηταν να μιλησει στο “σχολειο” σας την επομενη μερα στις 7 Οκτωβριου 1838 ,οι μαθητες του σχολειου ομως το διεδωσαν στην Αθηνα,και λογω υπερβολικου πληθους,πηγαν ολοι μαζι στην Πνυκα…..Πηγη Εφημερις ΑΙΩΝ 13 Νοεμβριου 1838.Απο την Βιογραφια του που εγραψε ο Τερτσετης.Αυτα για την Αμάθειά μου. Επιπλεον “μιλησε” για το απο ποτε ειμαστε Ελληνες και τι αντιπροσωπευουν τα μαρμαρα για μας ,οτι ανεκαθεν προσπαθουσαν να μας κανουν να το ξεχασουμε αυτο,και οτι βρηκαν οι οχτροι μας ευκαιρια απο τη διχονοια που σερνοταν αναμεσα μας και κανανε τη ζημια τους.Εγω αυτα διαβαζω κ.Καννελοπουλε και αυτα καταλαβαινω.Και σε απλη γλωσσα ¨απο τοτε ελεγε οτι ο οχτρος ειναι τα”πλουτη” στα σεντουκια.Και οτι η διχονοια ειναι αποτελεσμα αυτου του οχτρου.

Εγω Ελληνας γεννηθηκα και οσο κι αν θελουν να με “κανουν” καποιοι Γραικο ,ΕΛΛΗΝΑΣ ΘΑ ΑΠΟΘΑΝΩ.

Δε γνωριζω ποιος ειπε την παραπανω φραση,αλλα με ολο το σεβασμο επειδη με αντιπροσωπευει τη χρησιμοποιω.!

παναγιωτης κανελλοπουλος είπε

Δεκεμβρίου 15, 2009 στο 2:51 μμ

δεν εχω προσβασει στα αρχεια της εφημεριδας του 1838 για να μπορω να αλλαξω κατι κυριε Περιοπα ….

Επειδη ομως κατα παραδοση οσο λειτουργουσε το Α Γυμνασιο Αρρενων Αθηνων στην οδο Υπηττου οι μαθητες εγραφαν καθε χρονο μια αναλογη εκθεση , σημεαρ που δεν υπαρει πλεον , ερχεσθε να μας πειτε εκ των υστερων οτι και αυτη ακομα η λεπτομερεια δεν βγηκε στο φως ποτε για παιδαγωγικους σκοπους προφανως που για σας αγιαζονται αλλα εμενα μου προκαλουν θυμηδία …

Γιατι ο Κολοκοτρωνης του οπου τα αποπνημονευματα τα διαβασα σε εφηβικη ηλικια , ηταν υπαξιωματικος του αγγλικου στρατου που λιποτακτησε για να μπορεσει να πολεμησει ενατιον των Τουρκων που τοτε ηταν ακομα συμμαχοι με τους Εγγλεζους και η πατριδα του τα Ιονια νησια μεχρι το 1947 ηταν μελος της Βρετανικης Κοινοπολιτειας , αλλα ποτε δεν μιλαμε ουτε γιαυτους , ουτε για τους Βενετους , ουτε για τους Γαλλους η τους φραγκους παλαιοτερα αλλα μονο για τους Τουρκους και τους οθωμανους οι οποιοι επαναλαμαβανω για τι εχει απολυτη σημασια για την ιστορια ειχαν το 1821 στην Ελλαδα μονο 12000 Τουρκους μαζι με τα γυναικοπαιδα που ο κολοκοτρωνης αφησε να σφαχτουν μεχρι μηδενος εξαιρουμενου και τις γυναικες να βιαστουν μεχρι θανατου

χωρις να εχουν κανει οτιδγποτε το μεμπτο στην τριπολη απλα για παραδειγματισμο των επαναστατημενων γραικων !!!!

Περίοπας είπε

Δεκεμβρίου 15, 2009 στο 5:13 μμ

Υπονοητε οτι εγραψε αλλοιωμενη την βιογραφια του Κολοκοτρωνη ο Τερτσετης;

Ηταν ψευτικη η ειδηση στην εφ.ΑΙΩΝ την 13 Νοεμβριου 1938,και οτι ηταν αντιγραφη καποιας εκθεσης ιδεων απο μαθητες;

Αν εχετε τετοια στοιχεια κ.Κανελλοπουλε ,εδω ειναι η ωρα :Βγαλτε τα στο φως και στην κριτικη των υπολοιπων.

Τα υπολοιπα που αναφερεσθε ειναι ηδη γνωστα,μην ριχνετε το βαρος σας εκει ομως και παραλληλα σκορπιζετε λασπη στα υπολοιπα.


παναγιωτης κανελλοπουλος είπε

Δεκεμβρίου 15, 2009 στο 6:27 μμ

ΜΕ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΑΤΕ ΕΔΩ ΚΥΡΙΕ ΠΕΡΙΟΠΕ !

Αθαλα σας μου εμπλουτισατε τις ιστορικς μου γνωσεις , εμπλουτιζοντας το υλικο που εχει αποτυπωθει στην μνημη μου μετα απο 6 ολοκληρα χρονια την ιδια εκθεση την ιδια ημερα για το ιδιο θεμα

την ομιλια του κολοκοτρωνη στον πρωτο Γυμνασιο της Χωρας !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Μου δωσατε μια πολυ λογικη λεπτομερεστατη εξηγηση του γιατι η ομιλια δεν εγινε ποτε στο πολυ μικρο προαυλιο αυτου του σχολειου και μεταφεριθηκε λιγα μετρα πιο κατω στην Πνυκα αποκτωντας ετσι και συμβολικο χαρακτηρα αφου εκει ειχε μιλησει και ο Παυλος στην Αθηνα για τον αγνωστο θεο !

Περασαν 3 ολοκληροπι αιωνες κυριε Περιοπα , μεχρι να αποφασισει το πρωτο εκκλησιαστικο συμβουλιο για την θεοποιηση του Χριστου !

Ο Παυλος ποτε δεν μιλησε για τοσο χοντρη κοτσανα αλλα για τον παναραχαιο αγνωστο θεο των αρχαιων Αθηναιων , τον θεο της αμφιβολιας , τον θεο του μυστηριου , τον θεο της γνωσης που φερνει τον ανθρωπο μεσα στην αγκαλια του μονο με την διαλεκτικη και την σοφια και οχι με οποιοδηποτε δογμα


Παντελής Μήτσιου είπε

Δεκεμβρίου 15, 2009 στο 1:03 μμ

Προς Γιάννη Παπαϊωάννου



και προς αποκατάσταση της αλήθειας



με την οποία κάποιοι συνεργάτες σου φαίνεται να μην έχουν καλές σχέσεις

Η αρχική καταχώρηση περιείχε φωτογραφία, σχόλια, και απόψεις χωρίς ΠΟΥΘΕΝΑ να λέει ότι πρόκειται για μεταφορά απόψεων άλλων (π.χ. εφημερίδα ΠΑΡΟΝ). Επιπλέον, όταν πήγα στην ιστοσελίδα της εφημερίδας, η οποία αναφερόταν στο τέλος ως πηγή της είδησης, τα σχόλια και οι απόψεις ήταν διαφορετικές από αυτές του blog. Δεν ξέρω πάλι αν ήταν του συνεργάτη σου ή τις πήρε από αλλού και δεν πρόκειται να μυρίζω τα νύχια μου για το αν τα κείμενα εκφράζουν τις απόψεις του γράφοντος ή άλλων που αυτός έχει στο μυαλό του.

Ύστερα από τον χαμό, ο συντάκτης σου περιμάζεψε το κείμενο ΠΟΝΗΡΑ χωρίς να ζητήσει έστω μια συγγνώμη. Έβαλε μια σκέτη είδηση με παραπομπή στις πηγές και αφαίρεσε σχόλια, απόψεις και φωτογραφίες.

Το ότι είναι καραγκιοζιλίκη δεν θέλει δα και μεγάλη εξυπνάδα να το σκεφτεί και να το συμπεράνει κανείς.

Επειδή λοιπόν το τι θα βάλω στο blogroll μου και το από που θα δεχομαι ενημέρωση είναι δική μου επιλογή και εφόσον επέλεξες να μετατρέψεις το προσωπικό σου ιστολόγιο σε ομάδα ανεξέλεγτων συγγραφέων, σου ζητώ να με αφαιρέσεις από τις λίστες σου.



Φιλικά και κριτικά



Υ.Γ. Τονίζω ξανά τις λέξεις: ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ. Γιατί κάποιοι έχουμε μπερδέψει τα media με τα μύδια

παναγιωτης κανελλοπουλος είπε

Δεκεμβρίου 15, 2009 στο 2:58 μμ

οχι κυριε Μητσιου !

αν αυτο το μπλοκ γινει ξανα προσωπικο ιστολογιο να μεινετε εσεις αλλα θα αποχωρησω εγω !

Αν εγινανα παρατυπιες και κακοηθειες , οι πρωτεργατες τους εχουν ηδη παρει το μηνυμα της δημοκρατιας με την απορριψη τους

Ο δρομος ομως δεν μπορει να κλεισει πια

θα γινει το ρυακι ποταμια κιυστερα θαλασσα που θα δωσει την ευκαιρια στον λαο μας εδω , αλλου , παντου να μαθει να κανει οτι κανατε εσεις χωρις να βγαζει ομως το λαθος συμπερασμα

Αν υπαρει καοια παρατυπια , καποια σκοπιμη παραπληροφορηση η κακοηθεια , να καταγγελεται και να απολαμαβανει ο συγγραφεας της την οργη η την επευφυμια αυτων που την διαβαζουν

ΟΙ ΦΙΜΩΜΑ Η ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΟΜΩΣ

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ

ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΟΙΤΑΜΕ ΚΥΡΙΕ ΜΗΤΣΙΟΥ

ΕΚΕΙ ΠΟΥ Ο ΗΛΙΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΞΑΝΑΝΕΒΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ


Παντελής Μήτσιου είπε

Δεκεμβρίου 15, 2009 στο 3:21 μμ

Είπατε: “Αν εγιναν παρατυπιες και κακοηθειες , οι πρωτεργατες τους εχουν ηδη παρει το μηνυμα της δημοκρατιας με την απορριψη τους”



Δεν μας λέτε κι εμάς να ξέρουμε αν πήρατε το ίδιο μήνυμα που στείλατε ή ήταν χαλασμένες οι γραμμές; Τι κάνατε ακριβώς αφού πήρατε το όποιο μήνυμα; Εμείς, ο “λαός” που μιλάτε στο όνομά μας και πράττετε για το καλό μας, θα μάθουμε πόσο και γιατί οργισθήκατε ή επεφυμήσατε; Τέλος, αυτό το “μπροστά” που εσεις κοιτάτε ταυτίζεται με το δικό μας, του λαού ντε, η κοιτάμε σε αντίθετες κατευθύνσεις και γι’ αυτό δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε, κ. Κανελλόπουλέ;



Τους χαιρετισμούς στον mitsosms


Περίοπας είπε

Δεκεμβρίου 15, 2009 στο 4:11 μμ

Κύριε Μητσιου,

Επειδη το αρχικο αρθρο αντιγραφτηκε απο το δικο μου μπλογκ,και εξακολουθει να το αναφερη σαν πηγη σας ενημερωνω προς αποφυγην παρεξηγησεων.

1)Οτι αναρτησεις κανω,τις επιλεγω μονος μου και συνηθως με αντιπροσωπευουν ανεξαρτητα αν ειναι “δανεικες” ή ειμαι συντακτης ή και τα δυο.Σημαινει αυτο οτι φερω την ευθυνη για αυτα!

2)Οταν ανεβασω κατι ,ποτε δεν κατεβαινει ουτε και μεταβαλλεται εκτος των περιπτωσεων οπου συντρεχουν πολυ σοβαροι λογοι.(Δυσφημηση,χαρακτηρισμοι κλπ.που περασαν λογω απροσεξιας μου).Και αυτο το λεω προνοητικα,για ενδεχομενες μεταβολες που ισως χρειαστουν στο μελλον,δεν εχουν συμβει ακομα δοξα τω Θεω.

3)Τα οποια σχολια αναρτηθουν στα αρθρα μου,εφοσον τα εγκρινω τοτε μονο δημοσιευονται.Πραγμα που σημαινει οτι παιρνω και εγω μερος της ευθυνης που μου αναλογει.

Τα παραπανω τα τηρω απαρεγκλητα για την προωθηση του υγειους διαλογου με τους αναγνωστες μου.Δεν τρεφω αυταπατες οτι θα γινω Ενημερωτης με την ευρεια εννοια.Απλα μου αρεσει να τοποθετουμαι σε οσα νομιζω οτι αξιζει.Δεν υπολογιζω σε “πληθος επισκεψεων” και σε σε παραπανισια κλικς οταν κανω τις επιλογες μου.Δεδομενου ομως ολων των παραπανω,παρολο που ειμαι ο μοναδικος Συντακτης του παυει αυτο να ειναι Προσωπικο Ιστολογιο.Μεχρι εδω νομιζω οτι συμφωνειται και σεις κ.Κανελλοπουλε ή οχι;

Απο κει και περα κ.Μητσιου παραμενει αποκλειστικο δικαιωμα του καθενος το αν θα μπερδευει τα media με τα μυδια,και βεβαιως παντα κατεχει το δικαιωμα να αυτοχειριαζετε με την εννοια περιορισμου στην σκεψη του,βαζοντας φιμωτρο σε εισαγωγη ερεθισματων και φιλτρα στο τι θα περασει μεσα.

Τα παραπανω τα αναφερω και εγω προς αποκατασταση της Αληθείας,τουλαχιστον αυτης που εγω θεωρω ως αληθή.



Παντελής Μήτσιου είπε

Δεκεμβρίου 15, 2009 στο 4:16 μμ

Πουέρτο Ρίκο



παναγιωτης κανελλοπουλος είπε

Δεκεμβρίου 15, 2009 στο 6:01 μμ

ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΚΥΡΕ ΜΗΤΣΙΟΥ , “Ο λαος ” “η λαικη κυριαρχια ” “η δημοκρατια ” ειναι μεν γενικες εννοιες και πολυ δυσκολο σε καποιον αυθαιρετα να τις εκπροσωπευει παντα σε καθε εργο η λογο, ομως το ευρος τους περιοριζεται αξιακα απο επι μερους στοιχεια τα οποια εν αναλυσει προκυπτουν σαν απαραιτητα στοιχει πιστοποιησης .

Πχ τον να λεει καποια [ος ] οτι “δεν υπαρχει η Ελλαδα” η εννοια “Ελληνας “σε βαθος χρονου, στην ιστορικη πορεια του γεωγραφικου σημειου που σημερα περικλειεται το ελληνικο Κρατος [και οχι το Εθνος ]ειναι και επιστημονικα αλλα και θρησκευτικα σωστο , αν μονο προσεξετε την σημαια της Ελληνικης Ορθοδοξου εκκλησιας που ειναι η σημαια του Βυζαντιου !

Πραγματι ο αιμοσταγης δολοφονος και πατροκτονος Κωνσταντινος και η συζηγοκτονος μητερα του , καθειερωσαν με την μεταφορα της Ρωμαικης πρωτευουσας απο την ρωμη στην κωνσταντινουπολη ενα μονοθειστικο κρατος με μοναδικο δογμα τον Χριστιανισμο , σφαζοντας σαν αρνια Εβραιους και 12θειστες που συμβιωναν στην εκει περιοχη πανω απο 3 αιωνες , απο την εποχη που ο Πτολεμαιος αποφασισε σαν τυρρανος της Αιγυπτου να επισημοποιηση την Εβραικη θρησκεια σαν το μοναδικο δογμα της μακεδονικης Αυτοκρατοριας !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Σεβομενος ομως τον θρησκευτικο πλουραλισμο των Ελληνων και κυριως των Μακεδονων , επετρεψε την συμβιωση των 2 δογματων που σημερα αιωνες αργοτερα στην ιδια ακριβως περιοχη της πρωτευουσας του Βυζαντιου , εξακολουθουν να συμβιωνουν εν ειρηνη [σχετικα παντα ] οι 3 μονοθειστικες θρησκειες μετα την αλωση της πολης απο τους Οθωμανους !!!!!!!!!!!!!!!

Αρα , η προσπσθαεια που κανουν οι σιωνιστες 2 αιωνες τωρα να διχαζουν τον λαο μας , προσπαθωντας να επιβαλουν τον μονοθεισμο στο Ελληνικο κρατος που συσταθηηκε μετα την επανασταση των ραγιαδων του 21 , γινεται απλα διοτι η εννοια του “Εθνους ” ειναι ταυτοσημη με την μονοθειστικη υποχρεωση

κατι που εφαρμοσαν στην γη της επαγγελιας των παραμυθιων της Βιβλου στο Ισραηλ με τις γνωστες μεχρι σημερα συνεπειες .

Αυτο που μοιαζει με εθνικη συνειδηση αλλα για τους λογους που εξεθεσα δεν ηταν δεν ειναι και ποτε δεν θα ειναι αξια του Ελληνισμου ,ειναι η στιγμιαια ενωση των αρχαιων ελληνικων πολεων [οπου ομιλειτο η Ελληνικη σε πολλες γραφες και διαλεκτους ] οτανο εχθρος απειλουσε με την

[ "βαρβαροτητα " = "πας μη Ελλην Βαρβαρος " ] οχι την Εθνικη , αλλα την Πολιτιστικη συνοχη τους καθως και την οικονομικη τους ανεξαρτησια !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Γιατι υπαρχουν σημερα “εθνη ” οπως πχ στο θιβετ [κοινη θρησκεια- καταγωγη -γλωσσα -πολιτιστικες παραδοσεις ] , τα οποία ανθιστανται στην αφομοιωση τους απο αλλα οπως πχ η Κινα , ενω το γεωγραφικο σημειο του πλανητη που σημερα ονομαζεται Ελλαδα , δεν υπηρξε ποτε στην ιστορια του ομοεθνες , αποδειξη οτι οι Μινωιτες που σημαδια του Πολιτισμου τους ο Μαρινατος αγνοησε συστηατικα στην θεωρια του για την καταστροφη του Πολιτισμου τους την οποια μαλιστα αναφερει το βιβλιο ιστοριας στην σχολικη υλη , οχι απλα συνυπαρχουν σε αλλα αρχαιολογικα ευρυματα πανω 800 ολοκληρα χρονια αργοτερα οπως η λατρεια της θεας της γονιμοτητας , η το περιφημο σκουλαρικι της Ιερειας που συμβολικα αποτελεσε το πρωτο συμβολο του Χριστιανισμου που αφησε ο Παυλος στην Πνυκα και που μπορρει οποπιος θελει να παει να το δει χαραγμενο σε μαρμαρινη πλακα στα ερειπια , στην Ελευσινα μεχρι τα πρωτα χριστιανικα χρονια , στους Δελφους και σημερα ακομα σε καθε εκκλησια με συμβολο τον “Κελτικο Σταυρο ” !!!!

Αρα Κυριε Μητσιου , Εθνος Ελληνικο δεν υπηρεξ οντως ποτε αλλα οι αξιες των προγενεστερων πολιτισμων διατηρηθηκαν απο τους επομενους , οπως πχ ο Ναος στον Απολλωνα στην Σαντορινη στα Χριστιανικα χρονια εγινε εκκλησια κλπ

Το ερωτημα ειναι γιατι στηθηκε το Ελληνικο Εθνος απο το πουθενα και τι ρολο επρεπε να παιξει στην συνεχεια για αυτους που το σκαρφιστηκαν !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Το εδειξε η εξελιξη της Ιστοριας μας κυριε Μητσιου…

η Ελλαδα επρεπε να γινει ο “μπαμπουλας ” της Τουρκιας , για να μην περασει ποτε η Χωρα στα χερια του λαου της αποδειξη οτι μολις τελειωσε ο Α παγκοσμιος πολεμος και η οθωμανικη Αυτοκρατορια διαλυθηκε ηττημενη , οι συμμαχοι μας , φοβηθηκαν το νεοσυστατο κρατος του Κεμαλ Ατατουρκ και χρησιμοποιησαν την Χωρα μας για να δημιουργησουν προβληματα στην Τουρκια , αναγκαζοντας τον κεμαλ να συνθηκολογησει μαζι τους και να αποτρεψει την επελαση του στρατου μας που σφαζοντας και λεηλατωντας και βιαζοντας , ειχε φτασει λιγα χιλιομετρα εξω απο την Αγκυρα !!!!!!!!!!!!!!!!

Αν αυτα κυριοι μια μερα δεν μπουν σαν υλη στην σχολικη μας παιδεια , αν η προδοσια των συμμαχων μας δεν φανει ξεκαθαρα το τι αληθεια ζητουσε απο το κιβδηλο “προσωπειο ” που ηθελε να δωσει στην Χωρα μας σαν τον μονιμο εχθρο των Τουρκων για να απλωνουν διαπλατα το χερι πανω στο αιγαιο και να δυναστευουν τους λαους μας με παραμυθια και ψεματα , μελλον δεν θα δει αυτος ο τοπος γιατι ολα τα χρηματα που θα ξοδευει για την αμυνα , θα βγαινουν απο την αναπτυξη της ειρηνης και της παιδειας μας , φτιαχνοντας στρατιωτακια πειθηνια και υπακουα , αλλα οχι επιχειρηματιες με βαθεια συνειδηση της συντροφικοτητας της αλληλεγγυης και της συνεκμεταλευσης του αιγαιου απο τους λαους που ζουν σε αυτο σε πενυαμ ισοτητας , φιλιας και αγαπης


Παντελής Μήτσιου είπε

Δεκεμβρίου 15, 2009 στο 6:37 μμ

???? Πάρτε ένα μίτο την επόμενη φορά που θα μπείτε στο λαβύρινθο των σχολίων, γιατί χαθήκατε. Αυτά να τα πείτε σε αυτούς που έχουν αντίθετες απόψεις για να τους πείσετε. Εγώ, αν θυμάστε, διαμαρτυρήθηκα για το αηδιαστικό πόστ που αναμετάδωσε κάποιος mitsosms και συνέγραψε κάποιος Περίοπας (όπως τελικά κατάλαβα). Αποχωρώ από την συζήτηση, δίνοντας σας το παρασύνθημα. Αϊ Αϊ Αϊ



Το σύνθημα το έδψσα στον Περίοπα.



παναγιωτης κανελλοπουλος είπε

Δεκεμβρίου 15, 2009 στο 7:04 μμ

δεν περισευει κανενας σε μια δημοκρατικη διαδικασια διαλογου κυριε Μητσιου …

μην εκχωρειτε το δικαιωμα σας να συμφωνειτε η να διαφωνειτε με οτι πεφτει στα ματια σας !

εχετε δικιο οτι χρειαζομαι ενα μιτο της Αριαδνης !

Μπορει ο Μινωταυρος να μην υπηρξε ποτε , καθε φορα ομως που διαβαζω για ρομποτικη ερχεται ασυνειδητα στο μυαλο μου ο Αταλος , το σιδερενιο ρομποτ του Δαιδαλου και λυπαμαι που σημερα δεν μπορουμε να κατασκευασουμε οι συγχρονοι Ελληνες ενα παρομοιο με αυτο που η φαντασια των προγονων μας κατασκευασε πριν απο 4000 χρονια !!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Περίοπας είπε

Δεκεμβρίου 15, 2009 στο 7:24 μμ

κ.Κανελλοπουλε σας απαντησα παραπανω,οπως και στο κ.Μητσιου,μια και ειστε στον ιδιο παγκο ως φαινεται.



Το παρασυνθημα το λεω εγω κ.Μητσιου και τους ομοιους σας:

Αι Αι Αι γιαβρουμ!!

Συγνωμη που το γραφω Ελληνικα αλλα δεν εχω μαθει Τουρκικα οπως μαλλον εσεις.

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

22 σχόλια:

  1. 1.παναγιωτης κανελλοπουλος είπε
    Δεκεμβρίου 14, 2009 στο 5:00 μμ
    Ειναι αθλια και συκοφαντικη εθνικιστικη ρποπαγανδα , απορροια της παλινδρομησης της Ελληνικες δεξιας με την επανοδο του εγγονου της παραμυθους στην αξιωματικη αντιπολιτευση !
    Ειναι αθλια ελλειψη σεβασμου στον λογο και την δυναμη του να αναλυει με στωικοτητα , επιστημονικο κυρος και αντικειμενικοτητα καποιος ,οπως η εξοχη προσωπικοτητα της κυριας Δραγουμα , μια αληθεια που ελειπε απο τα σχολικα μας βιβλια οσον αφορα για το τι μεσολαβησε και το υποταγμενο [γεωγραφικα προσδιοριζομενο μονο σαν "Ελλαδα "] πληθος ραγιαδων στην οθωμανικη Αυτοκρατορια ,οπως αιωνες 4 πριν στην Βυζαντινη Αυτοκρατορια , δηλαδη την συνεχεια της Ρωμαικης , επαναστατησε οχι εναντια στους Τουρκους κατακτητες , αλλα πρωτιστως και καθολοη την διαρκεια της Τουρκοκρατιας , σε αυτους τους προυχοντες συνεργατες τους , που μαζευαν τον κεφαλοφορο , οπως επιχειρειται παλι σημερα απο τα ολιγοπωλια της Ε.Ε , στερωντας την ελευθερια των ραγιαδων και τοδικαιωμα της οικονομικης διαχειρησης του βιου τους !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Ο στοχος ειναι προφανης και εξοχως σημαντικος !
    Ειναι η υποταγη στο παθος και στο μισος που σπεερνει η διχονοια και ο εθνικισμος στην περιοχη ,για να καταστει ακομα μια φορα ερμαιο των σχεδιων των προυχοντων και σφετεριστων της λαικης κυριαρχιας ολων των λαων της περιοχης , για να τους δυναστευουν χωριζοντας τους ….
    Ειναι η πιο αθλια προπαγαναδα της ακορδεξιας που εκτυλισεται μεσω των μπλογκ , για να σταματησει ακομα μια φορα την εξελιξη και την απελευθερωση του Ελληνικου Πνευματος απο τον ραγιαδισμο και την εθνικιστικη παρανοια που με τοσο κοπο καλλιεργησαν αυτοι που μερχι σημερα εχουν κλειδωμενη την αληθεια για τον Ελληνισμο ελεγχοντας την μαθηση και την πληροφορηση του λαου μας
    δεν με εκπλησει που καποιοι “αθλιοι αριστοι” τρυπωσαν στην Ακαδημια Αθηνων !
    Προδοτες εβγαλε πολλους η Ελλαδα του Εφιαλτη , του Ιουδα και του Μητσοτακη ….
    Οσοι πολεμησαν την δημοκρατια ειτε για να εξυπηρετησουν τους Περσες , ειτε για να εξυπηρετησουν τους Σουλτανους , ειτε για να εξυπηρετησουν τους Ρωμαιους υπηρχαν και παντα θα υπαρχουν οσο ο λαος ημιμαθης θα εξαρταται απο αυτους που ελεγχουν την γνωση
    ΑΝ ΑΛΗΘΕΥΕΙ Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΠΛΟΚ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΞΕΣΤΟΜΙΣΕ ΤΕΤΟΙ ΨΕΜΑ ΟΠΩΣ Η ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΣΑΝ ΕΘΝΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 21 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΣ , ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΜΠΑΙΝΕ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΣΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ ΟΠΟΥ ΖΟΥΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΚΟΙΝΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΜΟΝΟΕΘΝΕΙΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΒΑΒΥΛΩΝΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΣΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΝΩΝΑΝ ΗΤΑΝ ΟΙ ΤΕΛΕΤΕΣ ΜΥΗΣΗΣ ΟΠΩΣ ΤΑ ΕΛΕΥΣΙΝΕΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΓΙΝΑΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΕΚΕΧΥΡΙΑΣ ΝΑ ΓΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΗ ΑΜΙΛΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. mitsosms είπε
    Δεκεμβρίου 14, 2009 στο 5:13 μμ
    Ο καθένας έχει τις απόψεις του και καλά θα κάνεις να μην είσαι τόσο αντιδημοκρατικά απόλυτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. παναγιωτης κανελλοπουλος είπε
    Δεκεμβρίου 14, 2009 στο 5:18 μμ
    ΜΗΝ ΛΕΡΩΝΕΙΣ ΗΤΣΟ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ !
    ΑΥΤΑ ΤΑ 2 ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΑ ΑΡΘΡΑ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕς ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ , ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ
    ΟΥΤΕ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΗΝ ΑΠΑΓΚΙΣΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΡΦΕΤΟ ΤΟΥΣ
    ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ 1821 ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΣ ΖΗΤΑΝΕ ΚΕΦΑΛΟΦΟΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΣΙΜΗΤΗ
    ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΣΑΝ ΛΑΟΣ ΔΙΟΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. mitsosms είπε
    Δεκεμβρίου 14, 2009 στο 5:20 μμ
    Μ’ αρέσουν τα φοβερά συμπεράσματα που βγάζεις. Όπως και να ‘χει, κάθε άποψη είναι σεβαστή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 2.παναγιωτης κανελλοπουλος είπε
    Δεκεμβρίου 14, 2009 στο 5:14 μμ
    οΙ ΚΛΕΦΤΕς ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΜΑΤΩΛΟΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΟΤΙ ΟΜΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ , ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕς ΚΑΙ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΣΗΜΕΡΑ , ΟΠΩΣ ΠΧ Η ΗΠΕΙΡΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ ,Η Β .ΗΠΕΙΡΟΣ ΠΟΥ ΣΗΜΕΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΚΡΗΤΗ ,ΤΑ ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ , ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΚΛΑΔΕΣ , ΓΙΑ ΑΙΩΝΕΣ , ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕς ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΑΝ ΕΝΟΠΛΑΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ , ΑΛΛΑ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΝ ΣΤΑ ΑΓΗΜΑΤΑ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ , ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΝΕΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΠΑΖΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΕΚΝΟΠΟΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΙΤΙΣΕΣ Η ΤΟΥΡΚΑΛΕΣ !!!!!!
    ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΟΙΟ ΑΠΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΚΟΠΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΟΝΤΟΦΘΑΛΜΑ ΜΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑΛΛΑΓΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 1821 ΟΠΟΤΕ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΜΑΤΩΛΟΙ , ΑΛΛΟΙ ΠΟΛΕΜΩΝΤΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΛΒΑΝΟΥ ΠΑΣΑ , ΑΛΛΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ , ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΟΛΔΟΒΛΑΧΙΑΣ , ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΦΙΛΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ , ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΤΩΝ ΤΟΤΕ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ ΚΑΡΑΒΟΚΥΡΗΔΩΝ ΠΟΥ ΗΛΕΓΧΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΑ ΚΑΡΑΒΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ , ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ …
    ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ Ο Κ.ΜΑΡΞ ΚΑΘΕ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΧΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΙΤΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΜΟΝΗ ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ ΑΡΧΙΣΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΕΝΑ ΑΙΩΝΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΕΜΑΛ ΑΤΑΤΟΥΡΚ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΜΕ ΜΑΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΑ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 3.Παντελής Μήτσιου είπε
    Δεκεμβρίου 14, 2009 στο 5:19 μμ
    Γιάννη, ο δρόμος σου ειναι ολότελα λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 4.Παντελής Μήτσιου είπε
    Δεκεμβρίου 14, 2009 στο 5:24 μμ
    Το δε φωτομοντάζ που συνοδεύει το άρθρο σου είναι γκεμπελικής έμπνευσης προπαγάνδα που απέχει της αλήθειας. Η δημοσίευση αποκομμένων φράσεων ενος βιβλίου και η πρόσκληση με βάση αυτά να βγάλουμε συμπεράσματα ή να συνταχθούμε με τα “συμπεράσματα” “ακαδημαϊκών”, είναι αυριανισμός της χειρότερης μορφής. Αλήθεια, ΠΟΙΟΙ ακαδημαϊκοί και τι ακριβώς είπαν; Δεν θα μπω στον κόπο να αποδομήσω λέξη προς λέξη το άθλιο κείμενο. Δεν αξίζει τον κόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 5.Παντελής Μήτσιου είπε
    Δεκεμβρίου 14, 2009 στο 5:29 μμ
    Κιτρινίζεις επικίνδυνα, φίλε Γιάννη. Ψαρέυοντας αναγνώστες σε θολά νερά και προσπαθώντας με τερτίπια δημοσιογραφίστικα να ανεβάσεις επισκεψιμότητα (το πρώτο μπλογκ της Λάρισας και άλλα κουραφέξαλα), βγάζεις ένα πρόσωπο που όσο πάει προσομοιάζει με αυτό των χειρότερων κίτρινων και φαιοκίτρινων εντύπων. Στα γράφω σαν φίλος. Είναι η τελευταία φορά που σου γράφω. Η επόμενή μου κίνηση θα είναι να ζητήσω να με διαγράψεις από τα newsletter σου. Την καλησπέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. παναγιωτης κανελλοπουλος είπε
    Δεκεμβρίου 14, 2009 στο 6:42 μμ
    επιτρεψτε μου μονο μια μικρη διευκρινιστικη παρεμβαση ..
    αυτα τα 2 επαισχυντα αρθρα δεξιας εθνικιστικης προπαγανδας δεν τα βρηκε ο Γιαννης αλλα ο Μητσος !
    Ειμαστε αρκετοι που γραφουμε η φερνουμε αρθρα εδω και αυτο δεν πρεπει να εκληφθει σαν λαθος αλλα σαν προτροπη για μιμηση , γιατι φανερωνει με αριστο πραγματικα τροπο τα αιτια που σαν λαος πιανομαστε μια ζωη στο δοκανο αυτων που μας χωριζουν για να μας κυβερνουν απο τον αδελφο λαο των Τουρκων και των αλλων μειονοτητων που σημερα ακομα υφιστανται παρομοιου περιεχομενου προπαγανδα απο τους προυχοντες για να τους κρατουν “ομηρους ” στο παθος αντι στην αληθεια , την λογικη και την επιστημονικη θεωρσηη τςη Ιστοριας με την δεουσα αντικειμενικοτητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Παντελής Μήτσιου είπε
    Δεκεμβρίου 14, 2009 στο 6:51 μμ
    Έχεις δίκιο. Τον κύριο “Μήτσο” δεν τον γνωρίζω και δεν θέλω να τον γνωρίσω. Να πω μόνο στο Γιάννη να προσέχει ποιούς επιλέγει για συνεργάτες. Τα υπόλοιπα μένουν όπως ακριβώς τα έγραψα. Όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. παναγιωτης κανελλοπουλος είπε
    Δεκεμβρίου 14, 2009 στο 7:38 μμ
    παλι δεν καταλαβατε !
    δεν επιλεγει ο γιαννης σαν τον κομματικο στρατο του πασοκ που μιλησε δια του προεδρου του για βιογραφικα και αλλα κουραφεξαλα !
    οποιος θελει παιρνει κωδικο και φερνει οτι θελει εδω μεσα !
    Αυτο θα πει δημοκρατια κυριε Μητσιου !
    Ο Γιαννης ο Βενιζελικος, φοιτητης μας , δινει σε ολους μαθηματα δημοκρατιας ,
    στο πασοκ και εξω απο αυτο !
    Βριστε οσο νομιζετε για να υπερασπιστειτε τις αξιες σας απο αυτους που θελουν τον εθνικισμο να ριχνει λαδι στην φωτια , αλλα προσεξτε αυτη την απολυτα δημοκρατικη ενεργεια , γιατι ειναι παραδειγμα προς μιμηση σε ολο του το μεγαλειο !
    Ελευθερο Βημα σε ολους και σε ολα
    με την προυποθεση της αποδοχης της οποιας κριτικης οπως εκανε ο μητσος που τον τιμα προσωπικα σαν φορεα του λιβελλογραφηματος της εθνικιστικης προπαγανδας στο διαδικτυο!
    καποτε πρεπει να μιλησουμε για ολα χωρς στερεοτυπα …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Παντελής Μήτσιου είπε
    Δεκεμβρίου 14, 2009 στο 8:29 μμ
    Με συγχωρείτε, έχω τις διαφωνίες μου. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να λέει ό,τι θέλει. Το δικαίωμά του να το κάνει, θα το υπερασπιστώ με τη ζωή μου αν χρειαστεί. Στο σπίτι μου όμως έχω το δικαίωμα να επιλέγω ποιόν θα βάζω. Με ποιόν θα συνομιλώ, επίσης, έχω το δικαίωμα να επιλέγω. Ποιόν θα βάζω link στο blog μου, πάλι το ίδιο. Με ποιόν θα αλληλογραφώ τέλος, είναι δικό μου δικαίωμα και δική μου επιλογή.
    Αν κάποιος που έχει διαφορετικές απόψεις από τις δικές μου μπορεί να σχολιάσει (δεν εχω μετριασμό στο δικό μου blog), αλλά αν θέλει βήμα, ας φτιάξει δικό του ιστολόγιο. Τόσο δύσκολο είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 6.Περίοπας είπε
    Δεκεμβρίου 14, 2009 στο 7:05 μμ
    Καλα ρε λεβεντες,εκει κατω στη Μαγνησία,σας εχει “ταιση” τοσο πολυ κουτοχορτο ο Αντεθνικος παροξυσμος σας.Θεωρειτε οτι αυτη η [moderation] επιτελει εργο ανταξιο της θεσης της ;Η μήπως ειστε “προσκυνημενοι και βολεμενοι” και καλυπτετε μ’αυτα που λετε την ενοχή σας?
    Προφανως κανατε πολυ καιρο κατω απο κοκκινη ομπρελλα και ο Σταλινικου τυπου γκαιμπελισμος σας αλλαξε τα φωτα…
    Και δεν αναφέρομαι σε ολη τη Μαγνησία,μονο σε σας που βγαινεται σ’αυτο το βημα και λετε τις αρλουμπες σας και επιπλεον κατηγορητε τον οικοδεσποτη σαν Αντιδημοκρατη.
    Εσυ Κανελλοπουλε ,ακομα να μου απαντησεις στο Ολυμπια…
    Ο “κλεφτης και Αρματωλος” μεχρι το 1821 Θ.Κολοκοτρωνης και παρόλο που τον φυλακισαν τα τοτε συντροφια σας μετα την Απελευθερωση σας στελνει και σας την απαντησή που αρμοζει με το λογο του στην Πνυκα…και στη Δραγωνα σας.Ασ μη δολοφονουσαν τον Καπποδιστρια οι πουλημενοι στο χρημα κοτσαμπασηδες που διαδεχτηκαν τον Τουρκο κεφαλαιουχο της εποχης και θα ηταν πολυ διαφορετικα τα πραματα.Σε λιγο θα μας πειτε οτι γιναμε Ελληνες οταν επεβαλλαν τον Οθωνα οι Μεγαλες Δυναμεις τοτε…Οι Βαυαροι του οποιου το πρωτο που εκαναν ,ηταν να προσπαθησουν να ξεριζοσουν οτι Ελληνικο βλεπαν στον τοπο.Αι σιχτιρ…
    Συγνωμη κ.Μητσο ,με αυτα που διαβασα εδω μ’ανεβηκε η πιεση.Αν νομιζεις οτι δεν πρεπει να δημοσιευτει οπως ειναι ,στειλτο μου πισω να το “μαλακωσω”.Περίοπας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. παναγιωτης κανελλοπουλος είπε
    Δεκεμβρίου 14, 2009 στο 9:31 μμ
    Περιοπας , τι ειπε λοιπον ο Κολοκοτρωνης στο σχολειο μου που δεν το ξερω και οχι στην πνυκα αμαθη !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Μιλησε για την Ελλαδα και τα ελλατωματα των Ελληνων?
    Για την διχονοια που εγινε αιτια να τον φυλακισουνε γιατι ο καθε ενας κοιταγε τον Αγωνα με βασει τα δικα του συμφεροντα και τις φιλοδοξιες ?
    Βλεπεις ωρε να αλλαξε κατι μεχρι σημερα ?
    Ραγια !
    τι σου κανω ωρε ο Τουρκος ?
    Ο ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΣ ΣΕ ΚΡΑΤΑΓΕ 400 ΧΡΟΝΙΑ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟ ΚΑΙ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΕΙΧΕ ΜΟΝΟ 12000 ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ !
    ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ ΣΤΟ ΙΡΑΚ ΠΑΡΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΠΥΡΗΝΙΚΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΠΑΡΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΔΕ ΠΟΤΕ ΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΚΥΝΗΓΑΝΕ 10 ΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΠΟΥ ΠΕΤΑΞΕ ΕΚΤΟΣ ΗΠΑ ΣΤΙΣ 09/11 ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΠΟΥΣ !
    ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΦΤΑΙΓΑΝΕ ΡΕ ΡΑΓΙΑ ΠΑΛΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 7.παναγιωτης κανελλοπουλος είπε
    Δεκεμβρίου 14, 2009 στο 9:02 μμ
    Κυριε Μητσιου , ηρθε η ωρα να παλεψουμε απο το ιδιο μετεριζι και οχι οπως καναμε μεχρι σημερα ο καθε ενας στο “νησι” του!
    Αν ο καθε πολιτης στο ιντερνετ φτιαχνει ενα προφιλ στο φειςμπουκ και καλει τους κολητους του για κουβεντουλα , παυει το εργαλειο αυτο με διεθνη προπτικη και πνοη παγκοσμιοποιημενου λογου και διακινησης ιδεων , να υπηρετει τον σκοπο που εγινε …
    Δεν ειναι το ιντερνετ γειτονια η σπιτι κανενος και καμμιας ομαδας ….
    Ειναι σταυροδρομι πολιτισμων , με ιερο στοχο να εξομαλυνθουν οι διαφορες μεσα απο την μαζικη χρηση και επικοινωνια και οχι τον κατακεερματισμο του λογου σε ομαδουλες και χουλιγκανς της μιας η της αλλης ομαδας οπως στο ποδοσφαιρο και τα αλλα ομαδικα σπορ !
    Ειναι το ιδιο σπορ αλληλεγγυης , συντροφικοτητας και κοινοκτημοσυνης και πρεπει να μαθουμε να αντιπαλευουμε τις ιδεες με ιδεες και τις θεσεις με αντιθεσεις και αντιπροτασεις .
    τοτε μονο θα φανει η κορυφαια στιγμη της Ιστοριας του πλανητη να γραφεται πια χωρις εμποδια που οφειλονται στην σκοπιμη παραπληροφορηση των λαων ….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Παντελής Μήτσιου είπε
    Δεκεμβρίου 14, 2009 στο 9:15 μμ
    Ε, μη θεοποιούμε το μέσο κύριε Κανελλόπουλε. Μέσο είναι κι όχι σκοπός. Ένας χώρος που μαζεύονται πολλοί είναι το νετ. Είναι φυσικό στους πολλούς να ψάχνεις τις παρέες σου, τους όμοιούς σου, αυτούς με τους οποίους ταιριάζουν τα χνώτα σου. Μέσα σ’ αυτό το παγκόσμιο “καφενείο” βρίσκονται όλοι: φιλόσοφοι, παιδεραστές, φασίστες, αναρχικοί, ρέμπελοι, κλεφτρόνια, έμποροι, πολιτικοί, αριβίστες, ακτιβιστές, γκομενάκηδες… τα πάντα. Δείγμα της έξω κοινωνίας είναι κι όχι μια άλλη κοινωνία. Οπως έξω επιλέγω τους ομοτράπεζούς μου, θα μου επιτρέψετε να το κάνω κι εδω. Εγω έβαλα στο τραπέζι μου τον Γιάννη. Ίσως να μ’ εβαλε κι αυτος στο δικό του. Αν δεν γουστάρω την παρέα του, τους φίλους του, τους ομοτράπεζούς του, θα πάρω το καπελάκι μου και θα πάω αλλού. Αν θέλει να έρθει σ’ εμένα, θα έρθει μόνος του. Δεν θα μου επιβάλει τους φίλους του. Απλοι κανόνες συμπεριφοράς και κοινωνικοποίησης είναι. Αφου το κάνουμε έξω, ας το κάνουμε κι εδω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. παναγιωτης κανελλοπουλος είπε
    Δεκεμβρίου 14, 2009 στο 9:43 μμ
    μα αυτο κυριε Μητσιου μας εφτασε μεχρι την χρεωκοπια !
    εκλεβε ο γειτονας την εφορια και καναμε τα στραβα ματια γιατι λεγαμε οπως η γειναικα του Βεγγου στο “τι εκανες στον πολεμο Θαναση “για τον σουβλατζη που μαγειρευε τις γατες
    ” μα ειναι γειτονας θαναση μου !”
    Αποδεχομενος να διατηρεις την παρεα σου , την ομαδα σου , τους δικους σου , τους κολητους και τους φιλους σου , αφηνεις απεξω αυτους που κοιμουνται μες το χιονι στα πεζοδρομια , αυτους που ρυπαινουν με χημικα αποβλητα το νερο που δινεις να πιει το παιδι σου ,αυτους που αγοραζουνε το πορτοκαλι 0.50 λεπτα απο τον αγροτη και το βαζουν στο ραφι για 2 ευρω , γιατι αδιαφορεις αρκει να εχει η καρτα σου αρκετο υπολοιπο οταν θα πας στο σουπερ μαρκετ να το αγορασεις !
    Ομως οπως γραφεις αν στο νετ ειναι σημερα ολοι
    ας αρισουμε να μαθαινουμε απο τα λαθη μας καποτε χωρις κοστος , να βλεπουμε ποδοσφαιρο και οχι ολυμπιακο , αναπτυξη για την Χωρα και οχι πλουτο για την τσεπη μας και Ειρηνη με τον γειτονα και οχι ποιος θα μας δωσει οπλα για να τον σκοτωσουμε με δανεικα που θα χρεωθουν τα παιδια σου !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Μονο τοτε θα εχει επιτελεσει τον σκοπο του το νετ ….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Παντελής Μήτσιου είπε
    Δεκεμβρίου 14, 2009 στο 10:05 μμ
    Τον σκοπό του? Ποιον σκοπό του? Ποιος του καθόρισε σκοπό? Αποφάσισε κανείς ότι το νετ έχει σκοπό και μάλιστα τον καθόρισε κιόλας? Εμένα με ρωτήσατε? Εγω δεν παίζω με τους όρους που εσεις καθορίσατε. Μίλησα με τον Γιάννη στο τηλέφωνο. Ξεκαθαρισαν κάποια πράγματα. Δεν θέλω να ξαναπάρω newsletter απο την εφημερίδα σας, τι βγάζω κι από το blogroll μου και τέλος. Δημοκρατιστείτε μόνοι σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. παναγιωτης κανελλοπουλος είπε
    Δεκεμβρίου 14, 2009 στο 10:14 μμ
    Ο σκοπος της επικοινωνιας κυριε Μητσιου δεν ειναι ανθρωπινη επιλογη αλλα προυποθεση της ιδιας της φυσης για να δωσει την ζωη σε καποιον !
    Ακομα και στα θυματα ψυχολογικης η σωματικης βιας , ιδιως τις γυναικες που το δογμα τους εχει αφαιρεσει εδω και 3000 χρονια το δικαιωμα της επιλογης για τεκνοποιηση η φυση συχνα καταφερνει ενα γονο του μισους να τον μεταρεπει σε καρπο της αγαπης γιατι ετσι επελεξε να υπαρχει η ζωη και να διαιωνιζεται η παρουσια της στον πλανητη μας !
    Αρα δεν ανακαλυψε την επικοινωνια το νετ , αλλα απλα την εκανε σημαια για ενα κοσμο χωρις μισος για την διαφορετικοτητα , οταν οι χρηστες μαθουν να την ανεχονται και να μαθαινουν απο αυτην αντι να την αποκλειουν γιατι δεν χαιδευει τα αυτια τους …
    καληνυχτα σε ολους σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Παντελής Μήτσιου είπε
    Δεκεμβρίου 14, 2009 στο 10:10 μμ
    Και για να αρθούν όποιες εξυπνακίστικες παρερμηνείες: ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ το οποίο κουτσουρεύτηκε κουτοπόνηρα ΑΦΟΥ ΠΕΣΑΝΕ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. Με εκνέυρισε η γκεμπελίστικη φωτογραφία, ο φασιστικός τρόπος μετάδοσης φαντασιώσεων ως “είδηση”, η επιλογή αποσπασματικά φράσεων βάσει των οποίων εξήχθησαν συμπεράσματα. ΤΩΡΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΟΙ ΤΑ ΔΙΟΡΘΩΣΑΝ χωρις να ζητήσουν μια συγγνώμη για την γκάφα (?) τους. Αστείοι? Επικίνδυνοι? Αφελείς? Ό,τι και νάναι, ας είναι για τον εαυτό τους. Τέλος, δηλώνω ότι η άποψή μου δεν έχει να κάνει σε τίποτα με τις προτιμήσεις του Γιάννη στη μάχη για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Δεκεμβρίου 14, 2009 στο 10:45 μμ
    κ.Καννελοπουλε ,ειναι προφανες οτι πολεμουμε απο το ιδιο μετεριζι.Με μια μικρη και ειδοποιο διαφορα ομως:Εγω δεν ειμαι ουτε απολυτος ουτε πορωμενος και φυσικα ουτε οπαδος με παροπιδες κανενος κομματος ,ομαδας ή παρεουλας.Ειριστω εν παροδω παρακαλω δεχτητε τη συγνωμη μου για οποιους χαρακτηρισμους μου “ξεφυγαν”πριν .Και εγω θα δωσω και τη ζωη μου για να λες και να γραφεις την αποψή σου,και εγω θα ανοιξω τις αγκαλιες μου να δεχτω τον οποιοδηποτε εχει αναγκη και να τον στηριξω στο μετρο των δυνατοτητων μου,χωρις να κοιταξω τι ή ποιος και απο που ειναι ή σε ποιον θεο πιστευει.Αλλα η “αγνοια” και η εσκεμμενη παραποιηση της “Ιστοριας” μας που γινεται απο αλλους θα πολεμηθει με οποιο πολιτισμενο τροπο διαθετω.Μεσα απο αντιπαραθεσεις γνησιων γεγονοτων και διαλογο παντα.Δεν ειναι δυνατον ,εχοντας παρωπιδες λογω της οποιας σημερινης καταστασης του καθενος μας,να διαβλεπουμε και να ανεχομαστε την οποια διεστρεβλωση της Ιστοριας μας ,μονο και μονο για να υποστηριξουμε τα πιστευω μας.Ναι ειναι γεγονος οτι ο Ελληνικος στρατος και κατα τους Βαλκανικους πολεμους και μετα στην Μικρασιατικη Εκστρατεια εκανε καποια αισχη.Θα πρεπει να τα τονιζουμε και να τα διδασκουμε στα παιδια μας;Δε νομιζω.
    Θα επιτρεψουμε ομως οποιαδηποτε κ.Δραγωνα και κ.Ρεπουση να γραψουν αποψεις και να εκδοσουν βιβλια.Δε θα τα καψουμε βεβαια,αλλα δεν θα αφησουμε και τα παιδια μας να διαβασουν και να μαθουν πραγματα επικινδυνα στη τρυφερη τους ηλικια.Ετσι νομιζω οτι πρεπει να ειναι η διαπαιδαγωγηση της νεολαιας.Θεματα που απαιτουν σωστη κριση εχουν δυνατοτητα να “μαθουν” μετα την ενηλικιωση τους και την αποκτηση επαρκους κριτηριου.Ουτως ωστε οπως εμεις καλη ωρα να μπορουν να κρινουν να συγκρινουν και να αναλυουν τις διαφορες θεωρησης της ζωης τους και διαφορα αλλα υπαρξιακα προβληματα.Καποτε ειμασταν ολοι νεοι κ.Καννελοπουλε,στην ηλικια των 18 ετων πιστευαμε οτι τα ξεραμε και τα ειχαμε καταλαβει ολα.Για βγαλτε απ τη μνημη σας εκεινη τη περιοδο και πειτε μας : Ηταν ετσι? Θα μου πειτε εσεις προσωπικα μεγαλωσατε στη Γαλλια,ασχετο νομιζω γιατι παρολα αυτα παλι τα βλεπατε λαθος επηρεασμενος απο το Μαη του 68(παρολου το οτι εισασταν 13 χρονω.).
    Εν τελει εξηγηστε μας ,τι πρεσβευετε ,να αυγατισουν οι νεολαιοι οι οποιοι κατω απο τη σημαια του Αντεξουσιαστη καινε την Ελληνικη σημαια? Για τη πλευρα μου κ.Καννελλοπουλε σε κεινη τη τρυφερη ηλικια ελεγα οτι ειμουν Εθνικοφρων(ειμουν 11 χρονω).Δεν ηξερα ο κακομοιρος τη σημαινε αυτη η λεξη στα αυτια των εχοντων κριτηριο και γνωση ενηλικων του περιγυρού μου.Στα 17 μου εγινα Υποστηρικτης του κομμουνισμου,στα 18 συνειδοποιησα οτι και αυτο ειναι λαθος.Απο τοτε γυρναω γυρω απο το κεντρο και δεν καθομαι πουθενα.Κατεληξα σε ενα απλο πραγμα: ΧΡΗΜΑ=ΕΞΟΥΣΙΑ και αρα ΕΞΟΥΣΙΑ=ΔΥΝΑΜΗ επιβολης των οποιων αποψεων.Και μια που μιλαμε για Ιστορια και Παιδεια αντιστοιχα,μην ξεχναμε οτι παντα η Ιστορια γραφεται απο τους νικητες.Οι οποιοι βεβαια χωρις να ειναι απαραιτητα και νικητες μπορει να συνευρισκονται στην ιδια πολη με μας.Και τι λετε εσεις δηλαδη;Θ ΠΡΕΠΕΙ ΑΓΓΟΓΥΣΤΑ ΝΑ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΙς ΟΠΟΙΕς ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΜΑς ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΣΕ ΚΑΙΡΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ,ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΕΥΚΟΛΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥς;ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΟΜΩΣ ΔΕ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥς ΕΝΗΛΙΚΕΣ,ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΑΝ ΔΕ ΣΚΥΨΟΥΜΕ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥς ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ “ΜΑΘΟΥΝ”ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΑΥΤΟΥΣ…ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΕΠΙΖΗΤΑΤΕ ΕΣΕΙΣ Κ.ΚΑΝΝΕΛΟΠΟΥΛΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑς ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ κ.ΔΡΑΓΩΝΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗς;ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΟΠΟΩΣ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΤΥΧΙΟ ΤΗς ΕΙΝΑΙ FACE ΚΑΙ ΠΡΟΙΟΝ ΠΕΛΑΤΕΕΙΑΚΗΣ ΣΥΓΓΕΝΙΚΗΣ ΣΧΕΣΗΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟΣΤΕΛΕΧΗ.Η ΝΟΜΙΖΕΤΑι οτι ειστε περισσοτερο Πασοκος απο μενα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Δεκεμβρίου 14, 2009 στο 11:10 μμ
    Και κατι ακομα,Ο Κολοκοτρωνης ηταν να μιλησει στο “σχολειο” σας την επομενη μερα στις 7 Οκτωβριου 1838 ,οι μαθητες του σχολειου ομως το διεδωσαν στην Αθηνα,και λογω υπερβολικου πληθους,πηγαν ολοι μαζι στην Πνυκα…..Πηγη Εφημερις ΑΙΩΝ 13 Νοεμβριου 1838.Απο την Βιογραφια του που εγραψε ο Τερτσετης.Αυτα για την Αμάθειά μου. Επιπλεον “μιλησε” για το απο ποτε ειμαστε Ελληνες και τι αντιπροσωπευουν τα μαρμαρα για μας ,οτι ανεκαθεν προσπαθουσαν να μας κανουν να το ξεχασουμε αυτο,και οτι βρηκαν οι οχτροι μας ευκαιρια απο τη διχονοια που σερνοταν αναμεσα μας και κανανε τη ζημια τους.Εγω αυτα διαβαζω κ.Καννελοπουλε και αυτα καταλαβαινω.Και σε απλη γλωσσα ¨απο τοτε ελεγε οτι ο οχτρος ειναι τα”πλουτη” στα σεντουκια.Και οτι η διχονοια ειναι αποτελεσμα αυτου του οχτρου.
    Εγω Ελληνας γεννηθηκα και οσο κι αν θελουν να με “κανουν” καποιοι Γραικο ,ΕΛΛΗΝΑΣ ΘΑ ΑΠΟΘΑΝΩ.
    Δε γνωριζω ποιος ειπε την παραπανω φραση,αλλα με ολο το σεβασμο επειδη με αντιπροσωπευει τη χρησιμοποιω.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr