«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 18

τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι ΕΛΔΥΚ 1974

«Οι Άγνωστοι Στρατιώτες της ΕΛΔΥΚ 1974»

Δημοσιεύθηκε από olympiada στο Δεκεμβρίου 18, 2009

http://ellas2.files.wordpress.com/2009/07/pow_390_bg1.jpg?w=390&h=493Κυκλοφόρησε πρόσφατα το βιβλίο του Ελδυκάριου πολεμιστή του 1974 Αθανασίου Γρ. Χρυσάφη: «Οι Άγνωστοι Στρατιώτες της ΕΛΔΥΚ 1974». Το βιβλίο αυτό θα μπορούσε να τιτλοφορηθεί και ως «Το ΕΠΟΣ της ΕΛΔΥΚ». Το βιβλίο μοιάζει με μυθιστόρημα αλλά δεν είναι. Σ’ αυτό καταγράφονται με μαρτυρίες στρατιωτών της ΕΛΔΥΚ με συγκλονιστικές λεπτομέρειες οι μάχες της ΕΛΔΥΚ. Ο αναγνώστης μέσα από ολοζώντανη αφήγηση βιώνει το δράμα και την αγανάκτηση του συγγραφέα αλλά και των υπολοίπων αφηγητών για την προδοσία. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου και το πλούσιο φωτογραφικό υλικό αναδύεται η ελληνική λεβεντιά, η οποία σφραγίζει ανεξίτηλα με αίμα το πεδίο της τιμής.

Ανάμεσα στους πολλούς ήρωες παρελαύνει η μορφή του λοχία Θεμιστοκλέους Ελευθερόπουλου, στον οποίο ο συγγραφέας αφιερώνει και το βιβλίο. Ο λοχίας Ελευθερόπουλος «αυτοπροαιρέτως» αποφασίζει να επιστρέψει στο στρατόπεδο όπου η δόξα του επεφύλαξε τον τίτλο της αθανασίας! Εκεί όπου, κατά τον συγγραφέα, «γεννιούνταν ήρωες, πέθαιναν οι Τιτάνες, εκεί χηρεύαν οι μικρές, μαυροφορούσαν μάνες»! Μάταια προσπαθούσαν οι άλλοι να τον συγκρατήσουν....

Ούτε και η γλυκιά νοσταλγία της ζεστής αγκαλιάς της αρραβωνιαστικιάς του, της όμορφης δασκαλίτσας η οποία τον ανέμενε στη Λαμία για να τελέσουν τον γάμο, στάθηκε ικανή να τον μεταπείσει! Αυτός βάδισε ολόισια προς τον θάνατο μη πλήρη συνείδηση του καθήκοντος αποστομώνοντας τους λοιπούς: «και να πεθάνουμε, θα ζήσουμε για πάντα στην Ιστορία»!

Η λεβεντιά του Δημητρίου Συμήτα! Ολοίδιος ο Αθανάσιος Διάκος, μόνος με τον Λουκά Βαρελτζή, ημίγυμνος και ολόρθος κυκλωμένος από τα μεχμετζίκ να σκορπά τον θάνατο και τον όλεθρο σ’ αυτούς που τόλμησαν να μαγαρίσουν τα Άγια Χώματα της Κύπρου, μέχρι που μια ριπή πολυβόλου τουρκικού άρματος τον έκοψε στα δυό!

Η ανδρειοσύνη του Βασιλείου Ευσταθόπουλου, ο οποίος ξημερώματα της 22ας Ιουλίου 1974, σαν άκουσε το σύρσιμο του τούρκου καταδρομέα να πλησιάζει το όρυγμα, πετάχτηκε σαν αίλουρος πάνω από το ανάχωμα και καθώς καβαλλούσε τον βάρβαρο και με το ίδιο το μαχαίρι του τούρκου τον έστελνε στον αγύριστο, φώναζε στον συμπολεμιστή του: «έχε το νου σου στον πίσω, αυτόν τον καρύδωσα»!

Το βιβλίο δεν χαρίζεται στους ριψάσπιδες και προδότες. Αυτούς που έστειλαν την Εθνική Φρουρά για ύπνο ενώ τα αποβατικά των Τούρκων βρισκόντουσαν έξω από το Πέντε Μίλι. (βλ. Ελευθερίου Σταμάτη «Κύριοι πάτε για ύπνο»). Κολάζει ονομαστικά και θαρραλέα τους εφιάλτες. Καταφέρνει έτσι ο συγγραφέας να καταγραφούν τα ονόματα των πουλημένων και να παραμείνουν λεκιασμένα στους αιώνες των αιώνων στα μαύρα κατάστιχα της Ιστορίας!

Το βιβλίο θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί και ως απάντηση στο βιβλίο του Γκουρογιάννη, το οποίο διαφημίσθηκε ακόμη και από έντυπα όπως η «Ένωσις» και το «Άρδην». Αυτός ο Γκουρογιάννης, προφανώς όχι φτιαγμένος από την ίδια πάστα των ηρώων, προσπαθεί να ποδοπατήσει το ήθος των πολεμιστών και να σπιλώσει τη θυσία τους.

Για όσους θέλουν να ενδιατρίψουν, να ψαύσουν το άρωμα της εποχής και να ενταχθούν στο πνεύμα αντίστασης και αυτοθυσίας που πλανάτο στα μαρμαρένια αλώνια του τότε, στην παραλιακή λωρίδα της Κερύνειας, στις πλαγιές του Πενταδακτύλου και στην πεδιάδα του Κιόνελι, αυτών των δεκαοκτάχρονων και εικοσάχρονων παιδιών που τους καλημέριζε η αυγή, οι οποίοι προσπάθησαν με κάθε μέσο που είχαν στη διάθεσή τους να ανακόψουν την προέλαση του Αττίλα στις προδομένες Κυπριακές Θερμοπύλες, τους παραπέμπουμε επίσης στο προσφάτως εκδοθέν βιβλίο του Χάρη Κουπάτου «Κύπρος 1974 όταν σπάζει η σιωπή».

Το βιβλίο του Α. Χρυσάφη, εκτός από το βιβλιοπωλείο ΜΑΜ στη Λευκωσία, δεν διατίθεται σε άλλα βιβλιοπωλεία στην Κύπρο. Διατίθεται όμως από το Κίνημά μας όπως και το βιβλίο του Χάρη Κουπάτου. Το Κίνημά μας είχε την τιμή να χρηματοδοτήσει την έκδοση και να γράψει τον επίλογο του βιβλίου του Α.Χρυσάφη. Σ’ αυτόν τον επίλογο κωδικοποιούμε το Χρέος: «Η δικιά μας γενιά αλλά και οι επόμενες, έχοντας ως ιερή παρακαταθήκη τον αγώνα των νεκρών Ηρώων μας, εκεί που πλανώνται αδικαίωτες οι ψυχές των,  στη ματωβαμένη πεδιάδα του Κιόνελι και στις ματωβαμένες πλαγιές του Πενταδακτύλου οφείλουμε να τους προσφέρουμε τη δικαίωση, υψώνοντας το γαλανόλευκο λάβαρο της λευτεριάς εκεί όπου σήμερα θολώνουν τον ορίζοντα τα μιαρά σύμβολα της κατοχής.  Να κάνουμε πραγματικότητα τη νικηφόρα παρέλαση στη Λεωφόρο Ελλάδος στην Κερύνεια,  την οποία ήταν ταγμένοι να πραγματοποιήσουν ΕΚΕΙΝΟΙ που όμως δεν πρόλαβαν. Δικαιώνοντας έτσι τους ηρωικούς νεκρούς, δικαιώνουμε την Ιστορία, δικαιώνουμε τα Εθνικά Πεπρωμένα και δικαιώνουμε συνάμα τα ιδανικά της Ανθρωπότητας, τα οποία οι Προπάτορες των Ηρώων μας θεμελίωσαν «τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι» και αντάμωσαν τις ζωές τους επί γενεές γενεών, για να βρουν οι άνθρωποι το δρόμο τους και να πάρουν τα όνειρα εκδίκηση».

Για παραγγελίες Κύπρος 00357 99 440041, Ελλαδικός χώρος 0030 69 70067544

Παναγιώτης Κλεοβούλου

Δικηγόρος

Στέλεχος του Κινήματος Ελληνικής Αντίστασης


buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr