«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Τετάρτη, Νοεμβρίου 11

Απαντηση σε "Όχι σε μια Ελλάδα τζόγου"

Το παρακατω σεντονι ,ξεκινησε σαν σχολιο σε αναρτηση του TAXALIA αλλα μου βγηκε πολυ μεγαλο και το ποσταρω εδω πιστευοντας οτι θα διαβαστει.

Φιλε "Μικρε Ηρωα",
εχεις απολυτο δικιο στα περισσοτερα απο οσα λες.Ποιοι ομως ειναι τα τελευταια 14 χρονια,απο το 95 και μετα, λεω για την επισημοποιηση των καζινο στην χωρα μας,στον ελεγχο του τζογου??Αναρωτηθηκες ποτε??Η απαγορευση του...

..Σημιτη το 2000 εξυπηρετουσε αυτους ακριβως!!Γιατι ομως??Η ιστορια ξεκιναει ακριβως 9 χρονια πριν,οταν το 91~92 δοθηκε προσωρινη αδεια για τα πρωτα (εισαγομενα)παιχνιδια "ελεγχομενου κερδους" απο το κρατος.Γεμισε η Ελλαδα απο αυτα!!4~5000 "Αυτοματαδες Επιχειρηματιες" Δημιουργηθηκαν, οι μισοι τουλαχιστον προηρχοντο απο τα απλα "παιχνιδια"Ολοι οι παραπανω ειχαν τουλαχιστον και απο ενα με δυο μαγαζια κατα-δικα τους και ξεχωρα η διανομη σε αλλα 45~50000 καταστηματα εκμεταλλευσης που εκαναν Πανελλαδικα(παιχνιδια με ενοικιο).Δηλ.αλλοι 45.000 επιχειρηματιες αιθουσων.Ολοι αυτοι συμφωνα με υπολογισμους της εποχης (1994)διναν εργασια σε 80000~100000 ατομα διαφορων ειδικοτητων.Μια κατασκευαστικη βιομηχανια τεραστιας δυναμικοτητας εμφανιστηκε στην Ελλαδα.Μετα τις πρωτες εισαγωγες του ειδους φτιαχτηκαν απειρες παραλλαγες τους απο αυτην,φανταζεσαι τον κυκλο εργασιων ολων των παραπανω σε ολο το φασμα της δραστηριοτητας τους;Μεσα στα μολις 2 χρονια που προηγηθηκαν,τα "κερδη" τους ξαναεπενδυθηκαν στο χωρο και εδωσαν δουλεια σε ακομα μεγαλυτερη γκαμα επαγγελματων που κατασκευαζαν τις αιθουσες που χρειαζοταν για αυτου του ειδους τα παιχνιδια.Τα τοτε Υπουργεια Οικονομικων/Εμποριου-Βιομηχανιας σε συνεργασια με το Δ.Ταξης(Παπαθεμελης) εψαχναν τροπο για νομιμοποιηση τους(Ακομα ηταν με προσωρινη Αδεια τα παιχνιδια αυτα).Αλλοι "κυκλοι" ομως ειχαν αλλα σχεδια :Να μαζεψουν ολα αυτα τα κερδη σε χερια ολιγων και να φευγουν ποιο ευκολα εκτος Ελλαδας.Και ερχεται η τοτε Υπουργος Αναπτυξης και υπογραφει τις συμβασεις για τα Καζινο(Β.Παπανδρεου).Με ρητη απαγορευση για την καθε θεση αδειας να μην υπαρχει αλλος ανταγωνιστης σε ακτινα μικροτερη αλλου 50 και αλλου 100 χλμ.
Και Ω! του θαυματος,να η πρωτη απαγορευση τους ,ενω πριν το Υπ.Οικονομιας ειχε επιβαλλει τα πρωτα "σηματα κυκλοφοριας" για τη λειτουργεια τους,(Νοεμβριος 1994 ,50,000 δρχ το ενα).Και σχεδιαζε την εγκατασταση "μνημης" στα μηχανακια για καλυτερη μελλοντικη φορολογηση.
Απαγορευση 14 Φεβρουαριου 1995.Κατερρευσε ολη η προηγουμενη εικονα,
χιλιαδες οικογενειες στο δρομο,χρεωμενοι επιχειρηματιες,μεταναστες, που ριξαν τις οικονομιες τους μολις το 94 και καναν παρομοια μαγαζια νομιζοντας οτι και εδω γινεται οτι στη Γερμανια.
Το 1995,96,97 προσπαθουν ολοι αυτοι να επιβιωσουν με το τροπο τους
ο καθενας ,ενω ολοκληρωνονται και λειτουργουν εν τω μεταξυ τα καζινο σε ολη την Επικρατεια.
Να αναφερω σε αυτο το σημειο και τα "αλλα"σχεδια του Χρηματοοικονομικου κλαδου,που βλεποντας την τεραστια διακινηση κεφαλαιων κατα την προηγουμενη πενταετια τα εβαλε σε εφαρμογη για να μαζεψει και αυτος τις οικονομιες των πολλων.Περασε νομοσχεδιο για τη δημιουργεια ΑΕΛΔΕ. : Α.Ε.Ληψης & Διαχειρησης Εντολων (χρηματηστηριο).
Τελη του 97 γεμισαμε απο αυτες σε καθε γειτονια.Ο νομιμος τζογος στο απωγειο του ,αν βαλουμε τον ΟΠΑΠ το Ξυστο και ολα τα αλλα παιχνιδια του μαζι,με εξαιρεση τα "φρουτακια".Μεχρι το 99~2000 κυκλοφορουσε αρκετο χρημα ακομα στις τσεπες των Ελληνων...Τα καζινο ομως βλεπαν τα κερδη τους να μειωνονται χρονο με το χρονο.Ολοι τοτε επενδυαν στο Χρηματηστηριο και ειχαν πλασματικα κερδη,αραιωσαν ομως οι "παικτες" στα καζινο ,αλλα και στα στα προηγουμενα συνοικιακα που κατορθωσαν να επιβιωσουν μηχανευομενα χιλιους δυο τροπους.
Και νασου η 2 Απαγορευση του Σημιτη το 2000.Το μεγαλο ψαρι δε λεμε οτι τρωει το μικρο??Απ τα καζινο τα παιρνε το κρατος,απ τα μικρα και παρανομα των ιδιωτων ομως οχι.
Να σημειωσω οτι δεν ειμαι υπερ του τζογου,αν και μεχρι το 1999 ασχοληθηκα με αυτον προερχομενος απο τα απλα παιχνιδια,και μπορω να πω πετυχημενα ,οχι σε "κερδη" ομως.
Επισης ,ειναι αποδεδειγμενο οτι σαν ψυχοσυνθεση σε αυτη τη μερια του κοσμου που ζουμε το τζογο τον "εχουμε" στο αιμα μας ολοι σε αρκετα ψηλο ποσοστο!
Για πες ομως τωρα,αναλογιζομενος ομως σοβαρα και σε βαθος ολα τα παραπανω που ανεφερα ,τι αποψη θα σχηματισεις επι του θεματος.Και δωσε μας μερικες απαντησεις στα παρακατω :
Ειναι καλυτερα πχ.ο τζογος να εχει κυκλο εργασιων 1 δις € ετησιως αλλα να μη φαινεται πουθενα,παρα μονο στο τι εισπραττει ο κρατικος κορβανας απ το δικαιωμα του,και το υπολοιπο αφαντο??
Η να εχει 10 δις € αλλα και να φαινονται απ το δικαιωμα του κρατους σε αυτο αλλα και να "κυκλοφορει" ολο αυτο το χρημα εντος της χωρας μας σε ολους τους τομεις δραστηριοτητων??
Ευελπιστω σε μια σοβαρη τοποθετηση...
Περίοπας "Πλήρες Αρθρο".

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr